tiistai 30. heinäkuuta 2024

Lapasboksi 2024 - heinäkuu

Pitkästä aikaa jotain valmistuukin. Syynä on ollut kesäkiireet lastenlasten kanssa - viimeksi eilen seitsemän tuntia Linnanmäellä. Tänään tuntuu kuin olisi juossut maratonin. Jotain pientä on kuitenkin ollut tekeillä ja ensimmäisenä valmistuivat heinäkuun lapasboksi-lapaset.

Lapasboksin heinäkuun haasteena oli käyttää omaa lempiväriä. Minulla on monta lempiväriä, joista yksi on lila. Tukuwool Sockin lila valikoitui tähän, kun tavoitteena oli myös käyttää pois pitkään odottanut lanka.


Malli: Yhdessä, julkaistu Taito joulun neulelehdessä nro 2
Suunnittelija:  Merja Ojanperä
Lanka: Tukuwool Sock, väri 192 haave
Aloitussilmukoita: 44 s
Puikot: 3 mm
Paino valmiina: 51 g

Tämä Tukuwool Sock on Titityyn varhaisempaa tuotantoa ja todella rouheaa lankaa. Helppo neuloa, vaikka langassa on paksuuseroja ja tikkujakin välillä. Malli on oikein kiva ja erityisesti pidän ranteen nirkkoreunasta. 


12 kommenttia:

  1. Kivat ja tyylikkäät lapaset. Minun tuollaiset katosivat viime talvena (ovat jossain kotona, ehkä yllättävässä kassissa tai käsilaukussa) Olitte koko rahan edestä Lintsillä? T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mallikin on kiva. Kyllä vaan, rannekkeet tuli hyödynnettyä koko rahan edestä. Aivan hurjimpiin pyörityksiin en lähde, mutta korkeita paikkoja tai vauhtia en pelkää. Nuorempi lapsista on arempaa sorttia ja hänen kanssaan sain käydä "rauhallisemmissa" laitteissa. Teini murjotti, kun kukaan ei lähde hänen kanssaan pelottavampiin laitteisiin. No, isänsä oli puuvuoristoradassa (siihen en lähde) ja minä menin sitten Linnunrataan - eikä se ollutkaan niin kauhea kuin luulin. Kivoin oli lopulta Hurjakuru. Vähän kastuttiin, mutta kesä kuivattaa.

      Poista
  2. Olet viettänyt arvokasta aikaa lastenlasten kanssa ja heille jää kivoja muistoja asiasta. Todella kauniit lapaset ja tuo nirkkoreuna tekee niistä eritysien somat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ilman muuta jää kivat muistot. Joskus ihmettelen miten hyvin lapset saattavat muistaa jonkun pienenkin yhdessä tehdyn jutun.

      Poista
  3. Upeat lapaset olet neulonut. Hienot kuvioneuleet ja tuo reuna on tosi kaunis. Itse en ollenkaan innostu kutomisesta kesällä, mutta jahka syksyisemmät säät saapuvat, niin sitten.
    Uskon että tuo Linnanmäki-päivä uuvutti ja sai jalat kärsimään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Villalanka saattaa todella hiostaa kesäkuumalla. Puuvilla sopii jotenkin paremmin kesään.

      Poista
  4. Kauniit lapaset ja ihana väri.

    VastaaPoista
  5. Todella kaunis kuviomalli!
    Meitsillä on puikot huilanneet jo kohta 3 kk. Poikkeuksellista, koska kesällä reissataan paljon ja Miehen kyyditessä kudon aina sukkia. Siis kudoin. Tänä kesänä ei ole innostunut, johtuisiko kuumuudesta? Nyt ollaan Hangossa, lähtiessä sentään pohdin, ottaisinko Nallea (ohuempana ei niin "kuumaa") ja puikot mukaan - en ottanut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Kesä ei oikein tue ainakaan villalangalla kutomista. Joskus on hyvä antaa mieluisankin harrastuksen levätä. Sitten siihen on taas mukavaa tarttua.

      Poista
  6. Kauniit lapaset! Tuota nirkkoreunaa minäkin ihailin. Täytyykin pitää se mielessä, niin voisin joskus itsekin sitä käyttää kutimiini. Lastenhoitoa on täälläkin kesän aikana melko lailla ollut. Ei siinä juuri muuta ehdi ja jaksa, kun lasten kanssa viettää päivän. Ihailen kun olet jaksanut huvipuistoon lapsia viedä, se on rankkaa hommaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Lasten kanssa on oikein hauskaa viettää aikaa, näillä kilometreillä vaan tuppaa väsyttämään sitten jälkeenpäin.

      Poista