sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Terveisiä Tukholmasta

Pitkästä aikaan hankkiuduttiin Tukholman risteilylle. Silja Symphonyllä katsottiin kaikki esitykset mennen tullen. Perusbändin ja trubaduurin lisäksi oli yhtenä erikoisuutena Tribute-show, joka oli menomatkalla Tribute to Queen ja paluumatkalla Tribute to Abba - tästä pisteet järjestäjille; en jaksa katsoa samaa ohjelmaa molemmilla matkoilla.


Tribute-iltoihin piti oikein varata pöytä etukäteen. Queen-ohjelmassa oli enemmän muuta musiikkia kuin Queeniä. Oli tanssia ja laulua - ihan katsottava. Paremmin onnistui kuitenkin toisen illan Tribute to Abba. Kaikki esitetyt kappaleet olivat Abbaa ja Abban musiikki sopii ehkä paremmin tanssiryhmän tanssittavaksi. Melkein hyvin olivat kappaleet valinneet, mutta esimerkiksi The Winner Takes It All olisi kannattanut korvata jollain helpommalla, vaikka Waterloo tai Fernando olisivat onnistuneet paremmin. Agnetha Fältskogin äänialalle tehtyä voimabiisiä ei kuka tahansa pysty laulamaan niin, ettei se kuulosta huutamiselta.    

Kiva yllätys ja vähän poikkeava risteilyohjelma oli Il Divo -kvartetilta innoituksensa saanut Il Quattro -kvartetti. Aivan ihania klassikoita espanjaksi, italiaksi ja englanniksi laulettuna - ja jälleen kumpanakin iltana eri ohjelma. Tästä tykkäsin. 

Jos olette matkustaneet Tukholmaan Tallink-Siljan laivoilla, ette ole voineet välttyä näkemästä muovista tehtyä taideteosta Värtahamnen-terminaalin seinällä.


Taideteoksen on tehnyt ruotsalainen taiteilija Matthias van Arkel. Materiaali on silikonikumia ja se on suuri, koko seinän peittävä. Yllä oleva kuva on vai pieni lähikuva teoksesta. 

No mitä sitten Tukholmassa. Kävin vain ostoksilla ja mies jäi Cityterminalen-asemalle odottamaan. Jos olisin ollut fiksumpi olisin selvittänyt etukäteen, että Skansenilla olisi ollut joulumarkkinat. Sinne näkyi suuntaavan suuri määrä ihmisiä. Harmin paikka. Olen ensi kerralla fiksumpi.

Halusin käydä Hemköp-kaupassa, joista yksi sijaitsee Åhléns-tavaratalon pohjakerroksessa. Sieltä käyn aina ostamassa maailman parasta näkkileivän ja suolakeksin välimuotoa. Katso kuvaa, suosittelen:Åhléns on myyty uudelle omistajalle ja siellä oli alennusmyynti. Kiersin koko kaupan, mutta ainoa ostos leipien lisäksi oli lopulta kaksi pakettia joulukortteja.


6 kommenttia:

 1. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi matkustin laivalla Ruotsiin tai mihinkään muuallekaan. Sinulla on ollut kiva reissu, harmi vaan kun joulutori meni sivu suun. Abban musiikki on kestänyt hyvin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva reissu. Siinä on yllättävän paljon aikaa maissa. Paremmalla suunnittelulla saa ajan käytettyä muuhunkin kuin kaupoissa käymiseen.

   Poista
 2. Kiva reissu teillä ollut! En ole käynyt Tukholmassa varmaan ainakaan 15 vuoteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan. Ja ohjelma oli tällä kertaa positiivinen yllätys. Ruokaa en tuossa maininnutkaan, mutta hyvää oli; varsinkin kalat.

   Poista
 3. Mukavalta kuulostaa. Minulla on ties miten pitkään aikaa Tukholman käynnistä. Joskus tuli risteiltyä paljonkin. Ehkä taas kun Koirapojasta aika jättää. Nythän en mihinkään lähde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli jakso, jolloin käytiin useinkin risteilemässä. Tuntuu, että on ollut pieni tauko, mutta kun tarkemmin mietin, niin Tukholmassa käytiin viimeksi kesällä - eli ei siitä niin kauaa olekaan.

   Poista