perjantai 20. toukokuuta 2022

Kultanaamio - huhtikuu

Hiukka jäljessä aikataulusta, mutta ei panikoida: vain yhden askeleen verran. Kultanaamio on Niin Laitisen sukkakalenterin huhtikuun malli.


Malliin olen oikein tyytyväinen. Saatan käyttää sitä toistekin. Lankaan taas vähemmän tyytyväinen. Ohjeen mukainen olisi ollut Rouva Silmusolmun Villa Sukkis, mutta halusin saada kauan odottaneen Novitan Venlan pois lankalaatikosta, joten se tähän päätyi. Väri, 658 kaura on luonnossa tummempaa kuin tuossa ulkona otetussa kuvassa. Lanka on niin löyhäkierteistä, että hajoaa osiin jos yhtään sählää, ja minähän sählään. 

Valmis pari painaa 55 grammaa.

Vaan ei siinä kaikki. Nyt lähdin harjoittelemaan Magic Loop -tekniikkaa eli suomeksi looppausta. Toisen sukan tein perinteisesti viidellä puikolla (2,5 mm), mutta toiseen käytin kuvan maailman parasta pyöröpuikkoa ChiaoGoo. Pakko tosin tunnustaa, että kiila- ja kärkikavennusten ajaksi siirsin työn puikoille, mutta muuten looppasin. Ei hassumpaa, mutta en ainakaan vielä hylkää perinteisiä puikkoja, niin kuin olen ymmärtänyt muiden tehneen. Harjoittelen vielä ja katson sitten. 

Bingoon saan merkinnän kohtaan: Uusi tekniikka.

Miten on, te kokeneemmat looppaajat: Looppaatteko aivan kaikki sukan/lapasen vaiheet? Entä oletteko kokonaan hylänneet viiden puikon systeemin? Onko eroa sillä, aloitetaanko kärjestä vai varresta? Entä miten pitkää pyöröpuikkoa käytätte?


8 kommenttia:

  1. Niinalla on kyllä aina niin kauniita malleja ja kauniit sukat tuli :) En osaa oikein neuloa venlalla, sillä se on niin ohutta ja luulen, että pitäisi ottaa pienemmät kuin 2,5 puikot. Mutta ehkä pitäisi vaan tässä(kin) asiassa kokeilla ja neuloa niin oppisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minulla on todellakin ostoslistalla 2,25 pyöröpuikot. Ne olisivat olleet paremmat tähän.

      Poista
  2. Kauniit ja sukat ja aikataulukin sinulla ihan sopiva, ei kannata pingottaa liiaksi, se ei ole hyväksi. Looppaus on minulle ihan uusi sana. Pitäisiköhän perehtyä ja kokeilla itekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Looppauksessa on ainakin se hyvä puoli, että puikot eivät putoile, kun on vain yksi puikko.

      Poista
  3. Yhdet sukat olen loopannut kokeilumielessä tyyliin kaikkea on kerran kokeiltava. En jäänyt koukkuun. Oli minusta turhan hankalaa. Varmaan, jos sitkeästi harjoittelisin, alkaisi sujua. Mutta miksipä moiseen käyttäisin aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä koin työlääksi puikon kaapelin kiskomisen kaksi kertaa kunkin kerroksen aikana. Ehkä se tulisi sujuvammaksi, kun tottuisi. Sitten seuraavalla tasolla olisi kahden sukan neulominen samalla puikolla, mutta se vasta hankalalta tuntuu, ainakin tässä vaiheessa.

      Poista
  4. Alussa looppaus on hankalaa mutta kun se tulee tutuksi ja löytää oman rytmin ja tavan niin jo sujuu mukavasti. Mä looppaan kaksi sukkaa kerralla jos aloitan kärjestä. Kantapäästä sitten siirryn sukkapuikoille kun ei enää voi kahta loopata, ja riippuu kantapään mallistakin miten voi tehdä. Joskus looppaan myös varresta aloittaessa mutta harvemmin. Viittä puikkoa käytän vain jos on välttämätöntä, normaalisti silmukat on kolmella puikolla ja neljännellä neulon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta. Mielenkiintoista kertomasi kolmella puikolla neulominen. En muuten tajunnutkaan, että kantapäässä pitää siirtyä sukkapuikoille, koska kahden sukan looppaaminen ei onnistu. No, en ole vielä kahden sukan vaiheessa. Looppaaminen tuntuu luonnollisimmalta kärjestä aloittaessa.

      Poista