perjantai 3. kesäkuuta 2022

Blogiperjantai - menneitä muistellen

Luin Sweets & Socks -blogista, että tänään olisi blogiperjantai. Tämä tieto laukaisi nostalgisia ajatuksia ja innosti pohtimaan bloggaamista omasta näkökulmastani.

Miksi bloggaan, enkä tee videopodcasteja? 1) Tämä sopii minulle paremmin. 2) Podcastien tekijät neulovat tosi paljon ja osa heistä on ammattilaisia tai ainakin lähellä sitä. Minun neulomisharrastukseni ei ole niin mittavaa.

Historian havinaa:

Noin 2009-2010 lueskelin käsityöblogeja netistä. Lopulta rohkaistuin itsekin avaamaan blogin, jonka nimeksi tuli lopulta Puikko, koukku ja ompelukone. Ensimmäisen postauksen pvm on 17.8.2010. Otsikkona oli "Mittavin suoritus tähän mennessä" ja sitä se olikin - mitään noin suurta en ollut aiemmin tehnyt. Huivi on mohair-lankaa Novitan ohjeen mukaan ja meni ystäväni 60-vuotislahjaksi. 


Samoihin aikoihin bongasin SNY-toiminnan, eli salainen neuleystävä -ringin, joka aika lailla perustui blogikirjoituksiin. Syksyllä 2010 otin sitten osaa kyseiseen rinkiin ja ensimmäinen SNY-paketti saapui syyskuussa:


Noihin aikoihin tehtiin ns. Etiopia-nuttuja ja tässä niistä ensimmäinen. Myöhemmin tein lisääkin, kunnes touhu loppui tulliongelmiin, ja nuttujen lähettäminen Etiopian synnytyssairaaloihin ei enää onnistunut.


Kaikenlaista pientä tuli tuolloin tehtyä, mutta eniten huvittavat seuraavat kaksi kuvaa. Nämä työt ovat nimittäin edelleen laatikossa samassa vaiheessa kuin mitä kuvasta näkyy. Ensimmäisestä tulee joskus kassi ja toisesta piti tulla peitto, mutta ehkä siitä tulee vain laukku.Historiasta nykypäivään 

Kyseinen ensimmäinen blogini on edelleen olemassa osoitteessa https://virtuaalineuloja.vuodatus.net/ , mutta en päivitä sitä enää vaan tämän vuoden 2022 alussa aloitin tämän nykyisen, jota juuri luet. Syy muuttoon oli, että halusin parempaa muokattavuutta ja olen ollut valintaani tyytyväinen 

Kiva, että olette mukana pitämässä tällaista etäseuraa. Luen mielelläni teidän juttujanne ja seuraan päivityksiänne. Jatketaan samaan malliin.

Nyt on kesä. Nautitaan.

8 kommenttia:

 1. Blogimaailma on muuttunut paljon vuosien varrella. Päivityksiäsi on kiva lukea.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun inspiroiduit. Näitä on kiva lukea. Olet pitänyt jo kauan blogia. En ollut kuullutkaan Etiopiajutuista, salaisista neuleystävistä muistan vähän ja aina ihmettelin että miten ihmiset ovat siihen liittyneet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se SNY-toiminta aikanaan ihan kivaa. Mutta nyt on nyt ja tehdään käsitöitä yhdessä näiden blogien välityksellä.

   Poista
 3. Kivat muistelmat! Salainen Neuleystävä rinki toi minullekin muutaman rakkaan ja tärkeän ystävän ihan oikeaan elämään. Sinun blogissasi on ollut hauska vierailla. Hyvää kesää ja iloisia silmukoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika aikaansa. Minä viihdyn myös hyvin näitä blogikavereita lukien. Kiitos seurasta.

   Poista
 4. Sinulla on ihan pitkä blogihistoria. Minä aloitin blogin SLY:n myötä, ja kun leivontaryhmä hiipui, liityin mukaan SNY:hyn. Tavoitteena saada tuuppausta käsityöharrastukseen, mutta sain kaupanpäällisenä hyviä oikean elämän ystäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sait ihan oikean elämän ystäviä aivan kuin Sinisen sohvan emäntäkin. Minulle ei niitä jäänyt, mutta itse sukkaguru Niina oli aikoinaan SNY-ystäväni.

   Poista