lauantai 28. lokakuuta 2023

Terveisiä ratikkareissulta ja Hiivatehtaan lankamarkkinoilta

Tänä viikonloppuna on ollut kaksi mielenkiintoista tapahtumaa. Ensinnäkin kävimme mieheni kanssa uuden pikaraitiovaunu nro 15 koeajelulla. Emme ajaneet aivan koko 25 km reittiä, vaan Haagasta Itäkeskukseen ja takaisin. Hieno oli, tilava sisältä ja mukavan tuntuinen. Muuten sama olo kuin vanhoissakin raitiovaunuissa, mutta tämä uusihan pääsee paljon kovempaa. Luin, että vauhti voi olla jopa 70 km/h. Kyllä sen huomasikin. Alla oleva kuva ei ole oma, vaan netistä kaapattu. Jos joku pahoittaa mielensä, poistan toki. 


Toinen tapahtuma oli Hiivatehtaan lankamarkkinat Rajamäellä, eli Nurmijärvellä. Olimme paikalla vähän klo 10 jälkeen ja saimme viimeisen parkkipaikan sisäänkäynnin läheltä. Olin ajatellut ottaa jotain kuvia tänne laitettavaksi, mutta tungos oli sitä luokkaa, että lankahyllyjen luo tuskin pääsi. 

Minun ostokseni eivät olleet suuren suuret, eikä ollut tarkoituskaan. Yhteen villatakkiin sain inspiraation Rouva Silmusolmun kioskista. Langat kyseiseen villatakkiin maksaisivat toista sataa ja kun on jo yhdet villatakkilangat odottamassa, vastustin kiusausta, mutta jätän ehdottomasti harkintaan. 


Villanpesuaineen ja staattisten papereiden vihon ostin Jalovillan kioskista. Etenkin nuo staattiset paperit ilahduttivat; en ole nähnyt niitä missään kaupan, joten tarrasin kiinni heti, kun huomasin. Staattinen paperi toimii hyvin, kun pitää seurata jotain ohjetta tai kaaviota. Viivaintakin voi käyttää, mutta se liikkuu helposti paikoiltaan. 

Villapesuainetta ei ole ennen ollutkaan - nyt on. 

Vielä ostin hiustenpesuun tarkoitettua käsintehtyä saippuaa. Tämä matkaa meiltä kyllä valitettavasti muualle. Saippua on periaatteessa tuoksuton, mutta tuoksuvat siinä kuitenkin käytetyt raaka-aineet, ja tämän saippuan tuoksu tuntuu minun nenääni epämiellyttävältä. Olisi pitänyt tuoksutella tarkemmin, niin ei olisi tullut hutiostosta, eli oma vika. 

Kun teimme poislähtöä ehkä noin tunnin kuluttua, paikka oli täynnä autoja. Niitä oli pysäköitynä katujen varsille pitkälle varsinaisen parkkipaikan ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa, että täällä pääkaupunkiseudulla ja myös kehyskunnissa on aivan liian vähän käsitöihin liittyviä tapahtumia. Kyseinen tapahtuma oli melko pieni ja siihen nähden kiinnostus oli valtaisaa. Lisää siis näitä. 

20 kommenttia:

  1. Toissa viikonloppuna oli myös joku käsityö/neule(?) tapahtuma Helsingissä Kalliossa, jossa oli mm. Saga wool. En tiedä kuinka paljon siellä oli muita lankamyyjiä kun en ollut siellä, mutta Saga woolin lankoja olisin halunnut nähdä livenä. Varmaan pikkuhiljaa näitä alkaa tulla tännekin päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi, sitä en ollut huomannutkaan. Saga Wool olisi ollut mielenkiintoinen.

      Poista
  2. Minä löysin staattisia papereita Suomalaisesta kirjakaupasta. Tuo Vuonuen villapesuaine pehmentää kuulemma karheankin villan. Toimii minusta aika hyvin, sain sitä lahjaksi viime talvena ja olen käyttänyt uusien neuleiden viimeistelyssä. Villasukat peseytyvät sitten markettiaineella. Joku muukin harmitteli pääkaupunkiseudun neuleaiheisten tapahtumien vähyyttä. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että Suomalainen myy niitä. Nuo kuitenkin kuluvat käytössä.
      Testasin jo villapesuainetta ja hyvin toimii. Pieni määrä riittää villasukkaparin käsittelyyn.

      Poista
  3. Wau, olet käynyt pikaratikka-ajelulla. Minäkin ehdotin miehelleni, että mentäisiin - vielä ei olla käyty, ehkä joku päivä vielä.
    Minä en ollut ennen kuullutkaan tuollaisista staattisista papereista, ihan uutta minulle. Pitänee tutustua niihinkin.
    Hiivatehtaan lankamarkkinoistakaan en ollut kuullut. Ehkä ihan hyväkin :) No joo, mulla on lankoja niiiiiin paljon jemmassa, että uusia ei passaisi ostellakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa Saukkis kertoi, että staattisia papereita myisi myös Suomalainen kirjakauppa. Ne ovat parempi apuvälinen kuvion seuraamiseen kuin viivain, joka helposti eksyy paikaltaan.

      Poista
    2. Mulla on sellainen magneettijuttu, tilasin joskus Adlibiriksesta. Se on hyvä. Tosin ei sitä voi käyttää oikein kirjan eikä lehden kanssa. Mulla on ollut sitten aina kopio kuviosta, eli paperi, niin sen kanssa toimii tosi hyvin.

      Poista
    3. Minä otan myös aina kopion ohjeesta/kaaviosta. Sitä on helpompi käsitellä ja pitää mukanaan kuin kirjaa tai lehteä.

      Poista
  4. Tuon ratikan ajattelin kokeilla seuraavalla Hesan reissulla.Oulunkylästä pääsi hyvin Itikseen. Ostin myös Suomalaisesta nuo staattiset paperit. Lankaa täälläkin on ihan riittävästi jemmassa, ettei tarvitsisi ostaa uutta. Mutta tässä katselin uutta neuletta niin eihän siihen ole lankoja eli on ne ostettava kaiketi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi ratikka helpottaa liikkumista eri kaupunginosien välillä. Se on myös luontoystävällinen, jopa jarrutusenergia otetaan talteen.

      Poista
  5. Hienokta näyttää ratikka.Olisikin kiva köydä taas Hesassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä ja testaa ratikka-ajelua. Uusia linjoja on myös suunnitteilla, eli trendi on vähentää kumipyöräliikennettä.

      Poista
  6. Hih - minä olen yrittänyt "metsästää" Marimekon Unikko-ratikkaa, en tiedä kyytiinkö saakka - mutta edes sen verran "hitaasti" hurahtamaan joskus ohi, että kuvab saisi. En edes tiedä mitä linjaa ajaa... hieno on, kun Unikosta niin tykkään. Julkisilla ei tule kyllä liikuttua... fillarit mieluisimmat niin kaupunkien vilinässä, kuin pikkupoluille/puistoihin ja metsiin poiketen. Mukavaa kun vanhat tehdaskiinteistöt on saaneet uuden elämän messu- ym. tapahtumapaikkoina. Kaikkea hyvää juuri alkaneeseen talviaikaan sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole Unikko-ratikkaa bongannut, joten en osaa sanoa onko liikenteessä ja millä linjalla mahdollisesti. Raitiovaunu on kyllä mukava kulkuväline. Fillarilla en taitaisi uskaltaa liikenteen sekaan mennä niin hyvä tapa kuin se onkin. Fillaroithan kuitenkin varovasti; nyt alkavat liukkaat kelit.

      Poista
  7. Onpa kiva nähdä kuva ratikasta, erilainen on kuin meillä. Staattiset paperit on vielä kokeilematta, kiva että niitä löytyy myös lankakaupasta. Sinisen sohvan emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan staattisia papereita, ainakin jos on tarkoitus seurata jotain ohjetta tai kaaviota.

      Poista
  8. En ole tiennytkään tuosta staattisesta paperista, varmaan kätevä konsti. Viivain ainakin siirtyy paikaltaan tosi herkästi. Käsityöt on nykyään suosiossa, samoin siihen liittyvät tapahtumat. Käsityömessuille riittää kävijöitä. Ei ainakaan tähän mennessä ole yleisökatoa ollut varmaan yksilläkään messuilla, en ainakaan ole kuullut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Staattinen paperi pysyy paikoillaan viivainta paremmin. Ja kyllä, käsityöinnostus ei ole laantunut, vaikka pahimmasta korona-ajasta päästiin.

      Poista
  9. Staattiset paperit on kyllä yksi kaikkien aikojen parhaita keksintöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja nyt minullakin on niitä. Olin aiemmin saanut kaverilta pari kappaletta, mutta ne ovat käytössä jo kuluneet. Nyt on koko vihko.

      Poista