lauantai 30. huhtikuuta 2022

Vapun kunniaksi pupukaksikko

 Monen muun tavoin minäkin ryhdyin neulomaan apupupuja SPR:n ohjeen mukaan.


Nämä kaverit eivät ole vielä syöneet. Vähän arveluttaa niiden täyttäminen; vanua kyllä löytyy, mutta kun täyttöaukkoja ei ole kuin lahkeiden alareuna ja pään päällä parin sentin avoin pätkä. No, mietin vielä. Ehkä teen vielä yhden ja katson sitten.

Käytin puuvillalankaa ja vasemmanpuoleisessa on Sirdar Snugglyn jämä (pää) ja muuten Järbo-minikeriä. Hän painaa 28 grammaa. Oikeanpuoleisen vartalolankana on Svarta Fåret Tilda ja vaatteet ovat Järbo-minikeristä. Hän painaa 26 grammaa. Puikot 2,5 mm.

Vinkkejä olen lueskellut ja kantapään kautta itsekin todennut seuraavaa:

1. Kasvojen kirjailu onnistuu parhaiten ennen hihojen neulomista ja silmukoiden poimimista käsiaukosta.

2. Puserosta ei kannata tehdä raidallista: vaikeuttaa silmukoiden poimimista käsiaukosta.

3. Hihoista kannattaa tehdä vähän leveämmät. Ainakin uskon sen helpottavan täyttämistä. Ohjeessa neuvotaan poimimaan 16 silmukkaa eli 4 s/puikko. Näin tein raitapaitaisen kohdalla. Kapealta näytti. Oranssiin hihaan poimin 20 s eli 5 s/puikko.12 kommenttia:

 1. Ihanat puput! Olet todella taitavasti neulonut erilaiset vaatteet ja nutun napitkin pupuille. Olen joskus aiemmin näitä neulonut ja täytin vanulla matkan varrella, oli helpompaa. Minä neuloin käsiaukot nostaen 1. silmukan joten sen poimiminen oli helpompaa. Kyllä tulee hyvä mieli ihan vain pupujasi katsellessa. Ajattele miten paljon iloa pupusi tuottaa saajalleen. Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Fiksu idea tuo silmukan nostaminen. Käsiaukot ja niistä poimiminen olikin koko projektin haastavin osuus.

   Poista
 2. Ihanat puput! Olen myös miettinyt raitapuseroa mutta jostain syystä en ole vielä siihen päätynyt. Kiva kun kerroit vinkit! Kolmannessa pupussa oli hieman ongelmia täyttämisessä (jostain syystä 1. ja 2.pupujen täyttäminen meni aika kivasti) joten neljänteen päädyin täyttämään toisen käden ennen toisen neulomista ja toisen käden ennen käsikavennuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo asteittainen täyttäminen kuulostaa hyvältä idealta.

   Poista
 3. Vanha pitkä neulepuikko on hyvä apu täyttämisessä, sen tylpällä päällä saa sullottua täytettä kapeaan kohtaan. Suloisia pupuja joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 4. Iloisilta näyttävät pupusi nälkäisinäkin :)
  Nuo muistuttavat niin paljon amigurumijuttuja, että minulla on jäänyt tekemättä. Tiedän, että kärsivällisyys ei riitä...

  VastaaPoista
 5. Kauniita pupusia! Minulla vieläkin neulomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eipä noilla kiire ole; apupupuja tarvitaan aina.

   Poista