lauantai 16. huhtikuuta 2022

Paasto, lakko, lankalaihis päättyy tähän päivään

Tuhkakeskiviikkona 2.3.2022 aloitimme 40 vuorokauden paaston. Paaston viimeinen päivä on tänään lankalauantaina16.4.2022.


Meillehän tämä nimi lankalauantai sopii kuin nenä päähän. Google tietää kertoa nimen alkuperästä:
Pääsiäislauantaina noidan mellastivat navetoissa taikomassa taloon huonoa karjaonnea: Tätä yritettiin torjua polttamalla kokkoja. Tapana oli myös värjätä lankoja. Tuhkakeskiviikko aloitti paaston ja silloin oli tapana sirotella ylleen tuhkaa katumuksen ja parannuksen merkiksi. 

Meidän tarkoituksenamme oli keventää elämää ja ajatuksia ja ehkä ympäristöämme ja varsinkin ylimääräisiä varastoja, kuten lankavarastoja. Myös on ollut hyvä muistaa muita tarvitsijoita, esim. neulomalla tai muuten osallistumalla lahjoituksiin, tukiin tai keräyksiin. Näin keventyneinä valmistaudumme kevään ja tulevan kesän odotukseen kukin omalla tavallaan. Muistutuksena vielä, että sunnuntait eivät olleet paastopäiviä.

Mukaan olivat ilmoittautuneet:

Repu - lanka, kankaat, kirjat, lehdet, karkki, suklaa, punaviini (lahjaksi saadut eivät ole mukana).

HPöllö - ainakin lanka, mahdollisesti muutakin, neuloo asunnottomien keräykseen.

Saukkis - lanka, kankaat, kirjat, tee. Neuloo hyväntekeväisyyteen.

Purulaari - lanka. Neuloo lahjoiksi sukulaisille.

Iso Gnu - lanka. Neuloo hyväntekeväisyyteen.

Taina Lötjönen - lanka, herkut, kirjat, kankaat.

Tytti - lanka, kankaat, kirjat, karkit, viinit. Jotain hyväntekeväisyyteen 

Nämä lupaukset olen kirjannut ja luvannut arpoa osallistujien kesken käsityökirjan. Lisäksi Saukkis on luvannut palkita suurimman pudottajan, eli sen, joka on neulonut eniten grammoja paaston aikana. 

Kerrotteko siis, hyvät ystävät miten meni, pysyittekö mukana. Saukkiksen palkintoa varten summaatko myös neulotut grammat (oletan, että virkkaus tms. on mukana?).

Ja Irkku, jäit silloin miettimään osallistumista. Mitä päätit?


9 kommenttia:

 1. Tulokset kirjattu huolellisesti blogiin. Lankaa kului 1 233 g.

  VastaaPoista
 2. Paaston lupauksissa oli yllättävän helppo pysyä. Neuloin kaksi huivia, kolmet sukat, kaksi pipoa, tiskirätin ja kaksi paitaa. Ufojen ufoa en laske, koska se oli jo melkein kokonaan neulottu. Lankaa kului 1259g. (Oltiinpas Repun kanssa tasaisia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipot hyväntekeväisyyteen, ensi joulun joulupuu-keräykseen.

   Poista
 3. Paasto sujui hyvin,ei turhia ostoksia. Mummutettaville ostin suklaamunat. Neuloin sukkia ja pipoja ,menevät syto-keräykseen,lasten lapsille sukkia ja lapasia sekä tulevalle mummutettavalle 2 peittoa. Lankaa kului 1568g . Sain lankavarastoni pienenemään ja aion neuloa varastot pois ,ennen uusien ostoja. Seuraavaksi käyn kangas nippujen kimppuun ja alan ommella.

  VastaaPoista
 4. Lankapaasto ei täysin onnistunut, mutta ostin vain tarpeeseen, en varastoon. Paitsi nyt lankalauantaina:) Tyytyväinen olen siitä, että aloitin kutomaan varastoissani olevista langoista kesäsukkia ja osallistuin hyväntekeväisyyteen ukrainalaisten hyväksi. Suklaata meni se kaksi palaa tummaa suklaata joka päivä. GRammamääriä en tiedä paljonko kudoin, mutta lukumääräksi tuli 4 pitkät sukat, 6 lyhyet sukat, 1 tuubihuivi, 3 säärystimet ja 4 lapasparia.

  VastaaPoista
 5. Paasto sujui mukavasti ja ostolakko lankojen osalta piti. Jonkin verran sain lankoja kulutettua, kilokaupalla en edes kuvitellut kutovani. Tavoitetta ei kannata laittaa turhan korkealle, niin siinä voi jopa pysyä. Laitoin blogiini lisätietoja ostolakon sujumisesta. Kiitos sinulle haasteen järkkäämisestä!

  VastaaPoista
 6. Jämälankoja kului kun neuloin lapasia entisen "kotikirjaston" kässäkerhon syksyn kodittomien lapaskeräykseen, siis hyväntekeväisyyteen.
  Ystävälle lupasin, että neulon hänen siskolleen kirjoneulesukat, kun siskolla on "vain taviksia" - sukat ei ole ihan valmiit vielä. Teen ne lahjaksi, vaikka siitä vähän vääntöä tuleekin ;)
  Herkkulakko..no, se ei pitänyt, tunnustan.
  Langanostolakko piti, lahjaksi sain eilen yhden kerän lankaa "kun tää väri ei sovi mihinkään" :)

  VastaaPoista
 7. No, tänä vuonna kului lankapaaston aikana lankaa 552 g. Tyttäreni Kajo-puseron aloitin jo ennen lankapaastoa ja neuloin sitä aika lailla . Se ei kartuta paaston kulutusta. Tärkeintä oli, että en ostanut lankaa, vaikka houkutuksia oli useampiakin.

  VastaaPoista
 8. Kiitos päivityksistä, kaverit! Odotan vielä Taina Lötjöseltä tietoa; yritän saada häneen yhteyttä. Palaan tuota pikaa.

  VastaaPoista