tiistai 31. lokakuuta 2023

Lokakuun viimeinen

Monta työtä on kesken, osa menee purkuun väärän lankavalinnan tai muun syyn takia. Tuntuu, että en oikein saa mistään otetta. Haluaisin tehdä valmista, mutta jokin iskee kapuloita rattaisiin. Vähän jotain valmista kuitenkin on: kokonaista yksi panta.



Tummaa väriä on vaikea kuvata ainakaan pelkällä puhelimen kameralla. Lankana tässä on ollut Schachenmayrin Extra Merino Big Premium, väri 150 tummansininen. Kässä Kirpusta ostin, lienee varhaisempaa tuotantoa; en ainakaan löytänyt, että olisi enää tarjolla. Lanka on paksua 100 g = 160 m ja 100% superwash -merinovillaa. 

Aloitin Novitan ohjeella Isoveli-langalle, mutta siinä oli palmikoita kovin tiheään, ja tuli liian jäykän näköinen. Sitten löysin Raverlystä Ann Linderhjelmin ohjeen Headband with Cable. Ohje on ilmainen ja kaksinkertaiselle langalle, mutta sopi minun tarkoitukseeni.

Aloitussilmukoita oli 22, puikot 5 mm ja valmis panta painaa 35 grammaa. Pannan pituus venyttämättä on 43 cm. Sopii ainakin minun 57 cm kokoiseen päähäni, mutta matkaa keräykseen. 

Neulehaaste saa merkinnän kohtaan 23. Neulo palmikkoa. 

14 kommenttia:

  1. Kaunis panta, hieno palmikko, juuri sopivan kokoinen. Joskus tuntuu, ettei oikein mikään edisty, ei ainakaan toivotulla tavalla. Toivottavasti et kovin paljon joudu purkamaan, se on niin tylsää hommaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen itsekin tyytyväinen palmikon onnistumiseen.
      Purkaminen on kuitenkin jonkun uuden alku. Jos joku neule ei enää puhuttele, niin parempi päästä siitä eroon ja aloittaa jotain enemmän innostavaa.

      Poista
  2. Joskus tuntuu, ettei mitään valmistu ja kohta sitten valmistuu vaikka mitä. Panta on kiva asuste syksyyn. T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan näin. Pantoja näkee kyllä paljon käytettävän. Minulla on yksi Maarit O:n pantaohje ja siitä aloitettu panta, mutta se varmaan saa purkutuomion. Syy: huonosti tarkoitukseen sopiva lanka.

      Poista
  3. Välillä se on vähän tällaista, mutta onpa kuitenkin kivannäköinen panta. Itselläkin ollut pantafiilis mutta yhtään pantaa ei ole puikoilla kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paksusta langasta oli nopea tehdä. Aloitin myös sinun ohjeellasi pantaa, mutta siinä ei ollutkaan oikea lankavalinta. Mietin vielä sen kohtaloa.

      Poista
  4. Paksusta langasta tulee muhkeat palmikot. Kiva kuviopinta.

    VastaaPoista
  5. Kauniit palmikot ja ihanan väristä lankaa. Panta on kätevä. Minulla on pitkät hiukset ja pipo saa tukan lyttyyn. Panta ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minäkään en käytä pipoja, kun hiukset menevät lyttyyn ja tulevat sähköisiksi. Olen käyttänyt korvaläppiä. Ehkä voisin kokeilla pantaa samaan tarkoitukseen.

      Poista
  6. Hieno on panta ja hieno on liinakin, minkä päällä panta on👍👍Panta olisi kyllä juurikin tämän suomalaisen hiuslaadun vuoksi. Muistan aikoinaan, kun yritti laittaa hiuksia aamulla, pyöräili töihin ja hiukset olivat yhtä suorat kuin ennen laittamista😅t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Suomalaiset hiukset on täälläkin. Kun niihin on aamulla tunkenut tököttiä ja föönannut, ei sitä halua pipolla pilata.

      Poista
  7. Kyllä pää jo suojaa tarvitseekin....
    Omat puikkoni myös pysähtyi totaalisesti....
    Valoisia ajatuksia vuoden pimeimpään aikaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin yllättäen tulossa lämmin viikko. Kuka näistä vuodenajoista enää tietää?

      Poista