maanantai 2. toukokuuta 2022

Oikein nurin - Kaisa Ikola

Juuri sain kuunneltua tällaisen teoksen:

Romaanin päähenkilö on Anni, kolmekymppinen akateeminen pätkätyöläinen. Annin mies on menestyvä yrittäjä, mutta Anni etsii vielä elämälleen sisältöä. Ystävän kannustuksesta hän perustaa blogin, jossa ruotii elämäntilannettaan. Näin mutkan kautta Anni löytää käsityöblogit ja bloggaaminen alkaakin keskittyä käsitöihin, joita Anni ei tiennyt osaavansa, eikä ollut uskaltanut edes yrittää. Hän saa paljon kannustusta ja rohkaisua tässä maailmassa ja löytää myös oman ystäväpiirin käsitöitä harrastavien parista.

Kirjailija Kaisa Ikola on historioitsija ja kokenut samanlaista kannustusta blogimaailmasta. Hän kertoo haastattelussa bloggaamisesta:

- Siellä hyväksyttiin kaikki, se oli ihan uskomaton maailma. Jopa minua, joka olin ollut käsityötuntien hitain ja huonoin, tsempattiin. Rupesin ihmettelemään, miksei kukaan kirjoita tästä kirjaa?

Näin syntyi sitten tämä Oikein nurin -kirja. Mahtaako olla kukaan toinen tähän aiheeseen tarttunut? Kate Jakobsin Lankakauppa-sarja liippaa ehkä läheltä, mutta ei niissä taideta bloggaamisesta puhua.

Kaisa Ikola kirjoitti kirjan jo vuonna 2008, mutta se ei silloin kelvannut yhdellekään kustantajalle. Aika ei ollut kypsä. Vuonna 2020 teoksesta otettiin e-kirjaversio ja helmikuussa 2021 tuli äänikirjaversio, joka nopeasti ampaisi äänikirjoissa kuunneltujen kärkeen ja nyt minäkin olen sen kuunnellut.  

Kevyttä kuunneltavaa tutusta asiasta, mutta hyvä kuvaus nykyajan yhteisöllisyydestä netin kautta. 


16 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hyvän mielen kirjalta 😊

  VastaaPoista
 2. Kuuntelin tämän kirjan viime vuonna ja se oli oikein kiva. Kevyttä kuunneltavaa mutta sitä kaipaa välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Asetelma oli toki mielenkiintoinen miten käsityöt yhtäkkiä alkoivat kiinnostamaan ja miten hän lähes hurahti lankojen ostamiseen.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä Olen yrittänyt äänikirjoihin paneutua, mutta on vaikeaa. Tuollainen kevyt juttu voisi olla hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo kuunneltava ja vielä tuttu "ympäristö", kun puhutaan langoista, malleista ja blogeista.

   Poista
 4. Tästä olen kuullut paljon. Ehkä minäkin osaan jossain vaiheessa päättää, mitä äänikirjapalvelua kokeilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätköhän ne aina tarjoa kokeilujaksoja. Ennen kuin aloitin, tutkin tarjontaa eli katsoin mistä löytyisivät ne kirjat, jotka tulisivat kysymykseen ja totesin, että aika samoja kirjoja tarjoavat. Lähdin sitten pisimmän testijakson tarjoavan kelkkaan.

   Poista
 5. OLipas mielenkiintoista ja hienoa, että lopulta oli otettu kustantamoissa huomioon tämä aihe! Itse en pysty äänikirjoja kuunnella ja lukeminen on vähän niin ja näin, mutta onneksi täällä blogimaailmassa pystyy osallistumaan ja seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aluksi luulivat, että on vain pienen porukan juttu. Nythän jo useamman vuoden käsitöiden tekeminen on noussut esiin ympäri maailman.

   Poista
 6. Voi Kaisan kirja. Kaisa on ystäväni ja olemme monet kerrat käyneet yhdessä neuletapaamissakin. Nyt ei olla nähty pitkään aikaan,kun näitä ei ole ollut. Koronan takia ovat olleet kauan tautooilla.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä ! Koska en ole vielä löytänyt äänikirjojen maailmaan tämä onneksi löytyi kirjastosta ihan perinteisenä kirjanakin joten varasin sen saman tien. t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että käsityöt saavat näkyvyyttä näinkin.

   Poista
 8. Jo silloin muinoin kun Kaisa kirjaansa kirjoitti, niin sain sen lukea. Hienoa, että se vihdoin tuli oikeastikin julkaistuksi. Ansaitsee kaikki kehut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kuunnella neuleaiheista kirjaa samalla kun itsekin neuloo.

   Poista