keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Käärystimillä kannustamaan Käärijää

Juuri ehdin saada valmiiksi kuvan mukaiset Käärystimet ennen ensimmäistä semifinaalia eilen, eli 9.5.2023 ja niinhän siinä kävi, että Suomi on jatkossa. Lauantain Eurovision laulukilpailusta on ennustettu Suomi-Ruotsi maaottelua - jännä nähdä kuinka käy. 


Tulipa epätarkka kuva. Otan uuden, kunhan käärystimet kuivuvat.

Ohje on Novitan ja suunnittelija on Minna Metsänen. Lanka on 7 veljestä, ja olisi pitänyt tietenkin olla neonvihreä, mutta otin omasta varastosta vaaleaa turkoosia (350) ja turkoosia (355). Ohjeen mukaan 42 kokoon langan menekki olisi 200 grammaa, eikä vaaleaa turkoosia olisi riittänyt, niin tein kaksivärisenä. Novitan ohjeissa on harmillisesti aina menekit ilmoitettu täysin kerin. Nyt meni pääväriä 87 grammaa ja resoriväriä 40 grammaa, eli yhteensä 127 grammaa. Aaargh, vaalea turkoosi olisi yksinään riittänyt!

Ohjeessa on koot 34,38 ja 42. Silmukkamäärät on ilmoitettu erikseen kullekin koolle, mutta kerrosmäärät ovat kaikille samat. Olisin itsekin voinut ajatella, että 42 koko saattaisi tarvita enemmän kerroksia kuin 34 koko, mutta tein kuitenkin ohjeen mukaan. Jos teen toiset, niin lisään ilman muuta kerroksia isompaan kokoon. Nyt käärystimien pituus on 29 cm.

Muuten kiva ohje ja sopii hyvin televisionkatselu- tms. helpoksi neuleeksi. Ensin neulotaan yksi valmistava kerros ja sen jälkeen toistetaan kahta kerrosta haluttuun pituuteen. Väliin tulee 1o 1n resori. Ohjeessa on kierrettyjä silmukoita - en tehnyt, kun en oikein ymmärtänyt niiden tarkoitusta. Toimii ilmankin.  

Bingoon kilahtaa merkintä kohtaan "Säärystimet".

Neulehaasteeseen merkitsen kohdat:

19. Neulo patenttineuleella
24. Neulo jotain, mitä et ole ikinä ennen neulonut
31. Tee kotimaisen suunnittelijan neule


16 kommenttia:

  1. Luulen, että tuon väriset säärystimet ovat pitkäikäisemmät. Nyt on joka paikassa "Käärijän-vihreää", että alkaa olla kiva nähdä muissa väreissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. Jonkun ajan kuluttua se voi tuntua vähän räikeältä.

      Poista
  2. Sinä olet ryhtynyt tuumasta toimeen! Minä ajattelen usein, että pitäisi välillä neuloa (k)säärystimiä, mutta jostain syystä en millään saa aloitettua.
    Eilen aloitin uutta sukkaneuletta. Sain viisuja odotellessa kaksi resoria aikaiseksi. Sitten en enää malttanutkaan neuloa, kun piti katsella viisuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patenttineuleella tulee varmasti lämpimät, sen verran paksut niistä tulee. Nämä menevät vanhuksille, joiden jalat palelevat. En jaksanut valvoa eilen niin myöhään, mutta Viisukuplat olen katsonut, joten olen kartalla biiseistä. Lauantaina yritän kyllä katsoa finaalin.

      Poista
  3. Juuri sopivasti valmiina finaaliin. En alkanut itse neulomaan näitä, kun on vähän liikaakin taas kaikkea puikoilla ja mielessä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä aika lämpimät, mutta olisihan se hienoa kannustaa Käärijää käärystimet jalassa.

      Poista
  4. Jopas! Oletkin ollut ahkera taas! Mulla ei ole inspistä käärystimiä tehdä, laitan sitten vaikka säärystimet, jos viitsin katsoa viisut. Kiinnostavin osa on pisteidenjako :) Mies sanoi, että sitä katsotaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pisteidenjaosta saattaa tulla jännitysnäytelmä Suomen kannalta. Pakko katsoa.

      Poista
  5. Oho! Oudon kellonajan näyttää kommenttini.... oikeesti kello on nyt 20.54
    Mistähän johtuu?
    Kokeilin kommentoida omaan blogiini niin sinne tuli ihan oikea kellonaika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun blogini kello näkyy olevan väärässä. Aivan hassuja aikoja näkyy.

      Poista
  6. Sinähän olet ihan ajan hermolla ja muotiaallon huipulla! T saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, juuri siellä niin kutsutulla trendin aallonharjalla.

      Poista
  7. Kivat säärystimet! Olet näköjään ajan hermolla. Turkoosi sopii väriksi ihan yhtä hyvin kuin neon vihreä ja on muodissa vielä silloinkin kun uudet Euroviisut on meneillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuli myös testattua tuo ohje; ei hassumpi. Tulee tosi paksut säärystimet patenttineuleella. Varmasti lämpimät.

      Poista
  8. Minulta tilattiin käärijäsukat ja perusvihreä kelpasi. Neulonpa siis huomenna niitä viisuja katsellessa. Jos pysyn hereillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä haastetta pysyä hereillä. Minkä takia niiden pitää tulla niin myöhään?

      Poista