sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Maailman paras kerroslaskuri

Kaikkea ne markkinamiehet keksivät, vai mitä sanotte tästä? Joku on huomannut muokata lasten lelusta käsityöntekijän apuvälineen. Olen tähän apuvälineeseen aivan äärettömän ihastunut:


Näin kuvan Lamb Co -firman Instagram-julkaisussa ja syöksyin ensi tilassa hakemaan itselleni oman. Lamb Co (instassa lambco) on Neulemedian lankakauppa, jolla melko uusi kivijalkaliike Helsinginkadulla. Verkkokauppa on kuulemma tulossa. Tämä ei ole mainos, olen vaan itse tästä innoissani ja halusin teillekin esitellä. Härpäke on juuri nyt koekäytössäni - kaikki pisteet. 

Idea on, että kerroksen lopussa painetaan nappula alas. Numerot jatkuvat toisella puolella. Jos siis on isompi neule kyseessä, numeroita riittää 200 asti. Kuvasta ehkä erottaa, että alarivin nappuloita on sisään painettuina. Oikeasti sen näkee oikein selvästi. Laskurin koko on 20 x 20 cm: kömpelömmilläkin sormilla painelu onnistuu; testattu on. 


22 kommenttia:

  1. Varmasti toimiva ja lisäksi hauskan näköinen iloisine väreineen. Itselläni on käytössä vuosia sitten Tallinnan Karnaluksista ostettu pieni härpäke, jossa numerot pyörivät pienellä painalluksella. Laitoin vempaimeen nauhan, jotta voin laittaa sen kutoessani kaulaan roikkumaan. Kerrosrivimittari on tosi kätevä etenkin silloin, kun ovikello tai puhelin soi kesken työn. Paluu käsityön pariin sujuu helpommin.
    Olen kiertänyt monessa kaupassa etsimässä "kaulavaloa". Hyllyt huutavat tyhjinä. Prisman myyjä sanoi, että lisää on tilattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerroslaskurin hyvä puoli on, jos merkinnän saa tehtyä helposti, vaikka juuri pienellä painalluksella. Minulla on ennestään laskuri, joka pitää erikseen ottaa käteen ja kääntää uusi numero esiin. Helppous on valttia.
      Kaulavalot ovat näköjään suosittuja. Toivottavasti pian löytyy.

      Poista
  2. Olen kyllä kuullut näistä, mutta lähinnä mietin, että muistaako sitä sitten painaa kun on sillä kerroksella ja alkaako sitä sitten miettiä että painoinkohan jo kerroksen... :D Lamb & Cossa pitäisi käydä mutta koska en just nyt halua ostaa lankaa niin venytän vierailua siihen asti kunnes jokin lankatarve ilmaantuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyöröneuleessa minulla on silmukkamerkki kerroksen vaihtumiskohdassa ja kun siihen kohtaan pääsen painan nappulaa. Mutta tosi on, että systeemi ei toimi, jos unohtaa painaa oikeassa kohdassa.

      Poista
  3. Kaikkea ne! Hyvä jos hyötyy, ite lasken rivi kerrallaan

    VastaaPoista
  4. Minä käytän silmukkamerkkiä, joka on ketju renkaita, ja aina sen ohittaessa siirrän puikon seuraavaan renkaaseen. Kun tarpeellinen määrä ohituksia on ollut, on aika taas tehdä jotain: kaventaa, lisätä tms T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin hyvä tapa, kun pitää tehdä jotain säännöllisesti.

      Poista
  5. Kaikkea ne insinöörit keksii. On kyllä hyvä laite ja säästyy kokoaikaiselta laskemiselta. Tuohan pitääkin hankkia itselleenkin. Varsinkin palmikkoneuleissa pitää erkoisen paljon rivejä sottailla ja laskea. (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua ainakin auttaa. Laskuissa menee helposti sekaisin.

      Poista
  6. Siinä onkin kätevä laite, yksinkertainen, varmaankin kestävä ja helppo käyttää. Minä aina sekoan kerrosten laskemisessa. Onneksi maailmani ei ole vielä kaatunut, vaikka joskus on laskuvirhe jäänyt neuleeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testasin lapasneuleen kanssa ja sain helposti toiseen lapaseen saman määrän kerroksia kuin ensimmäiseen.

      Poista
  7. Hih - minä jakelen näitä töikseni, mutten kutojille.... ompa hauska!

    VastaaPoista
  8. Elikkä onko tuo kerroslaskuri jossakin pöydällä, missä sitten sitä aina painetaan, kun kerros täyttyy? Melkeinpä joutuisi kokeilla, että tietää muistaako painaa nappulaa. Itse kun aina lasken mielessäni, niin onhan se aika työlästä yrittää muistaa. T. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Pyöröneuleessa pidän silmukkamerkkiä kerroksen vaihtumiskohdassa ja sen kun ohitan, painan nappia. Testasin lapasia tehdessäni. Olipa helppo saada yhtä monta kerrosta toisen käden lapaseen, kun tiesin, montako kerrosta oli ensimmäisessä lapasessa.

      Poista
  9. Vastarannan kiiski täällä taas. En ymmärrä kerroslaskuria. Eikö ärsytä keskeyttää neulominen joka kerroksella näplätäkseen jotain muuta. Minä lasken kerroksia jossain vaiheessa ihan vain laskemalla ja merkkaan sitten jotain tasakymmeniä silmukkamerkeillä, ettei aina tarvitse aloittaa alusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tasakymmenillä merkkaaminen onkin hyvä ja laskemista helpottava tapa. Riippuu vähän mitä on neulomassa. Minua tuo auttoi lapasia tehdessä, kun piti toiseen lapaseen saada yhtä monta kerrosta kuin ensimmäisessä. Tätä härpäkettä on helppo käyttää; ei tarvitse laskea työtä kädestään, kun vaan painaa nappulaa.

      Poista
  10. Minulla on käytössä perinteisesti kynä ja muistilappu, johon merkkaan kerrokset tukkimiehenkirjanpitona. Toimii hyvin, mutta kyllähän tuollainen paineluhärpäke olisi myös kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan se väriä elämään. Kaikki mikä toimii on aivan yhtä o.k.

      Poista
  11. Minulla on kynä ja paperia ja merkkaan ihan numeroin ja niitä ruksaten, minkä kerroksen olen tehnyt. Yleensä myös työn kesken jättäessäni kudon niin monta silmukkaa kuin mikä kerros on aluillaan. Tuo olisi todella helpompi.... Ja kauniskin vielä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on se kiva - ja tuo väriä elämään. Mutta tuo systeemi, että kutoo niin monta silmukkaa, kuin mikä kerros on aluillaan on fiksua. Täytyy pitää mielessä.

      Poista