perjantai 18. maaliskuuta 2022

Paastokuulumisia ja sillä varjolla kassiesittely

Vielä ei olla aivan puolessa välissä paastoa, mutta se lähenee. Toivottavasti kaikki voivat hyvin, ja motivaatio on säilynyt. Itse olen onnistunut olemaan ostamatta lankaa tai kankaita - muuta en luvannutkaan. Paasto on opettanut menemään suunnitelmiin lanka/kangas edellä. Ei ollenkaan huono juttu. Lanka/kangas käteen ja siitä miettimään, mitähän tästä tulisi. 

Mitä sinun paastoosi kuuluu?

Tällä aasinsillalla pääsen esittelemään tilkkutyökurssin toiseksi viimeisen tekeleen, joka jalostui jälleen kerran kassiksi. 


Tämän harjoituksen nimi oli "perinteiset kaaret". Tarkoitus oli saada veden virtaamista jäljittelevä kuvion kulku. No, jotain sinne päin. Näitä kasseja nyt riittää. Kurssi päättyi ja nyt lienen täysin oppinut. Kyseessä oli kolmen jakson kokonaisuus, joka alkoi jo vähän ennen kuin korona alkoi. Välillä oltiin erilaisissa muodostelmissa etänä. Viimeiset kerrat kuitenkin onneksi lähiopetuksena, tai oikeastaan hybridinä. Oikein hyvä kurssi oli. Kiitos vaan Helsingin työväenopistolle ja kurssin taitavalle  ja innostavalle opettajalle.


16 kommenttia:

 1. Kaunis on kassisi ja niin siistiä työtä! Minä aina ihailen teidän tilkkutyötaitureiden töitä, mutta itse en ole koskaan oikein innostunut kokeilemaan tilkuttelua. Olisi ehkä aihetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä pitäisi olla aika tarkka ja vakaa käsi. Minulla menee vähän sinne päin, mutta ihan kivaa on ollut.

   Poista
 2. Kivan näköinen kassi! Paasto etenee vähän hitaasti. Työn alla on pieniä sukkia, mutta into on vähän laantunut. Mutta eipä haittaa, neuleita tai muita käsitöitä valmistuu sen verran kuin intoa riittää. Ostamista olen taas kerran yrittänyt välttää ja pitänyt pintani. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvältähän tuo kuulostaa. Tarkoitus on keventää mieltä, ajatuksia ja samalla vähän lankavarastojakin. Uuden ostamisen välttäminen on kuitenkin pääasia tänä paaston aikana ja sehän sinulta on onnistunut. Hieno juttu.

   Poista
 3. Hauskan näköinen kassi, olen samaa mieltä muiden kanssa.
  Paasto etenee suht hyvin. Herkut tekee tiukkaa, mutta yritän pistää hanttiin kynsin hampain - eritoten hampain ;) Päivänä muutamana poikettiin Äitirakkaalla ja Tunturiruipelolla, mutta eivätpä olleetkaan kotona: jätettiin muut tuliaiset portaille, Tunturiruipelon gluteeniton kääretorttukin, mutta itselle kahvileiväksi varatut donitsit otettiin mukaan ja syötiin kotona kahvin kanssa. Auts.
  Mutta tänään kiukuspäissäni jätin suklaat kauppaan vaikka Mursu niitä yritti lepytykseksi tarjota - mökötin kaikkiaan kolme tuntia :D No, olihan siitä se hyöty, että jäi ne suklaat kauppaan.
  Lapasia asunnottomille olen neulonut jämälangoista kolme paria, tai yksi pari on ilman peukaloita, mutta kuitenkin. Ja lankaa riittää vielä.
  Ystävälle olen luvannut osallistua sukkien neulomistalkoisiin, mutta se on edessä sitten syksyllä, kesäksi puikot jää lepäämään ja otetaan ihan toisenlaiset työkalut esiin tuohon pihalle.
  Että tämmöisiä kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvin etenee sinullakin, vaikka on ilmeisesti tiukkaa tehnyt. Voit onnitella itseäsi. Lapaset asunnottomille jämälangoista on aivan parasta, siitä isot onnittelut! Tsemppiä jatkoon.

   Poista
 4. Just tänä aamuna katsoin kalenterista, että miten pitkään tätä paastoa vielä kestää :) Näyttää riittävän. Jos hyvin käy, pääsen eroon tuosta suklaanhimosta, jonka onnistuin kehittämään itselleni. Suklaata ja karkkia on koti täynnä, mutta en ole syönyt, enkä ostanut. En ole ostanut lankaa enkä kirjojakaan vaikka usein on selvästi ollut tarve. Kummasti auttaa paastossa, kun kaikki rahat menee Koirapojan terveyteen.
  Ehä minäkin teen jonkin tilkkutyön ihan kurssitta. Kauniita ovat sinun työsi, joten rupeaa tekemään mieli itsekin jotain kehitellä. Minunhan piti kankaitakin kuluttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että paastosta on muutakin hyötyä kuin mielen keveneminen. Opitaan uusia asioita ja/tai inspiroidutaan jostain uudesta, kun ajatuksiin tulee enemmän tilaa. Minustakin tosin tuntuu, että paastoa on kestänyt jo aika tovi, vaikka vielä ei olla puolessa välissäkään. Tuleekohan meistä aivan uusia ihmisiä, kun tämä päättyy?

   Poista
 5. Hieno kassi! Itseltä ei ompelut oikein suju, ja keskityn neulomiseen. Olisi kyllä kiva osata ommella siististi ja ompeluunkin pätee varmaan - mitä enemmän ompelee, sitä paremmalta jälki näyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään kovin taitava ompelija ole. Silti on kiva välillä vähän kokeilla.

   Poista
 6. Kivasti olet kassin sommitellut, olet niin taitava. Kurssit on mitä ihaninta puuhaa, kun ollaan yhdessä käsitöiden äärellä. Minun paastoni on edennyt omalla painollaan, lankaa en ole ostanut, mutta omia varastoja hyödynnän tällä kertaa ihan pieniin neuleisiin. Suunnitelmana on kyllä ostaa lankaa jotta saan kauniin jämän käytettyä pois. Ostoksella ei kyllä ole kiirettä, kun on iso neuletyö kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva kuulla, että paasto etenee. Jos välttämätön osto ilmenee niin ainahan on käytettävissä sunnuntai, joka ei ole paastopäivä.

   Poista
 7. Paasto etenee suunnitellusti, tai jopa paremmin. Langat ovat pysyneet kaupassa kuten teet ja kirjatkin. Hyväntekeväisyysneule valmistui. Lankakauppojen ja teepuotien sijasta kävin Helsingissä taidemuseoissa.
  Kassi on jälleen kerran hieno!
  Tsemppiä kaikille paastoajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hienoa, että paasto etenee. Mielen keventäminen avaa tilaa uusille ajatuksille ja kokemuksille; vaikka käynnille taidemuseossa. Tsemppiä jatkoon ja ihanaa kevään odotusta.

   Poista
 8. Kankaiden ja tilkkujen työstäminen on todellinen taitolaji!
  Naurattaa tuo ajatus, että ollaan paastolla ja toivotaan, että kaikki voivat hyvin ;D Eihän sitä tiedä, millainen paastoahdistus voi tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollista paastoahdistusta helpottaa varmasti se, että sunnuntai ei ole paastopäivä. Tänään sunnuntaina on uskomattoman kaunis kevätpäivä, vaikka vasta maaliskuussa mennään. Aurinko paistaa ja lumet sulavat. Ihana päivä odottaa kevätta.

   Poista