tiistai 31. toukokuuta 2022

Lapasia ja ketunleipiä

 Mitäpä sitä kauniina toukokuun päivänä neuloisi kuin paksuja lapasia?


Nämä ovat menossa syksyn asunnottomien keräykseen ja toivottavasti sieltä löytyy isoja miehiä tai naisia. Kokoa nimittäin riittäisi vaikka yhden edesmenneen presidenttimme käteen. Koko lapanen on 30 cm pitkä, ja pituutta ranteesta kärkeen on 22 cm. Peukalokin on kokonaista 8 cm pitkä. 

Ohje löytyi Suuri käsityö -lehden kokoomajulkaisusta Pikana puikoilta (2020).

Bingosta saan kuitattua kohdan: Lapaset keräykseen.

Puikot 3,5 mm. Lankana Novitat Nature ja Venla sekä muutama sekalainen jämä. Valmiin parin paino on 143 grammaa, josta Naturea 99 g, Venlaa 41 g ja muita 3 g.


Sadepäivänä löytyi muutama ketunleipä maisteltavaksi. Kuittaan siis kohdan 14. Retki ketunleipiä maistellen. Maistoin myös yhden kuusenkerkän; oli aika samaa suolaista makumaailmaa kuin ketunleivätkin. Yhden tosiaan vain otin, kun olen ymmärtänyt, että niitä ei pitäisi katkoa. 


8 kommenttia:

 1. Lämpimän näköiset lapaset hyvään tarkoitukseen. Mitä sitten kesällä tekisi, jos ei saisi neuloa?
  Minulle on kerrottu tarina kahdesta tutusta pojasta, jotka söivät ketunleipiä. Toinen sanoi että hyviä ketunleipiä ja toinen vastasi, että meidän äiti leipoo parempia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa joo, mutta nyt siirryn vähän ajankohtaisempiin neulomuksiin.
   Ovat ne äidit vaan taitavia, kun osaavat ketunleipiäkin leipoa. Minulle sanottiin lapsena, että mennään keräämään pajunkissoja. Luulin, että nyt saadaan kissanpentu. Ei saatu.

   Poista
 2. Mitäpä sitä tosiaan muuta kuin oikein paksuja lapasia :D Varmasti löytyvät syksyn tullen sopiviin käsiin.
  Ketunleivistä on muisto ajalta, jolloin olin ehkä 2. tai 3. luokalla ja yksi kaveri söi niitä paljon, olivat hänestä älyttömän hyviä... ja eihän ne pysyneet sisällä. Minä en tykännyt, enkä syönyt. Alkoi kiinnostaa, tykkäisinkö vieläkään, kun aikaa on kuiten jokunen vuosi vierähtänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niissä kiva, vähän suolainen maku. Liikaa ei tosiaankaan kannata.

   Poista
 3. Ketunleivätpä ovat olleet nyt ihan suosiossa! Lapaset ovat hienot, varmasti niille löytyy syksyllä jotkin viluiset sormet.

  VastaaPoista