perjantai 22. heinäkuuta 2022

Stay Soft

Veera Välimäen Stay Soft -huivi.




                             

Tästä versiosta tuli harjoituskappale. Opin aika pian, että jos on tarkoitus raidoittaa, ei kannata valita kirjavaa lankaa: raidoitus ei erotu. Käytin samaa juoksevuutta olevaa lankaa kuin ohjeessa, mutta pienemmillä puikoilla, eli 3,5 mm. Testasin 4 mm puikkoja, mutta mielestäni tuli liian löysää. Huivista tuli näin pienempi. Aivan riittävän kokoinen kuitenkin.

Ruskeaan alareunaan käytin edellisestä huivista jäänyttä Freija Yarn Merino Single, väriä Bronze. Epäilin langan riittävyyttä, joten tein reunuksesta kapeamman eli lopetin jossain vaiheessa lisäämästä silmukoita. Epäilys oli oikea; bronzea jäi vain 3 grammaa. 

Pojanpoika 8v osallistui kuvaussessioon puhaltamalla somisteeksi saippuakuplia. 

Käytetyt langat ovat: Uschitita Merino Single, väri Silence, Freija Yarn Merino Single, värit 150122 Polte ja mainittu 011121 Bronze.

Valmis huivi painaa 187 grammaa ja muut mitat ovat: 160 x 85 x 110 cm.

Malli löytyy Raverlystä sekä Suuri käsityö 10/2019 ja Suuren käsityön julkaisusta Pikana puikoilta. 

Jos ketä kiinnostaa ryhtyä tähän kahden viimeksi mainitun ohjeen perusteella, niin pieni lisäys ohjeeseen: Reunuksen parilliset, eli nurjan puolen kerrokset, ohjeessa lukee: Neulo o, kunnes 3 s puikolla.... Tähän tulee jatko: ,siirrä lanka työn eteen ja...
Laitoin tästä ohjetiedustelun ja Veera Välimäki vastasi itse ja vahvisti, että kyllä, langan pitää tuossa vaiheessa olla työn edessä. 

16 kommenttia:

 1. Huivikokeilut ovat kivoja. Minulla ne ovat jääneet, kun en keksi niille käyttöä. Kauniita ovat, kuten tuokin. Huivissa on aina se odotus, että millainen on lopputulos valmiina. Tuo ruskea reunus on hyvä efekti. Somisteet kuvassa kohdillaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huonosti minäkin niitä käytän. Kiva niitä on kuitenkin tehdä.

   Poista
 2. En tiennytkään että ohje on ollut kahdessakin lehdessä. Joskus vielä neulon tämän kun sitä on niin moni kehunut. Oikeastaan olen miettinyt Vertices Uniten ja tämän välillä ja päädyn kyllä tähän. No koska kotimaisuus! Hieno huivi tuli ja saippuakuplat sopivat hyvin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva malli. Ehkä teen vielä toistekin. Huomaa tuo lisäys ohjeeseen.

   Poista
 3. Stay Soft on kiva huivi. Pikana puikoilta -lehteä olen säästänyt ihan tämän ohjeen vuoksi. Tietenkin olen neulonut sitten kaikkia muita huivimalleja. Valitsit kauniit värit, vaikka raidoitus ei niin erotukaan kahdesta kirjavasta langasta. Saippuakuplat ovat ihastuttava lisä kuvissa. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kokenut huivien neuloja, niin varmaan olisit huomannut tuon langan työn oikealla puolella, muuten ei reunus onnisti. Minun piti hetki pähkäillä, kelailla videoita ja sitten vielä varmistaa Veera Välimäeltä.
   Samaa mieltä, että malli on kiva ja varmaan vielä kivampi, kun reunus on vähän leveämpi.

   Poista
 4. Tuohan oli mielenkiintoisen näköinen huivi ja ihan sopivan kokoiselta vaikuttaisi ainakin minun silmiini👍 itsekin aloitin myös huivia tekemään, onhan niitä niin kiva tehdä, mutta milloin se valmistuu, on sitten toinen asia😅t. Irkku

  VastaaPoista
 5. Minäkin tätä mallia jossain vaiheessa pyörittelin, mietin lankoja neuloakseni. Mutta jotain muuta tuli tuolloin väliin. Nytpä näen mallin neulottuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva malli. Varmaan itsekin teen paremmin valituilla langoilla.

   Poista
 6. Minulla on ollut etsinnässä hyvä huivimalli. Olen nyt muiden kesäisten puuhien yhteydessä virkannut patalappuja :D Se homma lähti minulta kyllä vähän lapasesta, mutta eipä pyöri lankojen jämät lankakorissa enää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on hyvin huiviohjeita. Tämä on yksi niistä. Uumen-huivia on myös kiinnostava ja Omin tassuin -kanavan Rukki-huivimalli.

   Poista
 7. Kivan näköinen huivi, eipä siinä tarvitse raidoituksen enempää erottuakaan. Saitkin kivan apulaisen kuvaukseen. :) Hildur kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pitäisi aloittaa lukuharrastus uudelleen, jotenkin on se juttu jäänyt ihan taka-alalle, tai niin no, onhan niitä lastenkirjoja tullut luettua viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On se omanlaisensa noin. Selkeällä raidoituksella olisi taas erilainen. Minä luen vähän joka ilta, mutta neuloessa kuuntelen äänikirjoja.

   Poista
 8. Huivit, nuo ihmeelliset kolmiot, joihin en saa kosketusta. Kauniitahan ne ovat, mutta olisin ehkä ollut se kuplien puhaltelija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama. Tykkään tehdä niitä, mutta en osaa käyttää. Ahdistaa kietoa jotain kaulan ympärille.
   Kuule, jotain tökkii kommentoinnissa. Yllä oleva kommenttisi tuli näkyviin vasta kun olin käynyt kuittaamassa sen "ei-roskapostiksi". Evästeetkö ne taas temppuilevat?

   Poista