lauantai 8. huhtikuuta 2023

Sukkamestarin boksi nro 2

 Ensin kuva boksista. Älä siis lue eteenpäin, jos boksisi on vasta matkalla ja haluat säilyttää yllätyksen.



Ja sitten sisältö. Neljä kappaletta nahkaisia "Neulottu rakkaudella" -merkkejä, kolme kerää Earth Collection, Woolly Wood -lankaa, värissä 356 malakiitti (Vanuttunut villasukka kertoo blogissaan, mitä malakiitti tarkoittaa) ja vielä Merja Ojanperän ohje nimeltään Pitsilehti. Ohjeessa on kaksi varren pituutta ja kolme erilaista joustinvaihtoehtoa. 300 grammasta pitäisi tulla joko kahdet pitkävartiset tai yhdet pitkävartiset ja kahdet lyhytvartiset pitsineulesukat.


Saatekortti kertoo, että Woolly Wood on modaali-merinovillalankaa, joka on "hengittävä, kosteutta siirtävä ja biohajoava lanka, jonka kaapelikierteen ansiosta pitsit ja palmikot tulevat kauniisti esiin". 

Vyötteen mukaan vahvike on Tencel Modal Fibres. Olen ymmärtänyt, että Tencel ei olisi sukissa kestävää. Ajattelinkin nyt tehdä tieteellisen kokeen: Neulon näistä itselleni vaikka sitten lyhytvartiset sukat ja testaan kuinka käy. Olen lukenut, että laminaattilattia kuluttaisi sukkia enemmän kuin muunlainen lattia, joten Tencel joutuu kunnolla koetukselle, sillä meillä on nimenomaan laminaattilattiat.

Perästä kuuluu, jahka ensin saan ne sukat tehtyä.  


14 kommenttia:

  1. No minäpä ajattelin ihan samoin, että neulon itselleni noita lyhytvartisia sukkia ja testaan miten kestää. Ja meillä on myös laminaattilattiat, joten koetuksella on sukat täälläkin. Katsotaan miten meidän käy:) Jahka tosiaan saan minäkin ne sukat tehtyä.

    VastaaPoista
  2. Kauniin väristä lankaa ja kaunis malli myös. Toivottavasti sukista tulee kestävät, vaikka ennuste ei kovin hyvä olekaan. Toimit nyt vähän niinkuin koekaniinina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihmetellyt miksi Novita käyttää Tenceliä, vaikka sillä on kyseenalainen maine. Nyt on aika selvittää, onko puheissa perää.

      Poista
  3. Hyvä, että uskaltaudut kokeilemaan, ja laitat sukat kunnon testiin! Minä jään seurailemaan tieteellistä koettasi erittäin suurella mielenkiinnolla. Olisi hienoa nähdä kuvina, miltä sukan pohjat alkavat näyttää, kun aikaa kuluu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, tarkoitus on raportoida testin etenemisestä. Voihan se olla, että huhut osoittautuvat vääriksi.

      Poista
  4. Jäädään odottelemaan testin tuloksia. Voi olla, että joudut "hiihtelemään" jonkin aikaa, ennen kuin jonkinlaisia väliaika-arvioita saadaan :)
    Sukissa en tiedä, mutta tykkään tuon langan tuntumasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu mukavalta käteen, eikä vaikuta kutittavalta. Sopisi ehkä pipolangaksi.
      Ei varmaan halkeilekaan neuloessa, niin kuin esim. Nalle.

      Poista
  5. Tykkäsin että boksi ehti pääsiäiseksi. Värivalinta oli kyllä yllätys ja lankavalintakin hieman. Pitäisiköhän itsekin kokeilla tämän langan testaamista, sillä se on nyt se joka mietityttää monia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri oli myös lähellä edellisen boksin väriä. Mutta onhan vihreä kevään väri.

      Poista
  6. Minäkin jään odottamaan testitulostasi. Väri on minusta kaunis ja pitsisukat kuvassa hienot. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on kiva. Pitää ottaa ne sukat pian puikoille, että testi käynnistyy.

      Poista
  7. Tama on ollut hyvä boksi. Rakastan tuota petroolia väriä ja todella kaunis malli.

    VastaaPoista