sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Wheel of Joy

Nyt mennään aidan yli siitä matalimmasta kohdasta. Tarkoitus nimittäin on saada bingo täyteen ja mitäpä sitä ei bingon eteen tekisi - joustoa tarvitaan.

Kun alun perin kirjoitin bingon kohtaan "Ohje Raverlystä" oli ajatuksena jotain aivan muuta, jotain suurempaa. Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan ja alkuperäinen ajatus saa siirtyä ensi vuoteen.

Neulepodcastaajien joulukalenterissa 2.12.2022 Virkkuumania-kanavan Heidi Hovi näytti vaihe vaiheelta miten virkataan kuvan mukaisia ilon kärrynpyöriä. Hyvä oli, että näytti, muuten en varmaan olisi osannut virkata "pitkää kohopylvästä etukautta", jossa piileekin tämän jutun juju.

Kuvasta voi päätellä, että ensimmäinen yritys - keskellä valkoista - meni vähän omaksi säätämiseksi. Toiset kaksi onnistuivat enemmän ohjeen mukaan, mutta ovat silti jotenkin erinäköisiä kuin ohjeen kuvassa. Saavat luvan kelvata. Sitten loppui onneksi lanka.

Näistä voisi saada kivoja kuusenkoristeita vaikka hopea- tms. langasta. Kärrynpyörän voi myös kovettaa, mutta en tiedä miten.

Tavoite on kuitenkin saavutettu: Käsityöbingosta kohta "Ohje Raverlystä" on kuitattu ja sen myötä koko ylimmäinen rivi.  

Virkkaaminen on kivaa. Miksiköhän tulee niin vähän virkattua?

Käytössä oli Järbon Mini Bomull -keristä punainen ja valkoinen, virkkuukoukku 3. Pyörylöiden halkaisija on n. 7 cm. Paino yhteensä 9 grammaa.


 

15 kommenttia:

 1. Kovettaminen onnistuu sokerivedellä. Lapsena virkkailin kaikenlaista ja sokerivedellä tärkkäsin esim kulhoiksi.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kärrynpyöriä! Minusta tuo "väärin" virkattu ympyrä on ihan yhtä soma kuin nuo toisetkin. Välillä on hyvä vähän soveltaa, ettei tee asioista liian vaikeita. Armollisuus itseä kohtaan tuppaa unohtumaan turhan usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni siinä pitäisi olla jotenkin enemmän tavaraa keskellä.

   Poista
 3. Sokerivettä minäkin olen kovettamiseen käyttänyt, vaikka ei olekaan (minäkään) tullut mitään nyt pitkään aikaan virkkailtua ja kovetettua. Kuuseen sopivia nuo ovat. Se bingo olisi varmaan minulta jäänyt jo aikaa sitten kesken ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää testata sokerivettä. Löysin ohjeen, jossa sokerin ja veden suhde on 1:1.

   Poista
 4. Muistan lapsuudestani sokerivedellä kovetettuja virkkaustöitä, joita äitini teki. Minulla on nyt ihan mahdoton neulomisvimma menossa. Virkkaustyö on korissa odottamassa vuoroaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin neulominen on kiilannut edelle, mutta vaihteeksi tämä oli ihan kivaa.

   Poista
 5. Kauniit ovat! Katsoin tuon saman vlogijoulukalenterin ja ovat kivoja. Silloin pitää virkata kun inspis iskee, itsellä se on muutaman kerran vuodessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitää myös löytää kiva malli, jotta inspis iskisi.

   Poista
 6. Kauniita ovat ja pääasia, että luvatut on tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bingohan on itse tehty, aina jokin määrätty työ mielessä. Loppupelissä joutuu kuitenkin sitten muuttamaan suunnitelmia kevyempään suuntaan.

   Poista
 7. Tulipa kivat kärrynpyörät. Kun perussilmukat on jo opittu, on kiva tehdä lisää langankieputuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tässä tapauksessa oli videosta tosi paljon apua.

   Poista