tiistai 9. elokuuta 2022

Mökkitiellä

Näiden sukkien lanka ja malli ovat peräisin viimeisimmästä Novitan sukkaboksista. Niina Laitisen suunnittelema malli on nimeltään Mökkitie.


Malli on helppo ja sen oppii nopeasti. Minua miellyttävät tuollaiset graafiset ja rauhalliset mallit. 

Ainoa vähän tökkivä juttu näissä oli muutenkin Niina L:n malleissa usein toistuvat takareunasta neulotut oikeat silmukat. Olen kruunaamaton maailmanmestari pudottamaan silmukoita. Tiedätte, millaista on yrittää poimia tuollaista takareunasta neulottua oikeaa silmukkaa. Arrggh! Sitä paitsi en vaan saa niistä nättiä. Minua lohduttaa, että OranssiHanna (nykyään nimellä Väriloikka) on sanonut, ettei hänkään saa kyseisestä joustimesta nättiä. Minulla oikea jää kovin kireäksi ja nurja paistaa välistä aivan liikaa. 

Lankana sukissa on Nalle, väri 068 metsäsieni, puikot 3. Neuloin looppaamalla, mutta kantapään ja kärjen päättelyt tein normipuikoilla.

Koko on miehen 41-42. Valmiin parin paino on 85 grammaa.

Ja, jippii: ensimmäinen bingorivi on täynnä, kun tästä kilahti merkintä kohtaan: Sukat miehelle.12 kommenttia:

 1. Kappas, tällä koneella näyttää nimen :) Kauniit mökkitiesukat, rauhallinen ja tyylikäs malli. Yhdessä mekossa olisi pitänyt neuloa sekä oikea että nurja kiertäen. No, en neulonut kuin sen oikean, koska pudonneen kierretyn nurjan poimiminen se vasta työlästä on. Onnittelut bingorivistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä vaan, nimi näkyy nyt. Jonkin aikaa on näkynyt nimettömänä.
   Luulen, että vastaisuudessa vältän noita kierrettyjä silmukoita. Ne myös hidastavat neulomista, ainakin minulla. Vaikutelma ei ole aivan sama, mutta helpompaa tehdä.

   Poista
 2. Johan alkaa bingot vinkua! ;) Hauskaa seurattavaa, kuin myös tuo sukkaboksijuttu. Itse en ole noista bokseista innostunut, mutta toisten tuotoksia on kuitenkin kiva katsoa. Vieläkö niitä bokseja tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljäs boksi on lähiaikoina tulossa ja kuusi niitä on yhteensä. Tämä taitaa olla ensimmäinen malli, jonka olen toteuttanut. Mökkitie-ohjeesta oli myös naisten ja lasten versiot ja Nalle-lankaa kaksi kerää tätä metsäsieni-väriä ja yhdet värejä aamurusko ja pellava.

   Poista
 3. Todella kauniit sukat! Onnittelut bingosta! Oma bingoni on tainnut jäädä muiden juttujen jalkoihin pölyttymään. En edes tiedä, olenko saanut jotain rukseja, kun en edes muista mitä siellä bingossa olikaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Mitä siitä hukkuneesta bingosta; ei niitä ole tarkoituskaan kovin vakavasti ottaa. Minä olen oman bingoni tehnyt aika lailla oma lehmä ojassa. Siten ei käy liian haastavaksi.

   Poista
 4. Kivat sukat ja kiva nähdä, miltä tuo metsäsieniväri näyttää neulottuna. Sitä kun olen katsellut, josko tilaisin. Minulla ihan sama tuon takakautta neulottavan oikean silmukan kanssa, en saa tiukkaa resoria siitä syntymään; nurjat silmukat jotenkin siinä pitkittyvät. Joten en pahemmin sitä harrasta😊 T. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muutkin ovat kokeneet takakautta neulottavat silmukat hankaliksi. Tuo metsäsieniväri ei ole aivan niin suklaanruskea, kuin mitä yllä oleva kuva näyttää, vaan vähän harmahtavampi. Vähän tummempi kuin 7-veljestä Simeonin ruskea.

   Poista
 5. Minua ei haittaa takareunasta silmukoiden neulominen, mutta sitä en tullut kertomaan. Mutta tämä sukkamalli näyttää kivalta, ehkä pääsee puikoillenikin. Mietinnässä minulla on, millaisen pintaneuleisin sukkamallin valitsisin seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin kiva ja rauhallinen malli. Kuvio syntyy kun otetaan silmukka apupuikolle, joko eteen tai taakse ja neulotaan eteenpäin.

   Poista
 6. Kauniit sukat! Tykkään tuollaisista kohokuviona tehdyistä kuvioista, ne on tyylikkäitä.

  VastaaPoista