torstai 15. joulukuuta 2022

Tästä piti tulla peitto

Vuonna 2010 aloitin entisen blogini kirjoittamisen. Siellä postasin kuvan kymmenestä isoäidin neliöstä otsikolla: "Tästä tulee vielä joskus peitto". Tarina ei siis kerro milloin palaset on virkattu; ehkä vuonna 2010 tai sitten aikaisemmin.

Tänään, vuonna 2022 palasia on edelleen kymmenen. Ei tullut peittoa, tuli laukku.

 


Laukkuun sain upotettua kahdeksan palaa. Kaksi jäi siis orvoiksi, enkä tiedä mitä niillä tekisin. Lankana on ollut 7-veljestä ja samalla mustalla virkkasin tuohon läpän, joka on mustalla napilla kiinni. Mustan kuvaaminen on yhtä hankalaa, kuin sen ompeleminen, neulominen tai virkkaaminen - ei oikein erotu kuvasta. 


Laukun sisäosassa on vuori miesten paitakankaasta. Vuori on kaksipuolisella miksikä-sitä-sanotaan-kankaalla silitetty kiinni toiseen valkoiseen kankaaseen, joten kokonaisuus on vähän jäykempi kuin muuten olisi. Laukun koko on 21 cm x 21 cm.

Mutta mikä tärkeintä, saan kuitattua bingoruudun "Keskeneräinen virkkaustyö valmiiksi". Alimmainen bingorivi on nyt täynnä.

21 kommenttia:

 1. Hieno laukkuhan siitä tulikin. Tulisko kahdesta palasta kukkaro laukkuun?

  VastaaPoista
 2. Nythän tuli tavallaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sait kuitattua bingoruudun ja virkatut neliöt käyttöön. Kivan näköinen pikkulaukku, tosi siistiä työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi kärpästä tuli. Olisi vielä yksi keskeneräinen virkkaustyö, nimittäin kassi, mutta se saa vielä hetken marinoitua.

   Poista
 3. Kahdesta viimeisestä neliöstä saat pienen pussukan. Kiva laukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niistä pienen kukkaron saisi, vaikka vetoketjullisen. Harkitaan.

   Poista
 4. Tämähän on oiva kierrätysidea myös - mitä tulee miesten kauluspaitoihin. Onnea bingorivistä!

  VastaaPoista
 5. Tulikin kiva laukku. Minullakin pyörii noita neliöitä jossain. Opettelin virkkaamaan, ja ensimmäiset neliöt huopuivat käsissäni, koukku vääntyi ja työ oli märkä. Minua ihan puretti hampaita yhteen, kunnes opin ottamaan rennommin ja palasista rupesi tulemaan suurempia jopa kooltaan. Kiva tuo vuorikin. Hyvin olet onnistunut ompelussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sellaisiahan ne ensimmäiset tuotokset yleensä ovat, mutta jälki paranee, kun vähän harjoittelee. Minulla oli tuossa vähän suurempi suunnitelma, mutta joskus ne suuret suunnitelmat vaan kutistuvat pieniksi. Hyvä saada pois kulkemasta.

   Poista
 6. Lohduttavaa kuulla, että muillakin jotkut työt takkuavat, 12 vuotta on pitkä aika marinoida tekeleitä :D Mutta nousit uuden idean, laukun kera ja toteutit sen tyylikkäästi. Joten tästä oikein monta pistettä sinulle ja läpyläpytykset päälle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kuin paino olisi pudonnut hartioilta, kun saa jonkun pitkään muhineen pois kulkemasta.

   Poista
 7. Kauniin laukun olet tehnyt 🤍 Välillä näitä keskeneräisiä putkahtelee itsellekin - sitä ihmettelee, mitähän minä tästä olen alkanut tekemään tai sitten ei ole hajuakaan, millä ohjeella /ei-ohjeella ne on tehty. Onneksi olkoon sinulle; sait kahdeksan palasta hyödylliseen käyttöön. Voisiko lopuista kahdesta tehdä pikkupussukan vastaavalla periaatteella?

  VastaaPoista
 8. Ja ihana laukku tulikin.... tuli idea, että josko yhdestä virkatusta peiton alusta voisi tulla minullekin kesäkassi... on sellaista kalastajalankaa.... kiitos siis ideasta!! Ihanaa ja rentouttavaa joulun odotusta, eihän sitä tarvitse enää edes kauaa odotella....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja PS. Kävitskö sinä Fiskarssin joulumarkkinoilla - näitkö kenties meitä?
   Jäi vaivaamaan....

   Poista
  2. Kiitos. Tee ihmeessä kassi. Laita kankaasta vuori, ettei kassi jousta liikaa. Tai jos haluat sen joustavan, niin älä laita vuoria. Hieno tulee kalastajalangasta.

   Poista
  3. Ei, en käynyt Fiskarsissa. Se on ollut joku muu.

   Poista
  4. Pistimpä oikeasti idean nyt kesäkassiksi... vuori kyllä olisi hyvä!
   Ok - ymmärsin sitten väärin kommenttisi, kun mainitsit, että Fiskarsissa oli kylmää...
   Ihana olisi tavatakin - olisi se hauskaa kun blogiystävä ottaisi hihasta ja moikkaisi...
   tiedä tuota - josko joskus!!??

   Poista
  5. Nyt kävin katsomassa kommenttini; kyllä vaan, se on helposti väärin ymmärrettävissä, pahoittelen. Tarkoitus oli sanoa, että teillä oli siellä kylmä.
   Ilman muuta nykäisen hihasta ja moikkaan jos osun samaan tapahtumaan. Tuntuu vaan, että käsitöihin liittyvät tapahtumat ovat aina jossain kaukana. Täällä pääkaupunkiseudulla on toki Kädentaidon messut maaliskuussa, mutta siihen se melkein sitten jääkin.

   Poista