lauantai 7. toukokuuta 2022

Intialaista

Tunsin sisäistä pakkoa käyttää Novita Nature -lankaa, joka tuli viimeisimmässä sukkaboksissa. Sukkiin en Tencel-vahvikkeen takia halunnut käyttää, mutta keksin muuta:


Tämä malli on nimeltään Intialaiset lapaset. Ohjeen lanka on Lankavan Ulla (100 g = 200 m), mutta minulla oli mainittu Novita Nature, väri 183 pisara ja Novita Venla, väri 170 laivasto. Malli lienee aikuisten kokoon, mutta kun minulla oli kaksi lankaa käytössä, jäljestä tuli aika tiukkaa ja koko joko lapsi tai pienikätinen aikuinen - minulle käyvät, mutta eteenpäin menevät, vaikka Vaaka ry:lle. 

Peukalo on intialaisen mallin mukaan - oikein kiva. Mallineule on jättöneuletta - never heard - jossa joka toinen kerros neulotaan oikeaa ja joka toinen 1o 1n siten, että oikea silmukka nostetaan neulomatta. Kiva malli ja ainakin näin kahdella langalla tulee tosi paksu ja varmaan lämmittää talvella.

Puikot olivat 3,5 mm. Valmis pari painaa 95 grammaa, josta Naturea 70 grammaa ja Venlaa 25 grammaa.

Bingoon tulee merkintä kohtaan: Lapaset.

Vielä haluan kehua julkaisua, josta ohje on:


Tämä kokoomajulkaisu on vuodelta 2020 ja sisältää tietysti aiemmin julkaistuja ohjeita, mutta monta kivaa on mukana, esim. Veera Välimäen Stay Soft -huivi. 

14 kommenttia:

 1. Lämpimän näköisiä lapasia. Ja uutta selailtavaa 😊 Minäkin ostin äskettäin neulelehden taas kerran 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimiltä ne tuntuvatkin. Neulelehdet ovat kuin Forest Gumpin suklaarasia; aina vähän yllätys.

   Poista
 2. Hyvin käytit langat, intialainen peukalokiila istuu kyllä hyvin käteen. Tuon lehden nimi on minulle hankala, aina yritän kutsua sitä Nopeiksi neuleiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että tuota Tencel-lankaa on vielä 200 g. Ehkä teen toiset samalla idealla. Laitan enemmän silmukoita, että tulee ihmisen kokoiset.

   Poista
 3. Lämpimän näköiset lapaset. Käsityölehdet ovat niin innostavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tuntuvat lämpimiltä, kun pinnasta tulee nostettujen silmukoiden ansioista aika paksu.

   Poista
 4. Kauniit ovat. Tuo neulemalli on sellainen, että se väkisinkin kiristää neuletta pienemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Jos teen toiset, niin laitan enemmän silmukoita.

   Poista
 5. Kiva että löysit sukkaboksin langoille käyttöä ja hienot lapaset tuli. Minunkin pitäisi opetella tuo intialainen peukalokiila vaikka nyt on kieltämättä lapasissa hieman taukoa mutta ehkä niitäkin taas kohta voi neuloa. :)

  VastaaPoista
 6. Hienot lapaset! Intialainen peukalokiila istuu tosiaan hyvin käteen.

  VastaaPoista
 7. Kivat lapaset ja tuo intialainen peukalo pitäisi kyllä itsekin opetella. Minulle kun tuo peukalo on edelleen hieman haasteellinen. Enpäs olekaan vielä testannut tuota Novitan Nature lankaa. Kuulemma pehmeää neuloa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intialainen peukalo on helppo tehdä. Lisäykset tulevat aina samaan kohtaan, joten siinä mielessäkin helpompi kuin kiilapeukalo. Nature on todella pehmeää lankaa. Pehmeämpää kuin 7-veikka. Sama tiheys 100g=200m. Naturessahan ei ole vahvikkeena polyamidi vaan se kuuluisa Tencel, niin siksi en sukkiin laittaisi.

   Poista