maanantai 3. kesäkuuta 2024

On vuosi 2008...

... ja Tarja Halonen on toista kauttaan presidenttinä. Saman vuoden kesällä silloinen Me-lehti (Pirkka-lehden vaiko Yhteishyvän edeltäjä?) julkaisee numerossaan 6/2008 kesäkassin ohjeen:


Otsikkona on: Ekokassin uudet kuoret.

Ja kuvauksena: Saat kivan kesäkassin, kun virkkaat miellyttävästä bambulangasta uudenmallisia ruutuja puuvillaisen ekokassin päällysteeksi. 

Tästä lähden innostumaan, ostan ohjeen mukaiset langat ja kankainen ekokassikin on tarkoitukseen varattuna. Vaan kuinka sitten käykään....

On vuosi 2010. Tarja Halosen toinen kausi jatkuu vielä ja minä perustan ensimmäisen blogini nimeltään Puikko, koukku ja ompelukone. Blogissa julkaisen 8.9.2010 postauksen tekstillä: Kesäkassi... mutta minkä kesän.


Palat on virkattu ja yhdistetty kassin malliseksi. Olen näköjään päätynyt vähän pienempään kassiin. Ekokassi poseeraa siinä taustalla. Enää puuttuvat kahvat.

On vuosi 2012. Sauli Niinistö valitaan Suomen tasavallan presidentiksi ja sitten vielä uudelleen vuonna 2018. Kassi lepää rauhassa koko Niinistön presidenttiyden ajan. 

On vuosi 2024. Alexander Stubb valitaan Suomen tasavallan presidentiksi. Novita julkaisee  Virkkauslehden, jonka ostan. Mutta tarina ei pääty tähän, vaikka niin voisi käydä. 

Vanuttunut villasukka kertoo blogissaan soveltavansa Virkkauslehden ohjetta Miradouro - virkattu toppi ja hame jo olemassa oleviin virkattuihin neliöihin. Nyt herään, että minä myös!


Langat: Novita Bambu, värit 011 valkoinen, 099 musta ja 352 vihreä.
Koukku: 3,5 mm
Koko: Lapsi, nuori tai hyvin hoikka aikuinen
Paino valmiina: 240 g
Suunnittelu: Toppi: Sisko Sälpäkivi. Kassi: Anne-Maija Immonen.

Kiitos Vanuttunut villasukka, kun annoit minulle tämän idean! Näin sain yhden ikuisuusufoistani pois päiväjärjestyksestä.

Bingo saa merkinnän kohtaan "Jotain virkattua".

Tarinan opetus: Presidentit tulevat ja menevät. Ufot liikkuvat hitaammin. 


18 kommenttia:

  1. Olipas hassu tarina :) Näin se taitaa olla, että ufot ovat melkein ikuisia, mutta päätyvät joskus ihan valmiiksikin asti. Kassista topiksi oli tosi hyvä projekti! Suunnitelma ja idea vain vaativat aikaa ja tuotekehittelyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekele ei ilmiselvästi halunnut päätyä kassiksi, vaan odotti omaa hetkeään valmistua.

      Poista
  2. Ihana pusero, erittäin tyylikäs! Tuo päällä kelpaa mennä aivan minne vain. Ja hauskasti ovat Halonen, Niinistö ja Stubb taustavaikuttaneet kassin, korjaan: puseron valmistumiseen. Kerrassaan mainio tarina.
    Tämä panee myös miettimään, onko minulla mitään noin vanhaa ufoa, ja jos on, niin mikä, ja missä? Saattaa olla, viisi (jo!) vuotta sitten ollut muutto korjasi kaikenlaista joutavaa pois, ehkä myös ufoset... hmmm... mutta tuossapa olisi haastetta meille, tee ufot tavalla tai toisella valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään minäkin, mutta toppi on valitettavasti minulle liian pieni. Siitä saa nauttia joku muu. Tämä kassi-toppi taitaa olla vanhin ufoni, mutta kyllä niitä vielä riittää joskin vähän tuoreempia.

      Poista
  3. Kivannäköinen toppi! Näissä paloissa on juuri tämä vaara etteivät ne tule yhdistetyiksi koskaan mutta tälle kävi hyvä onni ja saivat uuden elämän toppina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Yhdistely oli kyllä tehty aivan säällisessä ajassa. Työ töksähti sitten kahvoihin.

      Poista
  4. No nyt! On siinä ollut vallankahvassa monikin. Nyt vain pusero käyttöön, ettei jää seuraaviin vaaleihin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Toppi on valitettavasti minulle liian pieni, mutta kiertoon menee.

      Poista
  5. Olipa kiva juttu! Vallankahvassa olijat muuttui, mutta sinä päässyt kiinni kassin kahvoihin, kun ne puuttui. Mutta loppu hyvin, kaikki tosi hyvin, työsi tuli vihdoin valmiiksi ja siitä kehkeytyikin soma toppi. Onnittelut valmistumisen johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että tekele ei halunnut tulla kassiksi ja siksi kaivautui poteroonsa. Ja hyvä niin; mielestäni se on parempi toppina kuin kassina.

      Poista
  6. Voi ei kuinka kivasti kuljetit juttua läpi historian! -) Tuli mieleen satu hiirestä joka ompeli jotain mutta siitä tulikin ihan eri..-DDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Taidan todella tässä tapauksessa olla se hiiri.

      Poista
  7. Me-lehti oli E-liikkeen asiakaslehti samoin kuin Yhteishyvä on S-liikkeen ja Pirkka K-kauppojen. Me-lehdessä oli joitakin todella kivoja ruoka- ja käsityöohjeita. Minulla on myös keskeneräisiä projekteja ko lehden ohjeilla. T Saukkis - kaikkien kauppojen kanta-asiakas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se oli, vanha kunnon Elanto. Tuohon maailman aikaan ei ollut niin runsaasti käsityöohjeita tarjolla kuin nykyään. Onneksi oli edes Me-lehti. Terveisin Nimim. "Myös kaikkien kauppojen kanta-asiakas".

      Poista
  8. Onpas ihana ja todella kiva malli nyt kesällä. Hauska virkattava varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuvillalankaa on villalankaa mukavampi käsitellä kesällä: ei hiosta käsiä.

      Poista
  9. Ihana tarina ja tarinan opetus🩷😁Ja ihan mieletön virkattu kesätoppi👍Kiva kun näistä blogeista saa aina välillä inspiraatioita😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Todella, tämän ufon viimeistelyyn innoitti Vanuttuneen villasukan blogipostaus.

      Poista