keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Kaisa Ikola: Kaksi oikein yhteen - Annin tarina jatkuu

Tervehdys kaverit! Kai olette jo huomanneet, että Kaisa Ikola on kirjoittanut jatko-osan aiemmin ilmestyneeseen Oikein nurin -kirjaansa. Jatko-osa on nimeltään Kaksi oikein yhteen ja se on ilmestynyt nyt syyskuussa kaikissa formaateissa. 

Nämä kaksi Kaisa Ikolan kirjaa lienevät ainoat suomalaiset neuleromaanit. Kerro ihmeessä, jos tiedät tai tunnet jonkun vastaavan. Kate Jakobs on kirjoittanut lankakauppakirjoja, mutta onko kukaan suomalainen Kaisa Ikolan lisäksi?

Kuuntelin juuri äänikirjana ja pidin kirjasta.

Päähenkilönä on sama Anni, joka ensimmäisessä osassa innostui käsitöistä, niistä bloggaamisesta ja neuletapaamisissa käymisestä. Samalla Anni etsi itseään, ammatillista identiteettiään ja pohti tyytyväisyyttään parisuhteeseensa.

On kulunut 15 vuotta ja Annin työkuviot ovat vakiintuneet pestiin koulutusyrityksessä tiedottajana. Käsityöt ovat jääneet, eikä neuletapaamisissakaan ole enää tullut käytyä. Annin arki muuttuu, kun paras ystävä Ninni pyytää Annia ottamaan luokseen tyttärensä Liinan kesäloman alkuviikoiksi. Lapsiin tottumaton Anni jännittää aluksi elämää huppariinsa hautautuvan ongelmateinin kanssa, mutta yllättävä yhteinen sävel löytyy käsitöistä.

Sosiaalinen media on muuttunut, eivätkä blogit enää ole ainoa kanava, jossa seurustella samanhenkisten kanssa. Facebook ja Instagram sekä videoblogit, vlogit ovat nykypäivää, vaikka blogit elävät kyllä edelleen omaa elämäänsä. 

Mukavaa kuunneltavaa tutusta aiheesta. 


24 kommenttia:

 1. Viimeisten vuosien aikana on lukeminen jäänytkokonaan, jospa nyt kun löytyy minulle täysin vieras kirjailija ja mahtava romaanin aihe. Kiitos kun jaoit vinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kevyttä luettavaa/kuunneltavaa, mutta kun on käsitöistä kysymys niin sille monta peukkua.

   Poista
 2. Juuri äskettäin huomasin minäkin tämän kirjan ja haluaisin lukea tai kuunnella sen. Mutta en haluaisi ottaa äänikirjapalvelua. Kirjastoon ei ilmeisesti ole vielä tullut, en ainakaan huomannut.

  Huomasin äskettäin myös että Kaisahan on kirjoittanut vuosia sitten blogia ja yrittänyt julkaista sitä ensimmäistä kirjaa jo kauan aikaa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ilmestyy kirjastoonkin piakkoin. Kaisan ensimmäiseen käsityökirjaan eivät kustantajat aluksi lämmenneet ja hän julkaisi sen pdf-muodossa, kunnes pankki räjähti.

   Poista
  2. Tänään neulomakerhossa/kirjapiirissä joku kertoi Oiken Nurin -kirjasta. Jotenkin kuulosti kovin tutulta... Olen varmaan saanut kunnian olla sen ensimmäisen PDF-version lukijana! Hienoa, että se on viimeinkin myös julkaistu! Kivaa törmätä myös täjän uuteen blogiisi kaikkien vuosine jälkeen.

   Poista
  3. Hei Susu, kiva kun löysit tänne. Tule toistekin.

   Poista
 3. Tämä on kuuntelulistalla, ensin vain pari kirjasosta lainattua teeaiheista kirjaa. T: Saukkis

  VastaaPoista
 4. No mutta, minä en ole huomannut ollenkaan tätä jatko-osaa, vaikka ensimmäinenkin on vielä ihan pimennossa! Mutta kivalta vaikuttaa tämä lähestymistapa ja mielenkiinto heräsi👍👍t. Irkku

  VastaaPoista
 5. Kumpikin kirja on minulle entuudestaan tuntematon. Pitääpä laittaa lukulistalle. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevyttä luettavaa on, mutta käsityöt ovat isosti esillä.

   Poista
 6. En tiedä muita käsityöaiheisia kirjoja kuin ohjekirjat. Välillä romaaneissa on päähenkilö kiinnostunut kokkaamisesta tai musiikista, mutta käsityöt on ihan ohitettu. Käsitöitä tehdään niin paljon, että kyllä nekin voisi olla enemmän edustettuina kirjoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kate Jakobsin kirjat kertovat lankakaupasta ja onneksi on nyt saatu suomalainenkin käsityöromaani.

   Poista
 7. Hih, pakko siteeraa: "Kaksikko ryhtyy käymään ahkerasti paikkakunnan lankakaupassa, eikä vähintään siksi, että kauppiaaksi on vaihtunut kiinnostava mies. Voisiko Anni tehdä tämän kanssa lähempääkin tuttavuutta?"
  Ei sitä koskaan tiedä mikä voi sytyttää motivaation... meinaan muuhunkin kuin lankakauppaan - mutta ompa hauskaa kun on käsityöhön sijoittuvia romaanejakin...
  jäänee lukematta, mutta josko saisin toisenkin sukan valmiiksi - ensimmäinen on jo "melkein"... Syyseloa ihanan omanoloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viimeinen kappale viittaa kieltämättä hertta-sarja-tyyliin. Käsitöistä on kuitenkin aina yhtä kiva lukea.

   Poista
 8. Hih, itse asiassa sekä Oikein nurin että Kaksi oikein yhteen ovat aika epäromanttisia. 🙂 Niissä on kyse itsensä ja oman juttunsa köytämisestä, ei miehen. Kustantajalla vain kirjoittavat usein takakanteen houkuttimeksi jotain tuollaista. T. Kaisa itte

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun löysit tänne. Aivan totta tuo on; itsensähän Anni löytää jo ensimmäisessä osassa. Takakannen kuvaus viittaa romantiikkaan ja saattaa vaikuttaa siihen tarttuuko lukija kirjaan vai ei.
   Kiitos kirjoista, olen nauttinut molemmista.

   Poista
  2. Ihana kuulla että olet pitänyt! ♥️ Itseäni harmitti tuo kustantamossa kirjoitettu takakansiteksti, kun se tosiaan antaa hiukan väärän kuvan koko tarinasta (ja pilaa juonen pikku yllätyksen).

   Poista
  3. Joo, harmin paikka. Nyt olen kuunnellut kirjan valmiiksi ja kirjoitin siitä jo toiseen blogiini Kirja ja sen kaveri.

   Poista
 9. Tallensin muistiin tämän kirjan, jos ehtisin kuuntelemaan. Kiitos

  VastaaPoista