tiistai 22. maaliskuuta 2022

I have a dream

I have a dream on Martin Luther Kingin pitämä historiallinen puhe vuonna 1963, jossa hän toivoi mustan ja valkoisen väestön välistä rauhaa ja tasa-arvoa.

Minun unelmani eivät ole niin suuria, mutta minullakin on unelma, nimittäin neuleunelma ja se näyttää tältä:

Kuva on Urban Knit -kirjasta ja esittää Leeni Hoimelan suunnittelemaa Syli-neuletakkia. (Kai tämän kuvan saa julkaista? Kertokaa minulle jos ei saa, niin poistan heti).

Tällaista toivoisin itselleni, mutta epäilyttää: onko liian suuri työ, jaksanko, osaanko, minkälaista jälkeä tulee?

Malli löytyy Raverlystä englanniksi ja suomeksi Urban Knit -kirjasta. 

Onko sinulla neuleunelmaa tai muuta käsityöunelmaa?

14 kommenttia:

 1. Kyllä jaksat j hyvä tulee. Minulla on kyllä monenlaisia toteuttamattomia suunnitelmia, mutta ei mitään, jota voisi sanoa unelmaksi.

  VastaaPoista
 2. Ihan varmasti osaat, tätä on niin moni neulonut, eikä moitteen sanaa ole ohjeesta kuulunut. Eiköhän sitä tarvitse yhteen kyytiin neuloa, välillä voi neulaista jotkut sukat - vaikka kalenterista. Jos minä olen viime syksyn jälkeen neulonut kolme fingering- ja yhden paksumman villapaidan, niin kyllähän sinä yhden takin jaksat tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta. Kovasti tekisi mieleni. Nyt on loppusuoralla aika työläs MKAL-huivi. Sitten tekee mieli tehdä jotain vähän nopeammin valmistuvaa. Mutta tuo malli houkuttelee kovasti.

   Poista
 3. Osaat varmasti ja ajan kanssa kun tekee, niin jaksaakin paremmin👍 itsellänikin langat jo valmiina ihan simppeliä pitkää neuletakkia varten ja mietin myös, miten jaksan suuritöistä tehdä. Mutta tämä siis käsityöunelmani tällä hetkellä🤗

  VastaaPoista
 4. Tarpeeksi kun haluaa ja saa homman alulle, niin loppu soljuu "itsestään".

  VastaaPoista
 5. Ihana neuleunelma <3 Ei muuta kuin puikot heilumaan. Minulla on monia neuleunelmia, pieniä ja suuria... Nyt on meneillään villasukkaprojekti ukrainalaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tämä vielä pääsee ainakin yrityksen asteelle.

   Poista
 6. Kyllä sen jaksaa, ottaa aikaa ja tekee välillä muuta pientä. Niin mä teen. Selkeät ohjeet Leenillä. Teen hänen ekaa . Tyttärelle on tulossa Urban knit-kirjasta Kajo-neulepusero. Hihat uupuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urban Knit -kirjassa oli monta tosi kaunista ohjetta. Kajo oli myös hieno.

   Poista
 7. Tuttu tunne, jotain isompaa olisi mukava tehdä tai paremminkin saada valmiiksi, mutta epäilen, ettei valmista taitaisi koskaan tulla. Kokeiltu meinaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se juuri arveluttaa. Nyt juuri on menossa huivi, jossa on aivan valtavasti silmukoita.

   Poista