maanantai 20. helmikuuta 2023

Laskiaistiistai on täällä

Ainakin meillä vähän pakastui niin, että satanut nuoskalumi muuttui oikein kivaksi pakkaslumeksi. Pääsisikö tässä vielä edes kerran hiihtämään? Laskiaispullat on syöty, olisi siis syytä liikkuakin vähän. Toivottavasti teillekin on maistunut ja olette valmiita laskiaiskalenterin viimeisen luukun aukaisuun.

Viimeisen luukun kirja ei ole tältä vuosituhannelta. Mikä kirja on kyseessä, kuka sen on kirjoittanut ja minä vuonna?


Huomatkaa myös, että heti huomenna alkaa 44 päivän paasto. Sitä emännöi tänä vuonna Olifantti, blogissa Tikusta asiaa (repukoin.blogspot.com) Jos olon ja lankavaraston tms. keventäminen kiinnostaa, niin käykää tutustumassa ja liittymässä paastoon. 

Kisa on päättynyt. Viimeisen luukun kirja on, niin kuin eräät tiesivätkin Aino Ollilan Vohvelitöitä. Julkaisuvuosi on 1960. Kirja on varsinainen pyhäinjäännös, kansakouluajoiltani peräisin - olen mennyt ensimmäiselle luokalle vuonna 1967.


Ja arvatkaa mitä, minulla on tallella tuolloin väkertämäni pyyhe:


Toinen lähes pyhäinjäännös on arkku, vai sanotaanko sitä kirstuksi, jonka päällä pyyhe on kuvattuna. Arkku on peräisin lapsuudenkodistani.

Mutta asiaan: Kisan tulokset ovat alla. Tytti onnistui keräämään eniten tunnistettuja kirjankansia, eli 22. Toinen oli Saukkis 21 kirjankantta. Jaetulla kolmannella sijalla 19 kirjankantta ovat Purulaari ja Ruusuperhonen


Pääpalkinto on kisassakin mukana ollut Siskoni mun -kirja ja se lähtee Tytille. 
Toinen palkinto on joko kirja tai lehti, josta neuvottelen sähköpostitse Saukkiksen kanssa.
Kolmas palkinto (Purulaari ja Ruusuperhonen) on lehti (tai kirja)-
Vastaajien kesken arvoin suklaata. Tein sen numeroimalla osallistujat ja arpomalla Random Number Generatorilla. Tulokseksi tuli nro 7 eli Irkku.

Tytti, Saukkis, Purulaari, Ruusuperhonen ja Irkku: Lähettäkää sähköpostia osoitteeseen puikoillanikin at gmail piste com. Nimi, osoite ja varmuudenvuoksi puhelinnumero, jos ei lähde kirjeenä.

Iso kiitos kaikille mukana olijoille. Näitä on ollut kiva tehdä, voi olla että huomenna on jo ikävä, kun ei ole uutta luukkua aukaistavana.
 

17 kommenttia:

 1. Aino Ollila: Vohvelitöitä, vuosi 1960 t:Saukkis Kiitos hauskasta ja kiinnostavasta laskiaiskalenterista, salapoliisityön lomassa löytyi muitakin kiinnostavia käsityökirjoja

  VastaaPoista
 2. Aino Ollila; Vohvelitöitä - vuodelta 1960
  Ruusuperhonen

  VastaaPoista
 3. Kirja on1960 luvulta Aino Ollila vohvelitöitä. Meillä kaunis 23 asteen pakkaspäivä . Paasto aloitetaan heti laskiaispullien syönnin jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Täytyypä kurkata tuo lankapaastohaaste - jos sitä vaikka pystyisi olla ostamatta lankaa. Olisikohan kirja: Aino Ollilla - Vohvelitöitä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos mainostuksesta. Paasto tosin kestää 44 päivää, kun nyt ei saa viikonloppunakaan mässätä. Mutta aina on mahdollisuuksia kiertää sääntöjä. Minä en nyt enää viitsi etsiä näitä kirjojasi. Menee liian hankalaksi. Kiitos tähänastisista.

  VastaaPoista
 6. Ei tältä vuosituhannelta👍😅 Tää on joku kirjontakirja, mitään muuta ei tuu mieleen.🤔t. Irkku

  VastaaPoista
 7. Aino Ollila, Vohvelitöitä, WSOY 1960

  VastaaPoista
 8. Ai ihanaa, suklaata! Kiitos kivasta ylläristä❤️🤗🤗t. Irkku

  VastaaPoista
 9. Kiitos hauskasta kalenterista. Tulihan huomatuksi, miten paljon omistaa käsityöaiheisia kirjoja, jotka pölyttyvät käyttämättöminä hyllyssä. Häpeän myöntää, että en tunnistanut edes kaikkia omistamiani kirjoja, niin harvoin niitä tulee katsotuksi.

  VastaaPoista
 10. Hieno tietämys kyllä kärkijoukolla ja onnea kaikille voittajille! Näitä oli ihan kiva arvailla, ja sentään tiesin jotain. :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kivasta kalenterista! Tänään ei enää ollut mitään arvuuteltavaa, johan tässä tulee pian vieroitusoireita. 😄

  VastaaPoista