tiistai 20. syyskuuta 2022

Kirjallisuuskatsaus eli ostosten syntilista

Pakko tunnustaa: olen ostanut lankaa. Kaksi lankaostosta oli pakollisia, eli paikkausta kesken työn loppuneeseen lankaan. Yksi ostos oli lankeamista tarjoukseen, voi ei. 

Mutta se langoista. Seuraavat teokset olen hankkinut tämän syyskuun aikana:Novita & Fazer sukkalehti

Kovasti odotettu ja mielenkiintoinen lehti. Sisältää 48 mallia. Joukossa on tämänkin blogin lukijoiden malleja. Ihanaa ja onnittelut teille, jotka olette saaneet mallinne julkaistua tai jonka malleja tulee kakkosjulkaisuun. Suurin osa ohjeista on minulle vielä liian haastavia. Laskin nopeasti, että mahdollisuuksien rajoissa, eli helpompia on noin kahdeksan. Kiva noita olisi tehdä lahjaksi ja siihen mukaan vastaava karkkipussi. Olen silti tyytyväinen ostokseen. Tästä jää haastetta tulevaisuuteenkin.

Siskoni mun. Minna Metsänen Design perustuen Niina Laitisen malleihin  

Tämän teoksen ostin ikään kuin kannatuksen vuoksi. Tiesin, että malleista suurin osa on puseroita/paitoja, ja niin asia onkin. Kirjassa on 21 mallia, joista yhdeksän on puseroita, neuletakkeja on kolme. Sitten on yksi baskeri, huiveja kolme, yhdet lapaset, yhdet kämmekkäät, yksi toppi, yksi mekko  ja yksi torkkupeitto. 

Seija, Hetkiä Heimolassa -podcastista esitteli tätä kirjaa ja totesi, että ruutupiirrokset ovat niin pieniä, että niistä pitää skannata tai kopioida suurennos. Allekirjoitan tämän täysin. Kaikista haastavin lienee torkkupeiton ruutupiirros. 

Minulle sopivaa neulottavaa on vain lapasten malli ja luulenkin, että kopioin sen itselleni ja laitan kirjan sitten kiertoon.

Salt & Timber - Knits from the Northern Coast

Tähän haksahdin, kun sitä hehkutettiin podcasteissa. Kirjan on julkaissut Laine Publishing, tekijä Lindsey Fowler on amerikkalainen ja tämä on hänen esikoisteoksensa. Kirjassa on kaunis kuvitus, joka puhuttelee varmasti kaikkia merta ja rannikkoa rakastavia.

Kirjassa on 15 mallia: on sukkaa, myssyä, pipoa, huiveja, yksi villapaita, yksi villatakki ja vielä torkkupeitto. Minulle mahdollisuuksien rajoissa on kuusi ohjetta - aika hyvä osumaprosentti! Kirja on englanninkielinen ja Laineen tapaan ohjeet on sarjoitettu useaan kokoon, joten silmä saa olla tarkkana, kun niitä seuraa. Tähän ostokseen olen tyytyväinen ja suosittelen ainakin selaamaan.
20 kommenttia:

 1. Yritin varata kirjastosta Salt & Timberiä mutta silloin en löytänyt. Täytyypä yrittää uudelleen! Siskoni mun en ajatellut ostaa, kun mallit taitavat olla sellaisia joita en tekisi. Tosin saattoi siellä olla jokin kivakin malli. Täytyy katsoa jos yrittäisi saada senkin kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laine Publishingin julkaisut tulevat kirjastoon viiveellä. Tämä on vasta julkaistu, joten kestää hetken ennen kuin pääsee kirjastoon asti.

   Poista
 2. Minullakin nuo kaksi ekaa :) Lisäksi haaveilen ostavani Lumi Karmitsan uuden kirjan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi Karmitsan uusi kirja on varmasti tutustumisen arvoinen. Minulle ehkä vielä liian haastava.

   Poista
 3. Minulla on tuo Novitan sukkalehti. Mikäs sukka otetaan puikoille? Olen myös aina vähän myöhäisherännyt, kun tahtoisinkin Sari Nordlundin Neulematkalla. Perhe lupasi sen etsiä joululahjaksi. Kun Youtubessa porukat esittelivät Sarin kirjaa, en ollut yhtään innoissani, mutta lainasin kesällä kirjastosta ja siellä on monta minusta kivaa ohjetta, jotka eivät olleet kenenkään muun mielestä mainitsemisen arvoisia. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remix II taitaa olla minun ensimmäinen yritelmäni tästä opuksesta. Myöhäisherännyt olen minäkin; vasta tänä vuonna ihastuin jo 2019 julkaistuun Tiina Kuun kirjaan Tuhansien villasukkien maa. Neulematkalla-kirja on ollut kirjastosta lainassa - hyvä kirja sekin oli.

   Poista
 4. Lankaa kannattaa aina ostaa. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka se yhtäkkiä loppuisi kaupoista ja kuinkas sitten käsitöitä tehdään. Hankintasi liittyikin kaikki käsitöihin, luulin noita kirjoja kansikuvan ja nimen perusteella ihan toisenlaisiksi. Tuota sukkalehteä vähän himoitsin, mutta sain hillittyä itseni, ihme kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sukkalehti on jonkinlainen MUST, kun on ne edellisetkin sukkalehdet tallessa. Suurimmalta osin minulle vielä liian haastava, mutta ehkä joskus....

   Poista
 5. Ja kiitoksia onnitteluista! Olisi kyllä kiva tehdä noita sukkia lahjaksi ja siihen samainen karkkipussi matkaan. Ystävä pyysi noita Islanti-sukkia ja hieman joudun muuntelemaan, kun tikapuutekniikka ei ole hallussa🤔 t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti-sukatkin ovat kauniit. Tikapuutekniikasta löytyy hyviä ohjevideoita youtubesta. Jopa minullekin valkeni.

   Poista
 6. On kyllä ihanat kirjaostokset. Tuota ekaa sukkakirjaa minäkin kävin kuolaamassa. En kuitenkaan haksahtanut. Minulla on listalla monen monta mallia, jotka pitää tehdä ensin. En uskalla uusia ostaa, koska entisetkään ei kohta mahdu kirjahyllyyn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksua! Minullakin on aivan luvattoman paljon ohjeita olemassa. Yritän malttaa paremmin vastaisuudessa.

   Poista
 7. Samoja julkaisuja löytyy minultakin, paitsi Laineen kirjasta en ole kuullutkaan. Mukavahan noita on selailla ja joskus kenties jotain neuloakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä kiva selailla. Selaile ihmeessä tuota Salt &Timberiäkin, jos näet sen jossain. Kivoja malleja ja kauniit kuvat.

   Poista
 8. Sukkalehti löytyy täältäkin, mutta kirjoja en tunnista. Salt&Timber kuulostaa mielenkiintoiselta, joten ehkäpä tulee sitäkin tavoiteltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salt &Timberissä on enemmän pieniä juttuja ja vain yksi paita ja yksi takki. Siinä mielessä on ainakin minulle hyödyllisempi.

   Poista
 9. Hahaa, ostit lankoja :) Kuulostaa niin tutulta. Tosin minä en juurikaan voi ostaa lankaa, koska mulla oikeesti on kaapeissa NIIN paljon, että pitäisi saada niitä vaan käytettyä pois. Mutta.... pakko tunnustaa, pari viikkoa sitten ostin 4 kerää 7-veljestä lankaa mieheni yllyttämänä (tarjouksesta), hän valitsi myös värit. Mentiin lautasia ostamaan ja siinä sitten sivussa tuli ne langat haalittua :). Olen jo niistä tehnytkin kahdet miesten sukat ja kolmannet puikoilla. Raitoihin käytin kaapeista löytyneitä. Kunhan ovat kaikki valmiina, läväytän kuvat blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kävi, mutta nyt aion skarpata ja keskittyä vanhan varaston tyhjentämiseen. Sitä riittää.

   Poista
 10. Aina on tilaa langoille ja ohjeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niinkin. Mieli voi muuttua ja ehkä taidotkin parantua.

   Poista