lauantai 13. huhtikuuta 2024

Mitä sinistä on elämässäsi - Repolaisen blogin haaste

Sinistä on vaikka miten paljon, se kun sattuu olemaan ehdoton ykkönen monen lempivärin joukossa. Nyt ei mennä merta edemmäs kalaan, vaan sinistä löytyy aivan läheltä. Ensimmäinen sininen on tässä aivan tietokoneen vieressä.


Kuvassa on tämän vuoden Bujo, eli Bullet Journal, eli kässäpäiväkirja. Viime vuonna oli samanlainen, toki erilaisella kannella. Olen varmaan edellisessä elämässäni ollut kirjanpitäjä tms. tarkan kirjaamisen ihminen, kun yksi käsityön tuomasta nautinnosta on tarkasti kirjata bujoon, perustietojen lisäksi esim. langan menekki grammoina ja metreinä, väri ja sen numero ja värierän numero. Vielä teippaan mukaan kuvan tehdystä työstä ja pätkän käytettyä lankaa. Höppänää, mutta kivaa. 

Muistikirja on ostettu p:llä alkavasta marketista ja se on siitä kiva, että kansi on tasku ja siihen voi pujottaa minkälaisen tekstin/kuvan kuin vain haluaa. Lisäksi muistikirja on jaettu neljään osaan muovisilla välilehdillä. Sehän sopii: olen jakanut vuosineljänneksittäin. Kuvassa ei näy, mutta takakanteen on niitattu kuminauha. Jos bujo tulee liian täyteen, kuminauhan voi kääntää pitämään etukantta kiinni. 


Toinen sininen on yhtä lähellä kuin lähin puhelin. Kuvan olen itse ottanut ja pidän sitä puhelimeni taustakuvana. - Ai että mitä tuo esittää. - Kun olin vielä töissä, nautin suunnattomasti valoilmiöstä, jota kutsutaan siniseksi hetkeksi. Tiedätte sen hetken kun lumi näyttää siniseltä aikaisin aamulla. Saatoin lähteä jopa aikaisemmin töihin tavoittaakseni tuon hetken.

Kuvassa on jalkakäytävällä olevaa lunta. Kun tarkkaan katsoo näkee, että lumessa näkyy kengän jälkiä. Yhden/jonkun/erään talviaamun sininen hetki.  


22 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista olisi katsoa löytyisikö minulta mahdollisesti sinistä. Ei vielä,kun on kesken muu postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinisellä ei ole kiire. Asiat omassa järjestyksessään.

      Poista
  2. Ai sitäkö sininen hetki tarkoittaa! Olen juuri sitä miettinyt 💙
    Loistava idea tuo bujo teille käsityöihmisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein kääntyä wikipedian puoleen ja kyllä: sininen hetki on aivan tieteellinen juttu. Se voi esiintyä myös illalla, kestää pohjoismaissa 40 min. ja johtuu auringon valon tulemisesta epäsuorasti ilmakehän kautta. Valo on sinertävää otsonin aiheuttaman Chappuis-absorption takia. Chappuista en tunne, mutta kaunis ilmiö on joka tapauksessa.

      Poista
  3. Tosi hyvät kuvat keksit taas tähänkin haasteeseen. Mielenkiintoinen tuo kuva sinisestä lumesta jalanjälkineen. Kuvasin hiljattain hiiren jälkiä hangella ja kuvasta tuli aivan sininen, kuvassa lumi oli vielä sinisempää kuin miltä se silmin katsellen näytti.

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana idea tuo kässäbujo. Taidan nyt kyllä matkia tuossa.
    Ihanaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Idea on vapaasti kopioitavissa - ei ole edes omani.
      Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua.

      Poista
  5. Niinja tämän blogisi yleisvärikin on sininen. Sininen hetki, aah, noteeraan sen aina talvella ja varsinkin illan sinininen ,se on nimensä veroinen, pieni hetki! Kaunis pieni muistikirja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sininen hetki on niin kaunis, kun sen sattuu näkemään.

      Poista
  6. Sinisestä tykkään minäkin! Aion tehdä tämän sininen-haasteen kunhan ehdin. Kirjoitat että tykkäät kirjata tarkkaan asioita ja tuli mieleen että olet jo muutaman kerran maininnut että postcrossing kiinnostaisi sinua. Se on nimittäin juurikin tuollaista tarkkaa kirjaamista kun rekisteröidään saatuja kortteja. Liity ihmeessä mukaan ja kerro minulle jos sen teet.
    Sininen hetki on aina yhtä hieno. Itse liitän sen aina iltaan, mutta nyt pitääkin ruveta tarkemmin seuraamaan värisävyjä aamulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postcrossing on edelleen harkinnassa. Ilmoitan kyllä kunhan päätän.
      Aina oppii: minä olen liittänyt sinisen hetken aamuun ja nyt vasta tiedostin, että se on mahdollinen illallakin. Pitää olla tarkkana.

      Poista
  7. Sinulla on mainiot siniset! Kässäkirja pitäisi minunkin ottaa kaverikseni, Tunnen sielunsisaruutta siinä suhteessa kanssasi, että rakastan sinisiä hetkiä. Ne ovat kuin minun hetkiäni. Kuvaan ja kirjoitankin niistä.

    VastaaPoista
  8. Varmaan hihittäisin kunnolla ääneen, ellei Ukkokulta vielä nukkuisi...
    En kuvillesi, jotka ovat ihan mielettömät "kopit" siniseen haasteeseen... minä huomasin heti nuo jalanjäljet ja ahmin lukea, että mihin liittyy kuva - hieno sininen hetki!!

    Mutta se mille hihitän on aikaisempi elämä - jos sinä olet ollut kirjanpitäjä, niin minun sanotaan olleen kameli. Kaikilla seikkailuilla ja jokaikisessä seurassa valitetaan mun "juomattomuutta" - pitkät, useiden tuntien, päivän mittaiset vaellukset, fillaroinnit... normi työpäivä myös. Juon minimaalisen vähän - koska se tulee aina HETI LÄPI... ärsyttävää juosta yhtenään vessassa.... mutta kun ilta tulee, niin minä juon, juon, juon... ihan sen normimäärän, 2-3 litraa, kuluttavina päivinä enemmänkin... eikä edes tartte käydä öisin veskissä... siinä minä sen kamelinimityksen olen saanut... Malawilla oli kanssaKapuajat oikein kiukkuisia... mutta totesivat sitten hekin, että mun on tyäytynyt olla kameli entisessä elämässä - ehkä nykyisessäkin lähisukua!!
    Mutta mihinkään kirjaamiseen minusta ei ole - ei sitten mitenkään... olen niin-niin suurpiirteinen tyyppi... kirjaaminen on töissäkin vaikeinta.... on se niin hauskaa miten erilaisia tapoja toimia meille kehkeytyy ja kellekin, mikä on mieluisaa - se on hieno asia, kun tunnistaa ja löytää omat mielenkiinnonkohteensa!! Arvostan ja kiitos kun innostuit mukaan värihaasteeseen - tämä on ollut niin opettavaista ja mielenkiintoista ja alkumetreillä... ja tämähän jatkuu ja jatkuu.... hih...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäpä on kamelina ollessa. Niin kuin kerroit, siitä on monessa tilanteessa hyötyä; ei tarvitse vaelluksilla tai fillaroidessa puskia etsiä.

      Poista
  9. Muistikirjasi vaikuttaa tosi kivalta! Tykkään kaikista tuollaisista "erikoiskirjoista", mutta en jostain osaa alkaa niitä täyttelemään. Hypistelen vain :)
    Minun siniseni ei saa tuulta alleen. Kuvat on jo otettu, mutta eivät näytä siirtyvän mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään itsekin tuosta Bujosta.
      Jos siniset eivät lähde lentoon, niin ei hätää. Lähtevät sitten omana aikanaan tai ovat lähtemättä.

      Poista
  10. Sininen hetki on ihana ja keltainen vaikuttava myös iltasella syksyaikaan.

    VastaaPoista
  11. Minun pitää myös aloittaa taas käsitöiden kirjaaminen. Joskus tein, sitten kyllästyin ja nyt huomaan, että paljon tarvitsisin tietoja entisistä töistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein tulee tarve katsoa esim. silmukkamääriä tai langanmenekkiä. Joskus laitan jotain kommentteja ohjeesta; sellaisestakin on hyötyö.

      Poista