sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Vanhan paketoimista ja uuden alkua

Vuosi vaihtui ilotulitteiden räiskeessä. Mutta huh, miten liukas keli oli. Aivan henki kurkussa taivalsimme illalla kylään. Paluu olikin sitten taksilla ja hyvä niin - hengissä selvittiin.

Tykkään listoista ja tilastoista ja mikäs sen hauskempaa kuin hypistellä lankoja. Olen yrittänyt pitää aika tarkkaakin kirjanpitoa, mutta nyt on käynyt jotain outoa:

Tilastoni mukaan olisin tuhonnut 6969 grammaa lankaa. Uutta lankaa on tullut 6347 grammaa - voiton puolella siis ollaan. Alkusaldo oli 10330 grammaa ja kun nuo ynnää, vuoden lopun saldoksi tulee 9708 grammaa.

Inventoin äskettäin kaikki langat ja saldoksi tuli 9096 grammaa. Jonnekin on siis kadonnut 612 grammaa. Laskin että ero on 6,3%, joten kirjaan sen nyt inventaarioeroksi. Vuoteen 2023 lähden todellisesta saldosta 9096 grammaa.

Pilkun viilaamista, mutta niin kivaa. 

KORJAUS yllä olevaan sekoiluun. Kun inventoi langat, pitää laskea kaikki, myös ne, jotka ovat jo projektissa kiinni. Nyt korjasin tilanteen: lankoja vuodenvaihteessa on 9730 grammaa. Heittoa kirjanpitoon on siis vain 22 grammaa - sen hyväksyn ja voin todeta, että aika tarkka kirjanpito on ollut. 


Langat asustavat kolmessa sängynaluslaatikossa. Lajittelin ne uudelleen paksuuden mukaan. 

Muita aikaansaannoksia viime vuoden aikana:

25 paria sukkia
10 paria lapasia
3 päähinettä
3 huivia
2 lelua
2 sisustusjuttua
1 kauluri

2 koronarokotusta
1 influenssarokotus
1 sairastettu korona
2 ulkomaan matkaa (Tukholma)

25 luettua kirjaa
21 kuunneltua kirjaa

Kiveen on nyt hakattu bingo vuodelle 2023. Muutoksia ei siis enää voi tehdä:
 

13 kommenttia:

 1. Sinulla on langat ihailtavan hyvässä järjestyksessä. Vahvuuden mukaan niitä onkin hyvä lajitella eri kasoihin. Aika veikeetä, että lankoja oli luultua vähemmän, onko se sitten sitä paljon puhuttua hävikkiä. Noin kun tekemisistä pitää kirjaa, niin konkretisoituu, mitä kaikkea on saanut aikaiseksi, hyvä juttu! Nyt sitten vaan sen bingon kimppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa se laskuvirhe on tapahtunut, ehkä inventoinnissa. Minulla on lista langoista Excel-taulukossa. Tietokoneeni meni rikki ja kyseinen taulukko hävisi. Jouduin siis tekemään uuden ja siinä yhteydessä inventoin langat.

   Poista
 2. No nyt on tarkka kirjanpito. Hyvä että virhe löytyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Olen tuossa mielessä vähän omituinen; tykkään listoista.

   Poista
 3. Hih... uusi "Kiveen hakattu" Bingo - hauskaa... joskus kyllä matkin vielä, mutta tälle vuodelle en taida... on niin paljon nyt kaikkea jännää ja ennenkokematonta KAPUAn puitteissa,
  että jos siitä selvitään - josko tekisikin siitä bingon... hmmm... taidampas sittenkin...
  Iloa vuoteesi, puikkoiluun ja muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bingon voi tehdä ihan mistä vaan: kirjoista, matkoista tai vaikka mistä harrastuksista.

   Poista
 4. Minä tuskin enää koskaan pääsen siihen, että voisin laskea todellisen lankamäärän. Pitää vain luottaa kirjanpitoon. Silloin aikanaan punnitsin jokaisen langan ja sain jokusen kilon, välillä pääsin alle kymmenenkin, mutta nyt ei taida sellaista määrää tulla vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeasti ole niin tiukkis, kuin tuosta postauksen löpinästä saattaisi ymmärtää. Tykkään vaan listata asioita ja laskea niitä.

   Poista
 5. Jaa se bingo olikin sinun oma juttu! Aika kiva keksintö! Kopsasin eli tallensin tuon sinun ruudukon, saatan ehkä käyttää sitä tai vaihtaa muutaman, jota en ainakaan tekisi.
  Hei, mullakin on langat excel-taulukossa. Tosin se ei ole ihan ajan tasalla, mutta melkein. Pitäisikin nyt vuoden alussa taas päivittää se oikeaksi. Ja minäkin tykkään kaikenmaailman listoista. Mulla on vihko, johon merkkaan kaikki vuoden mittaan valmistuneet neuleet, tieto minkä verran ja mitä lankaa siihen käytin, valmistumispäivämäärä ja koko (sukista) sekä vieressa kuva kyseisestä työstä. Sellaista kuvallista vihkoa olen nyt pitänyt vuodesta 2019 lähtien. Sitä ennen vain kirjasin muulla tavalla valmistuneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni noita bingoja tekee ja sisällöt voi sitten sovittaa omiin intresseihin sopiviksi. Kiva jos minun bingostani on apua. Ihanaa löytää hengenheimolainen tässä listausmeiningissä. Minullakin on neulepäiväkirja, johon laitan kuvan työstä ja kirjaan tarkemmat tiedot kuin tänne blogiin.
   Jouduin hieman pakosta inventoimaan langat, kun tietokoneeni hajosi ja sinne meni minun lanka-excelini. Vielä pitää inventoida puikot ja tehdä niille excel, kun sekin hävisi. Lisäksi hävisivät lastenlasten vauvakuvista lähtien valokuvat, vaikka ne oli ohjattu ulkoiseen kovalevyasemaan.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kopioi vaan. Muokkaa toki sisältö vastaamaan omia tarpeitasi. Tänä vuonna tein aika helpon bingon. Ehkä olen rohkeampi ensi vuonna, ja laitan jotain vaativampaa.

   Poista