perjantai 9. joulukuuta 2022

52 x helpot neuleet

Tällainen tipahti tänään postiluukusta. 

Onhan tämän ilmestymistä rummutettukin. Jossain vaiheessa tuli joku ennakkotilaajan tarjous, johon tartuin ja tässä se nyt on.

Selasin kirjan läpi. Alussa on hyvin perusteellisesti selitetty neulomiseen ja ohjeiden lukemiseen liittyviä asioita; langan vaihtamisesta toiseen, oikean koon valitsemisesta ohjeesta, langan/puikkojen valitsemisesta ym. ym. 

Ohjeita on perinteisesti 52 kpl ja "helpot" on merkitty punaisella pallolla.

En nyt juuri ehdi mihinkään näistä tarttua, mutta ei kuitenkaan kaduta tämän kirjan hankinta. Oli muutama mielenkiintoinen ohje. Katson sitten ajan kanssa. Ehkä minä joskus vielä teen itselleni puseron. 

Mukana on useampi kotimainen suunnittelija, joista muutamalla on kirjassa useampi ohje.

Erityinen maininta on kirjan lopussa oleva "Hakemisto neuletyypeittäin". Harvemmin näkee näin lueteltuna - hyvä juttu.

Paitaohjeita (en oikein osaa tuota paita-sanaa käyttää; puserohan se on) on ohjeista eniten, eli 15 kpl. Huiviohjeita on 13 kpl. Hatut ja baskerit 7 kpl, lapaset ja kynsikkäät 4 kpl, liivit 4 kpl, neuletakit 3 kpl, huput 2 kpl, pannat 2 kpl ja sukat 2 kpl . 


 

10 kommenttia:

 1. Helpot neuleet kuulostaa kivalta, mutta jaksaako sitä helppoja ohjeita noudattaa. Minulla on kaikkien ohjeiden kanssa taipumus ihan huomaamatta soveltaa ja sitten lopputulos on mitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, kun en ole puseroita (vielä) neulonut. Niissä lienee tärkeätä oikea koko ja istuvuus. Lapasissa ja sukissa muoto ratkaisee ja huiveissa voi taas tehdä mitä vaan.

   Poista
 2. Tämä vaikuttaa kaikista kivoimmalta näistä tämän kustantajan kirjoista. Kiva kun siellä on "tuttujen" suunnittelijoiden neuleita kuten Veera Jussilan tai Kässäpuodin Annan ja niiden takia tekisi mieli tilata. Mutta en ole vielä tilannut, katsotaan, josko jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä tule jossain vaiheessa kirjastoonkin, mistä voi lainata tutustumista varten. Kovin hitaasti ovat Laineen kirjat tosin yleiseen lainaukseen ilmaantuneet.

   Poista
 3. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta. Helpot ohjeet on mukavia. Minulla tuppaa jäämään isot työt muutenkin kesken liian helposti ja jos työ on vaikea, niin eihän siitä mitään tule. Viime vuosina onkin tullut tehtyä pelkkiä sukkia, mutta haaveilen, että jos joskus sais aikaiseksi jotain isompaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat. Minun isoimmat työni ovat olleet huiveja. Puseroita en ole tehnyt itselleni enkä muille. Ehkä joskus, tai ehkä villatakki. Kirjassa oli tosin yksi puseron malli, joka saattaisi tulla kysymykseen. Kutiaminen on suurin ongelma.

   Poista
 4. Tuollaista kirjaa en muistakaan nähneeni. Koon määrittäminen on minusta kamalan vaikeaa, ja siksipä en usein edes yritä ;D Luotan mutu -tunteeseen, mikä on ihan tyhmää. Onnistuu ehkä 1 kertaa viidestaä ;) Oispa kiva, jos oikeasti osais määritellä koon kohdilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole voinut vielä nähdäkään, kun se vasta ilmestyi. Kirjassa on koon valitseminen on selitetty rinnanympäryksen ja halutun väljyyden kautta. Paidoissa, puseroissa ja villatakeissa tietty tärkeää, ettei tule liian tiukka tai väljä.

   Poista
 5. Neuleiden perusteet selkokielellä opastettuna muistuttaa tärkeistä mitoista ja neuletiheydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laineen julkaisuissa on ollut aivan oma tapansa ilmaista neuleen koko. Tässä teoksessa koon valinta on perusteellisesti avattu.

   Poista