sunnuntai 25. joulukuuta 2022

Maijan ratkaisu ja pari ihanaa joululahjaa

Edellisessä postauksessa Maija Myöhäinen pähkäili joulunpunaisen pienen liinan virkkaamista kylpyhuoneeseen, saippua-astian alle. Viisas Saukkis-täti neuvoi ystävällisesti Maijaa: virkkaa vaan siitä paksummasta langasta, ja jätä pienemmäksi.

- Kas kun en itse tuota keksinyt, sanoo Maija ja alkaa virkata.


Seurasin Kauniit Käsityöt -kirjan ohjetta vain aluksi, ja sitten piti alkaa keksiä itse, muuten kuvio ei olisi toiminut. Nyt on pieni liina saippua-astian alla ja kunhan pääsen kauppaan, ostan lisää virkkauslankaa ja teen varsinaisen liinan. Tämä pieni liina valmistui jouluaattona, hetkeä ennen Joulurauhan julistusta. Lankana on Perfect Cotton, koukku 3, ja liinan paino on 14 grammaa.

Olen koko vuoden ollut erityisen kiltti, ainakin mitä voi päätellä saamistani lahjoista. Oli kosmetiikkaa, karkkia, vihreitä kuulia, herkkupaketteja, muumimukeja, pyyheliinoja. Pyynnöstäni sain kauan toivomani esineen, ja tässä se on:Kyseessä siis ladattava nypynpoistaja - ei paristokäyttöinen. En ole raaskinut itse ostaa, kun on mielestäni turhan hintava. Joululahjaksi kehtasin pyytää. No, itse sen kyllä tilasin. En muista maksoinko omalta tililtäni vai miehen, mutta hän sen kuitenkin paketoi ja niin siitä tuli joululahja. 

Toinen ihana joululahja on itseltäni itselleni. Kun Kaarama Studion Tiina ilmoitti lopettavansa ja siirtyvänsä Taito-lehteen halusin hyödyntää heidän loppuunmyyntiään.


Aivan ihastuttava sukkalankatarvikepaketti. Jenna Kostetin ohjekirjanen on mukana. Tulisiko tästä minun ensimmäinen kirjoneulesukkakokeiluni? Tai ehkä pitää kuitenkin harjoitella jollain vähän edullisemmalla langalla.

20 kommenttia:

 1. Tosi soma pikku liina, juuri sopiva saippuakupin alle. Kilttinä kannattaa aina olla, mutta nyt se on näköjään ollut erityisen kannattavaa, koska olet saanut noin mukavia lahjoja. Hyvää joulun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joskus voi olla niin kiltti, että pääsee itse valitsemaan lahjansa. Jos on oikein kiltti, niin saa maksaakin ne itse. Tyytyväisyys on taattu.

   Poista
 2. Aivan hyvä saippuakupin alusliina siitä tuli! Hyvä joulunpunainen väri. Tuo Kaaraman sukkasetti on kaunis, sekä langat että ohje. Onnellisia silmukoita loppujouluun toivottaa Saukkis

  VastaaPoista
 3. Hyödyllisiä ja kauniita lahjoja, siis parhaita!
  Rohkeasti vain neulomaan sukkia, sinä osaat ja onnistut kyllä <3

  VastaaPoista
 4. Ihania käsityölahjoja olet saanut.

  VastaaPoista
 5. Kauniin pikkuliinan olet taiteillut ❤️ Ja ihania lahjojakin olet saanut. Tuollainen nypynpoistaja täytyy minunkin saada 😊 Ihanaa joulun jatkoa✨

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tässä nypynpoistajassa on se etu, että siinä ei ole paristoja, joita pitäisi irrottaa, jos käyttövälit venyvät.

   Poista
 6. Tosi nätti pieni jouluinen liina! Oikein nauratti tuo mietintäsi, että maksoitko itse vai miehen tililtä tuon toivomasi lahjan, mutta näinhän se yleensä menee näiden lahjojen kanssa. Mutta mukavia lahjoja kaikki❤️t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen tosi tyytyväinen lahjoihin, oli ne sitten kenen tahansa ostamia.

   Poista
 7. Nätti liina ja kiva tarina :) Ja kyllä oletkin ollut kilttinä, noin hienoja lahjoja. Minäkin sain aikas ihanan lahjan mieheltäni, olin nimittäin toivonut vaatimattomasti ristikkolehden. Sain sen, mutta sen välissä oli kirjekuori, jonka sisällä 2 kpl konserttilippuja maaliskuulle. Saan kuulemma itse valita seurani..... no tottakai valitsen mieheni, eli lahjan ostajan. Olen niin onnessani!

  VastaaPoista
 8. Teille on siis muuttanut joku Maija, tai olet sitten ehkä itse muuntunut uudelle nimelle ;D Minusta tuntuu, että olen monessakin asiassa ihan jäljessä, tai vaikka jopa hakoteillä ;D
  "Peitostasi" tuli hieno! tyylikäs kassi.
  Minä jos olisin alkanut lukea ruotsiksi tuollaista kirjaa, en olisi ymmärtänyt neulomisesta (tai sen lukemisesta) paljon mitään ;) Ainakaan kärsivällisyys ei olisi riittänyt.
  Nyt vaan kirjoneulesukkaa puikoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija onneksi rauhoittui lopulta panikoituaan ensin pienen liinan virkkaamista hetkeä ennen jouluaattoa. Joopa joo, ensi vuoden haaste on kirjoneuleen harjoitteleminen. Saa nähdä kuinka käy. Itse meinaan pärjätä - Maija saa mennä vaikka talviunille.

   Poista
 9. Onko tuo nypynpoistaja toimiva? Minä pidän ihan vain nyppyisiä neuleita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä testannut. Aiemmin oli paristokäyttöinen nypynpoistaja ja siihen tuppasivat paristot unohtumaan. Tässä ei liene sitä ongelmaa.

   Poista
 10. Kivat ja käytännölliset lahjukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niinhän ne ovat ja kiva päästä itse valitsemaan jotain mitä kukaan muu ei keksisi.

   Poista