perjantai 13. toukokuuta 2022

Lohtuhuivi eli Nikolai-huivi

Puolalainen Marysia Nodzykovska on tämän huivin suunnittelija. Ohjeen tekstin mukaan hän on antanut luvan käyttää ohjettaan lohtuhuiveihin. Seurakuntamme vapaaehtoiset neulovat näitä ja papit jakavat lohtuhuiveja läheisensä menettäneille. Malleja on muitakin ja miehille neulotaan enemmän kaulaliinatyyppisiä huiveja.

Alkuperäinen ohje löytyy Marysian blogista : täällä
Suomenkielisessä ohjeessa on tarkennuksia ohjeeseen ja päättelyohjeet : täällä


Huiviosa neulotaan aina oikein ja reunapitsi toteutuu kahdeksan kerroksen mallia toistaen. On siis hyvä televisionkatselu- tai matkaneule.

Ohjeesta poiketen tein keskikohtaan enemmän lisäyksiä niin, että huivista tuli keskeltä korkeampi vai pitäisikö sanoa syvempi/leveämpi. Alkuperäisen ohjeen mukainen huivi on kapeampi (ohuempi/matalampi).

Käytin pyöröpuikkoa 3 mm ja Novitan Baby Merino -lankaa, väri 588, kirsikka. Valmiin huivin paino on 93 grammaa ja bingoon saan merkinnän kohtaan: Huivi.


18 kommenttia:

 1. Kaunis huivi, ja mukava tietää olevan luvallista käyttää lohtuhuiviksi. Tekemäsi muokkaus on lohtuhuivitarkoitukseen paikallaan, jotta lämmittää nimenomaan hartioita, eikä silti ole liian syvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huivista saa syvemmän kun tekee lisäykset joka toisella kerroksella. Ohjeessa tehdään joka neljännellä.

   Poista
 2. Kaunis ajatus ja nätisti pitsi somistaa huivia. Laitoin linkin talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Malli on helppo ja jos haluaa syvemmän huivin, niin lisätään silmukoita joka toisella kerroksella, eikä joka neljännellä, niin kuin ohjeessa. Ja tietysti sitten kavennetaan samaan tahtiin.

   Poista
 3. Kivannäköinen huivi ja onpa ihana idea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin idea on kaunis. En tiedä onko laajemmalle levinnyt. Meidän seurakunnassamme tämä on aika uusi tapa.

   Poista
 4. Tulipa kaunis huivi ja hieno idea tuo lohtuhuivi! Minulla olisi neljä lankakerää, jotka olen varannut huivin tekoon, joten täytyy laittaa muistiin tämä ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea huivin neulomiseen. Malli on helppo ja välillä vähän liiankin helppo; aloin muutaman kerran vahingossa neuloa nurjia silmukoita vaikka piti tehdä aina oikeaa.

   Poista
 5. Malli on klassisen kaunis. Kyselin taannoin lohtuhuiviasiaa paikalliselta seurakunnalta. Eivät olleet mitään kuulleet, eivätkä halunneet asiaan perehtyä. Siihen jäi lohtuhuivin neulominen minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se meilläkin aika uusi asia. Ensimmäiset taidettiin neuloa viime vuonna.

   Poista
 6. Kaunis huivi ja mukava, lämmin ajatus. Luin jostain, että lohtuhuivi on kuin lohduttajan kädet surevan harteilla. Kivan näköisiä nuo intialaiset lapasetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaunis ajatus lohduttajan käsistä. En ollut tuota kuullutkaan.

   Poista
 7. On kaunis lohtuhuivi. Ja kyllä se jotain lämpöä ja lohtua tuo.

  VastaaPoista