tiistai 14. helmikuuta 2023

Suklaasukat ystävänpäiväksi

Sopivasti ystävänpäiväksi valmistuivat kuvan mukaiset sukat.


Malli on osa Vilja Partasen suunnittelemia Fazer Vadelmajugurtti -sukkia, Fazer x Novita II -lehdestä.

Alku oli aikamoista takkua; jos ei nyt aivan itkua, niin hammastenkiristystä, purkua ja uutta yritystä erinäisiä kertoja. Suklaapalan lyhyet sivut, eli pystysuorat reunat nimittäin neulotaan niin, että nostetaan silmukka puikolle ja kierretään lanka silmukan ympäri ja neulotaan oikein vasta kierron jälkeen. Lankana ollut Maija on niin löyhäkierteistä, että jos survoo puikon väärään kohtaan, lanka hajoaa säikeiksi. Hetken kesti, ennen kuin löysin oikean tavan. Eteneminen oli silti melko hidasta noiden kiertojen takia ja etenkin kun suklaapaloja oli aika paljon. 

Lankana oli siis Maija, väri 255 ruskea ja puikot 3 mm. Juuri kun olin juuri aloittanut kärkikavennukset, ruskea Maija loppui. Mustaa olisi ollut tarjolla, mutta halusin säilyttää suklaamaisen ilmeen, joten tein kärjet loppuun Nako Boho, väri 12536 ruskealla. Vaihdoin työhön 2,75 mm puikot, koska Nako Boho on fingering-vahvuista. Ei pahemmin haitannut lopputulosta, kärkeä oli sen verran vähän jäljellä. 

Sukat ovat kokoa 41-42 ja painavat valmiina 108 grammaa. Suklaasta pitävä mieheni saa nämä suklaalevyn kera ystävänpäivälahjaksi ja minä saan bingoon kuittauksen kohtaan Sukat miehelle. 


14 kommenttia:

 1. Makeet sukat! Ihailen sitkeyttäsi, minulla olisi tainnut noiden sukkien tekeminen jäädä kesken, kuulosti sen verran hankalalta ja hitaalta homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin oli tulla uskon puute ja luovuttaminen oli lähellä. Sitten heräsi sisu.

   Poista
 2. Oi mitkä sukat, nämä ihan oikeat suklaasukat, tykkään. Itse kudoin lehden mallin mukaiset, mutta seuraavat on kyllä yksiväriset. Kiitos vinkistä !

  VastaaPoista
 3. Ovat kyllä täydellisen suklaan näköiset! Kannatti kärsiä tekemisen vaikeus👍🤗t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne. Hienosti on suunnittelija keksinyt tuollaisen kuvion.

   Poista
 4. Hienot sukat ja hyvin suklaamaiset :) Olin myös jo kerran aloittamassa näitä (alkuperäisen ohjeen mukaan) mutta aivot meni solmuun ohjeessa niin luovutin :D Mutta saatan kyllä tehdä nämä vielä kun langatkin löytyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli minullakin aivot solmussa, mutta solmu aukesi sitten lopulta.

   Poista
 5. Ihkut suklaasukat, jotain tuollaista minäkin ajattelin, kun alkuperäisen ohjeen näin. Suklaalevysukat. T Saukkis

  VastaaPoista
 6. Wau - nämä sukat on kirjaimellisesti "MAKEAT"!!!

  VastaaPoista