lauantai 21. tammikuuta 2023

Mikä ihmeen BuJo

Äkkiä alkoi tuntumaan, että bujoilua tulee joka tuutista. Ensimmäinen kontakti taisi olla Ilun Handu duunaa -podcastissa, kun moinen kummatus mainittiin. Piti googlata, että mikä kumma. Seuraava kohtaaminen oli Ruusu-unelmia ja villasukkia -blogissa, jossa bujo-vihkolle oli neulottu oma pussi.

Blogissa oli linkki, jonka avasin: virhe tai ei, mutta jäin koukkuun välittömästi. Kauppaan siis ja uskoakseni sopiva vihko löytyi. 


Bujo, eli Bullet Journal on itse tehty kalenteri tai päiväkirja, johon voi kirjoittaa, piirtää tai muuten liittää erilaisia listoja, muistiinpanoja, tilastoja, kertomuksia kyseisestä aiheesta, kuten minulla nyt käsitöistä. Miksei voisi tehdä vaikka kirjoista tai muusta harrastuksesta, päivien tapahtumista, taivas ilmeisesti rajana. 

Vai olenko aivan myöhäisherännyt, ja tämä on aivan vanha juttu?

Jos et halua jäädä koukkuun, älä avaa alla olevia linkkejä.

Minskuknits neulebujo-siis-mikä 

tai katso MinskuKnits-facebookissa 

tai samannimisellä YouTube-kanavalla

ja sitten vielä yksi linkki, jossa avataan asiaa: Bujo - mikä se on


10 kommenttia:

 1. Olen joskus ajatellut, että tuostapa tykkäisin. Varmaan tykkäisinki, jos joku muu sen tekisi. Ei nykyisin oikein onnistu mikään päiväkirjailu. Monia keskenjääneitä yritelmiä on. Kunhan tässä fengsuijaus etenee, kerään kaikki keskeneräiset pinoon ja jatkan niistä jotain... ehkä jatkan tai sitten en...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin kaupasta täytettävän neulepäiväkirjan, mutta en ollut kovin tyytyväinen siihen. Haluan kuitenkin jonnekin kirjata tiedot tekeleistäni, mitat, langan menekki, puikot ym.

   Poista
 2. Sinulla onkin oikein kivannäköinen neule-bujo-vihko. Minä täytän valmista neulepäiväkirjaa, vaikka siinä olevat ruudut ja sarakkeet ovatkin minusta epäkäytännöllisiä. Kunhan tämä kirja täyttyy, on minulla jo samankokoinen muistikirja odottamassa. Bujoa jaksaisin piirrellä ja koristella viikon tai kaksi, ja sitten se kuitenkin jäisi. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kuinka tämän kanssa käy. Minullakin on ostettuna valmis neulepäiväkirja, mutta valmiit ruudut ovat epäkäytännölliset. Ehkä luovun siitä ja käytän vain bujoa - saa nähdä.

   Poista
 3. Näitä on kiva katsoa ja seurata, millaisia ihmiset ovat tehneet. En vain tiedä, onko itsestä tähän. :D Olisihan se kiva laittaa valmiit työt jotenkin kauniisti ylös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, kuinka minun käy. Jospa tästä olisi vaihtoehto valmiille neulepäiväkirjalle.

   Poista
 4. Kun eka kerran luin bujoilusta, ihmettelin, mitä se tarkoittaa. Kaikella on nykyään niin erikoisia nimityksiä. Olen tainnut tietämättäni harrastaa bujoilua viimeiset 30 vuotta. Olen kirjaan merkinnyt sääilmiöitä, mieheni tietoja lintujen muuttotouhuista ja erilaisia perheemme tapahtumia muutamalla sanalla. Kirjaan olen lisäksi liimannut aiheeseen sopivia valo- ja muita kuvia sekä tarroja. Kirjasta on kiva katsoa, millainen sää on kulloinkin ollut tai koska pääskyset on palanneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut ihana bujo, vaikka ehkä vähän eri niminen.

   Poista
 5. Hih - on mun bujoilut ja jopa skräppäämiset menneet pelkäksi someiluksi....
  Vihkoihin, albumeihin ei ole syntynyt pitkään aikaan mitään...
  Eli aikansa kutakin, mutta tuo aika palaa.. tiedän... mulla oli muutaman vuoden mitä upeimmat bujot... tyttäreni puoliksi valmiiksi tekemät kuin kalenterit, joihin sitten muistoja itse lisäilin... tällekin vuodella olisi päiväämätön ns. kalenteri, jonka sain ystävältä - kun olen kuulemma sellainen näpertelijä... hänen piti viime vuonna sitä täyttää, mutta ei saanut muutamaa washiteippiä enempää aikaan... heh heh.. 24.1. ja minä en ole saanut teipin palastakaan siihen... mihin tämä aika menee... muistiinko ei jää mitään????
  Heleää helmikuuta kohden ja aivan ihana bujo sulla... vilautatko joskus sisäsivuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä onko niissä paljoa vilauteltavaa. En ole kovin taiteellinen. Luulen, että tulee enemmän asiapitoinen juttu, eli faktoja tekemistäni neuleista: silmukkamääriä, puikkokokoja, lankoja ja ehkä vähän kommentteja niistä. Valokuvia haluaisin laittaa, mutta pitää etsiä vähän ohuempaa valokuvapaperia kuin se normaali.

   Poista