sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Kotiin paluu ja evakkoretken satoa

Ihanaa tulla takaisin kotiin, vaikka siivottavaa riittää. Remontti myöhästyi vain yhden päivän ja vuokra-ajan pidennys onnistui, mutta nyt: kotona taas!

Lisähaastetta tarjosi meille molemmille positiivinen koronatesti. Harmillisesti sattui lastenlasten syyslomaviikon ajaksi. Kaikki sovitut ja suunnitellut menot sekä lasten kanssa, että ilman, piti peruuttaa ja keskittyä sairastamaan. Minä olen toistaiseksi selvinnyt aika pienin oirein, miehellä on ollut hankalampaa; korkeaa kuumetta, väsymystä, yskää ja nuhaa.

Vaan ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Kun ei ollut menoja, eikä ohjelmaa, oli aikaa neuloa ja siitä tässä alla: rivi evakossa valmistuneita sukkia:


Ensimmäisenä valmistuivat siniset miesten sukat, jotka ovat menossa lahjaksi. Lankoina 7-veikka, väri 170 laivasto ja Socki Stonewash, väri B119 Sapphire. Viimeksi mainittua meni koko jäljellä oleva määrä 22 grammaa. Puikot 3,5 mm, silmukat 52, varsi 20 cm ja terä 29 cm. Koko on 43 ja paino valmiina 130 grammaa. 

Toisena otin käsittelyyn viime vuoden puolella aloitetun, keskeneräisen parin. Näistä piti alun perin ja ohjeen mukaan tulla miesten 42 numeron sukat, mutta jo varren neulottuani totesin sukat kovin pieniksi ja jätin odottamaan. Näistä tuli nyt 36-37 kokoiset sukat ja saavat mennä keräykseen. Varsi on 20 cm ja terä 23 cm. Puikot 2,5 mm. Ohje on Irja Mäkisen ja julkaistu Kauneimmat käsityöt - Sukat -lehdessä. Lanka on Austermann Step, väri 0016 siniraidallinen farkku. Näillä sukilla saan kuitattua bingosta kohdan: "Keskeneräinen neule valmiiksi". Väri ei luonnossa ole aivan noin vaalea; kuva huijaa. Valmis pari painaa 85 grammaa. Vielä ehdin osallistua asunnottomien keräykseen ja samalla pienentää 7V-varastoani. Lankana 7-veikat, 047 jäkälä ja 099 noki. Silmukoita 56, puikot 3,5 mm. Koko on 46 ja paino valmiina 132 g.

 


Nämä pienet sukat valmistuivat viimeisenä. Mukana olleet langat alkoivat olla lopussa, vain vähän harmaata ja sinistä jäljellä ja sitten mustaa. Mustan neulominen on, tiedättehän: mustan neulomista. Vähän auttaa, kun käyttää valkoisia puikkoja (Prym Ergonomics). Lankana edellisten jämiä 7-veikkoja: 047 jäkälä, 170 laivasto ja 099 noki. Keräykseen menevät. Koko on 34 ja paino valmiina 75 grammaa. 

Raidoituksen idean olen matkinut Lankapirtin blogin Matleenalta - lupa on kysytty. Kiitos tästä Matleena!


14 kommenttia:

 1. Mukavaa, että olette päässeet palaamaan kotiin, mutta parempi olisi ollut ilman K:aa. Pikaista paranemista molemmille! Kauniita käyttösukkia olet neulonut, toivottavasti teidän arkenne palautuu pian kaikin puolin uomiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se iso K iski kapuloita rattaisiin ja monta kivaa juttua jäi tekemättä. Nyt yritän toipua, että pääsee taas normaaliin elämään kiinni.

   Poista
 2. Nyt on lankakoppaa tyhjennetty! Kivoja sukkia, lämmintä iloa.

  VastaaPoista
 3. Poissa hyvä, kotona paras. Mukavaa kun teidän remontti valmistui. Toivottavasti pääsette koronasta eroon, ettei jää pitkäaikaiseksi riesaksi. Upeita sukkia olet saanut valmiiksi. Paljon voi näköjään saada aikaiseksi, kun ei ole "mitään tekemistä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi minulla oli se kevyempi versio taudista, muuten ei varmaan olisi syntynyt sukan sukkaa.

   Poista
 4. No nyt on paljon sukkia. Onneksi olet saanut sentään neuloa :)

  VastaaPoista
 5. Teilläkin siis koronaa. Sitä on nyt kyllä paljon liikkeellä.
  Hienoja sukkia olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Korona jyllää nyt oikein toden teolla, mikä oli jätevesitutkimuksissakin todettu. Onneksi on koko rokotuspatteristo tukena, että tauti oli lopultakin aika lievä.

   Poista
 6. Olipa ikävä, että korona, että koron iski teihin juuri tuona aikana. Vaikka eipä sitä mihinkään hetkeen halua. Mutta saitpa sentään sukkia valmiiksi noin paljon. Ja toivottavasti olette jo toipuneet. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se nyt alkaa olla jo ohi. Minulla oli lievempi versio kuin miehellä, mutta hänkin alkaa jo tervehtyä.

   Poista
 7. Sinulla on ollut tosiaan riittävä määrä lankaa mukana karanteenissa ;) Onneksi et ollut niin kipeä, ettet olisi voinut neuloa. Tykkään etenkin noista vaaleansinisistä sukista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli riittävästi lankaa mukana, kun tauti rajoitti ainakin kaupoissa käyntiä. Hyvin jaksoin ja sain näin ajan kulumaan neuloen ja äänikirjaa kuunnellen.

   Poista