keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Lapasten tarina

Näitten lapasten tarina alkoi, kun olin tilannut Lankavalta jotain aivan muuta. Ajankohtaan sattui jokin juhlapäivä (en muista mikä), jonka kunniaksi Lankava lähetti kylkiäisenä kaksi 50 gramman kerää Into-lankaa. Into on 100% villaa ja 50 g = 70 metriä. Huovutukseen siis sopivaa, mutta mikä nyt eteen, kun en juuri huovuttele. Menneisyydessä kummittelee yksi fiaskoon päättynyt yritys.

Annetaan sille nyt sitten mahdollisuus: Merkitään uuden vuoden bingoon sopiva ruutu ja ohjetta etsimään. Yksi ohje löytyi osoitteesta: Huovutetut lapaset Léttlopi-langasta - ohje ja kolme versiota - KOTIKUTOISESTI | Liisa Avelin

Sama Liisa Avelinin ohje löytyy Raverlystä nimellä Tupa.


Uskoin yhden 50 gramman kerän riittävän yhteen lapaseen, vaan kuinka kävi: peukaloon ei enää riittänytkään. Mikä nyt eteen? Jos tilaan yhden kerän, postimaksu on enemmän kuin kerän hinta. Päädyin tilaamaan kaksi kerää ja niiden kaveriksi viisi kerää kovin kehuttua Schachenmayrin Regia Premium Silk -lankaa. 

Mutta voi ei!. Jo tilattuani, kuulin kahden junapysäkin päässä olevasta uudesta lankakaupasta nimeltään Silmunen. Ja arvatkaa mitä, siellä myydään juuri kyseistä Into-lankaa. Just niin!Peukalot tuli siis neulottua. Kuvassa lapaset ennen pesukonetta ja alakuvassa pesukoneen jälkeen. 


Lankaa riittää nyt siis vielä toiseenkin pariin. Riittävyys on kuitenkin sen verran kiikunkaakun, että luulenpa aloittavani kärjestä, jotta näen kuinka pitkälle lanka riittää. 

Paino valmiina 102 grammaa. Bingo täydentyy kohtaan "Huovutetut lapaset".

Kävimme muuten juuri korkkaamassa uusimman laivan Viking Glory. Hieno oli ja aika lailla erilainen muihin laivoihin verrattuna. Spa-osastolla en käynyt - olisi pitänyt. Ihan jees, mutta aikataulut ovat oudot. Lähdöt Turusta joko kovin aikaisin aamulla tai myöhään illalla ja saapumiset samoin. Olimme sitten vielä Turussa hotellissa yötä ja aamupäivällä Onnibussilla takaisin Helsinkiin. 16 kommenttia:

 1. Noin siinä usein käy lankojen kanssa, että ensin uupuu vähän ja sitten onkin reilusti. Lyhyemmällä varrella saat toisenkin lapasparin. Huopuivat kauniisti, tuliko käteen sopivan kokoiset? Minä olen saanut yhdet lapaset huovutettua hyvin ja toinen pari huopui sisäpuolelta kiinni, kun peukalossa ollut pussi oli irronnut. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesu oli 40 asteessa. Kuumemmalla olisi varmaan huopunut enemmän. Jotkut laittavat muovipussin lapasen sisään, ettei juutu sisältä yhteen, mutta kestääkö muovipussi esim. 60 astetta? Minulla on pieni ja varsinkin lyhyt käsi ja nämäkin ovat minulle vähän isot. Laitan keräykseen.

   Poista
 2. No tulipa kivat lapaset. Huovuttaminen on kyllä itselle vierasta ja vaistoan itsellä epäonnistumisen riskin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Epäonnistumisen riski on olemassa. Yhdellä aiemmalla yrityksellä lapaset huopuivat niin, että toinen oli suurempi kuin toinen.

   Poista
 3. Minulle huovuttaminen on toistaiseksi tuntematonta. Saattaa jäädäkin tuntemattomaksi.
  Iski risteilykaiho. En edes muista, milloin olen ollut laivalla. Ja nythän en tietenkään pääse, kun Koirapoika ei tule toimeen ilman minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jätän huovuttamisen sen paremmin osaaville. Paitsi tuo lanka pitää vielä tuhota ja se on sitten siinä. Eikö Koirapoikaa voi ottaa mukaan laivalle? Mielestäni siellä on kannella koirien ulkoilutuspaikkakin.

   Poista
 4. Harmi kun meni niin täpärälle. Nyt tiedät sitten, mistä saat lisää lankaa, jos innostut tekemään kolmannen parin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin epäilen kolmannen parin mahdollisuutta. Silmunen-kauppaan menen kyllä tutustumaan.

   Poista
 5. Lapaset valmistui ja ne on kivan näköiset ja varmaan myös lämpimät, sehän on pääasia. Vaikka langan kanssa oli ongelmia, niin sitä ei kannata harmitella. Onneksi annoit huovuttamiselle uuden mahdollisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä laitan nuo vielä kerran pesukoneeseen ja katson kuinka käy

   Poista
 6. Ai että, joskus aina näitä sattuu, että ei ihan putkeen mene! Mutta lapasista tuli nätit ja jännästi tuo huovuttaminen kyllä muuttaa lapasta. Itsellä ei tosiaan siitä kokemusta muuta kuin käytössä eli lämpimät ovat varmasti👍😊t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pituutta häviää huovuttaessa enemmän kuin leveyttä. Lähiaikoina pitäisi tehdä toinen pari. Katsotaan miten sen kanssa käy.

   Poista
 7. Minä NYT "huovutin" Marimekon kaulahuivinikin... että harmittaa... siitä tuli sopiva ehkä lapsenlapselle.... mut MITÄH???? Te olette olleet mein nurkilla... risteily Turusta?
  Meillä aikomus viedä pienimmät lapsenlapset juuri Glorylle....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, käytiin tutustumassa uuteen laivaan. Ei ollut lapsia matkassa, niin en niin katsonut tarjontaa, mutta kyllä siellä Ville Viikinki vilahteli. Kiva laiva oli.

   Poista
 8. Ihanat valkoiset lapaset! Joskus lankaa on liian pahimmoilleen vähän ja joskus taas liikaa! 😏 Minulla on ollut huopuvaa lankaa muutama kerä jo kauan kaapissani, kunpa saisin ne käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lapaset on yksi idea huopuvalle langalle, mutta onhan niitä muitakin. Noihin meni se peukaloiden verran vajaa 100 grammaa.

   Poista