keskiviikko 6. syyskuuta 2023

Aalloilla keinuu myssy

Kesäinen autoneule valmistui melkein kesällä. Pyöröpuikkoneule on ainoa autossamme sallittu neule, mutta  toisena motiivina on ollut puuvillalankojen tuhoaminen - niitä kun riittää.

 

Malli ja ohje löytyivät Raverlystä. YaYa Lovestoknit -nimimerkkinen suunnittelija on julkaissut todella monta pipo-ohjetta ja kaikki ilmaisia. Henkilö nimimerkin takana lienee jenkki, koska esim. puikkokoot ilmoitetaan US-mitoilla ja senttien sijaan puhutaan incheistä. Ainakin tämä ohje on selkeä ja helppo.

Vaikka olen vain lyhyen matematiikan lukenut, osaan mielestäni vieläkin laatia yhtälön. Sen avulla saan laskettua silmukkamäärän, kun oma lanka on aivan eri paksuista kuin ohjeessa. Pieleen meni siinä mielessä, että tarkoitus oli tehdä aikuisen koko, mutta tuli joko hyvin pienipäisen aikuisen tai sitten lasten koko. Valitettavasti lapsetkin saattavat tarvita sytomyssyä, joten tämä saa olla näin. Ehkä joku pieni tyttö haluaakin juuri pinkin myssyn päähänsä. 

Mallin nimi on Making Waves. Lanka on Schachenmayrin Catania Originals, väri Himbeer (256) eli vadelma. Puikko resorissa 2,75 ja sen jälkeen 3 mm. Aloitussilmukoita 110 ja resorin jälkeen 120. Valmiin myssyn paino on 45 grammaa.  

16 kommenttia:

 1. Ai teillä on autossa neulontasäännöt ;D Autossa neulominen onkin kuin vähän aalloilla keinuttelua. Teen sitä tosi harvoin.
  Piposta tuli nätti. Pääsit testailemaan uutta mallia. Varmaan se jonkun pään löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa joo; sen jälkeen kun auton uumeniin upposi peräkkäin kaksi sukkapuikkoa, on pyöröpuikkosääntö ollut voimassa. Niitä kahta puikkoa ei ikinä löytynyt. Siellä ne ovat vieläkin.

   Poista
 2. Kivan näköinen myssy, kaunis vadelman väri. Valitettavasti on niitäkin lapsia, jotka joutuu sairauden vuoksi luopumaan hiuksistaan. Sairastaminen on aina ikävää, lasten kohdalla ihan erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä vadelmanvärinen myssy vähän piristää.

   Poista
 3. Mäkin neulon pyöröillä autossa. Joskus aikanaan neuloin sukkiksilla ja aina joku puikko putosi. Mies ei suostunut pysähtymään sen takia, että haettaisiin puikkoa auton syövereistä. Pyöröt ei tipu, mutta muutamia silmukkamerkkejä auto on "syönyt". ;)
  Kiva pipo ja varmann tuntuu mukavalta tuo värikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöpuikko on näissä tapauksissa perherauhan pelastus. Kiitti kehuista.

   Poista
 4. Pyöröpuikko on tarpeen myös auditoriossa neuloessa. Putoava puikko kilisee herkästi ja äänekkäästi alas asti, ja on noloa hakea sitä sieltä. Yhdelle tutulle kävi näin, ei minulle, joka käytin kaukaa viisaasti pöyröpuikkoa. Kaunis pintaneule pipossa. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöröpuikko pelastaa tuossakin tapauksessa. Kiitos kehuista.

   Poista
 5. Kiva pipa, kuvio veivaa hauskat aallot. Pyöröt sopii hyvin käteen, varsinkin omiin.

  VastaaPoista
 6. Kivannäköinen pipo ja hyvään tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi on keräyksiä, niin on neulottavaa.

   Poista
 7. Kiva pipo ja tykkään väristä.
  Minäkään en saa tikuilla neuloa autossa, koska on kuulemma vaarallista. Pyöröt tosin on onneksi sallittu.
  Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä olen miettinyt samaa; jos tulee äkkijarrutus tai vaikka hirvi, niin mihin puikot osuvat...

   Poista