maanantai 10. tammikuuta 2022

Vihreät on vaatteheni kaikki

 no, ei aivan kaikki, mutta nämä sukat ovat melko vihreät.

Pakko oli nuo pienet jalanjäljet ottaa mukaan kuvaan, kun niin sopivasti sattui.



Lankana näissä on Adlibriksen Socki Stonewash, väri B125 Blue Tourmaline. Puikot 3,25 mm, aloitussilmukoita 44, varsi 12 cm, pohja ennen kärkikavennuksia 18 cm ja koko pohja 23 cm. Pitäisi sopia 34-35 kokoiseen jalkaan 9-vuotiaalle tytölle. Valmiin parin paino on 75 grammaa.

Vaan kuinkas kävi: neuloin yhden sukan Pony Rosewood -puikoilla ja toisen joillain vanhoilla nimettömillä. Puikot olivat puikkomittarin mukaan tiukasti 3,25 mm. Neuloin sukkia yhtäaikaa tai siis vuoronperään, varsi-varsi, kanta-kanta jne. joten kerrosmäärät ja silmukkamäärät pysyivät samoina. Kun olivat olleet yön kostutettuina plokeissa, näyttivät sukat eri kokoisilta. Apua!

Nyt mietin, kehtaanko antaa näitä ollenkaan. Arvelen, että kun ne joskus pestään, niin ne vetäytyvät eri kokoisiksi. En voi toista purkaakaan, kun enhän tiedä kumman olen neulonut milläkin puikoilla.

Tarinan opetus ainakin minulle: Parillisia (jalka-asiat/käsiasiat) neuloessa, käytä samoja puikkoja kumpaankin tai ainakin samanmerkkisiä. Yleensä näin teenkin ja mutta nyt testasin näitä. Rosewood-puikot olivat oikein miellyttävät käteen; harmi vaan, että niitä on vain tämä yksi setti.


Ja hui, saan bingoon merkinnän kohtaan: Sukat lapselle.



10 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! Anna vain lahjaksi, ei ne jalatkaan ole täsmälleen samankokoiset ja neule sopii jalkaan mainiosti. Monenlaisille puikoille on käyttöä neuloessa. Tykkään ruusupuisista, mutta karhea villa vaatii muovipintaiset puikot eli molempi parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pidin tosiaan noista ruusupuisista; ne ovat vähän nihkeän tuntuiset, niin puikkojen putoaminen ei ole niin vaarana kuin noissa liukkaammissa.

      Poista
  2. Kauniit sukat kaikesta huolimatta. Kuvassa kokoeroa ei edes huomaa, joten tuskin se pahemmin haittaa. Anna vaan sukat lahjaksi, niin ei mene työ hukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Varmaan kostutan vielä kerran ja laitan plokkeihin kuivumaan. Ehkä tuli vähän liian tiukkaa neulosta ja siksikin vetävät kasaan. Yleensä käytän 3,5 mm puikkoja, kun lankana on 100 g = 200 metriä.

      Poista
  3. Oikein kauniita sävyjä olet nyt neulonut, kun silmukkamäärä on sama, mukautunevat sukat jalkoihin symmetrisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja toivotaan niin. Ei ole ennen tuollaista ongelmaa ollut.

      Poista
  4. Sukat sopeutuu jalkaan. Ei siis hätää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan niin. Kiva, että pääset kuitenkin kommentoimaan.

      Poista
  5. minä käytän välillä kahdenlaisia puikkoja sekaisin, eli samassa sukassa, jos ei löydy kaksiin sukkiin tarpeeksi puikkoja samansorttisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää. Pidän tuon mielessä, niin ei tule epätasaista jälkeä.

      Poista