torstai 2. helmikuuta 2023

Laskiaiskalenterin viides luukku aukeaa

Tule mukaan laskiaiskisaan. Joulukalenterin tapaan, luukkuja on 24 ja kalenteri huipentuu viimeiseen luukkuun 21.2.2023, joka on laskiaistiistai. Tehtävänä on kuvan perusteella tunnistaa käsityöohjekirjan kansi. Mukana olevat kirjat on kaikki julkaistu 2000-luvulla, paitsi se viimeinen ja hienoin, joka onkin sitten tosivanha. Kirjat ovat joko neule- tai virkkausohjekirjoja. 

Parhaiten arvannut palkitaan kirjapalkinnolla ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan suklaarasioita tms. 

Viides luukku aukeaa nyt ja tässä se tulee. Mikä kirja on kyseessä?  



Tytti, Sartsa ja Saukkis löysivät oikean nimen. Virkkauksen ilo on kysymyksessä Frida Ponténin norjankielisestä alkuteoksesta käännetty teos, joka ilmestyi suomeksi vuonna 2009.


Tästä kirjasta minua on aikoinaan inspiroinut kaksikin vauvan peiton kuvaa, joista kummastakin olen virkannut peitot tuleville uusille ihmisille. Kyseiset peitonsaajat ovat nyt jo koululaisia. 


Tässä kuvia peitoista, jotka tuon inspiraation pohjalta syntyivät:

 



12 kommenttia:

  1. Virkkauksen ilo t: Saukkis

    VastaaPoista
  2. Virkkauksen ilo! Kävin äskettäin kaikki kässäkirjani läpi, että voisinko jostain luopua.. tämä oli sellainen. Nyt se on tuolla alakerran kirjalaatikossani (ei siis vielä täysin kadonnut..). Piti käydä katsomassa, että mikä se nimi olikaan ;)

    VastaaPoista
  3. Ei hajuakaan, mutta jokin Hauskasti jämälangoista tai vastaavaa:)

    VastaaPoista
  4. Nyt en tiedä, menikö edellinen kommenttini taivaan tuuliin, mutta kävin kommentoimassa, että tietoa ei ole, mutta jokin Hauskasti jämälangoista voisi olla kirjan nimi👍😅t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kytkin kommenttien hyväksymisen, niin yllätys säilyy ja kaikki saavat arvata.

      Poista
  5. Kun en tiedä, niin arvaan: Lankakoppa. Jaa, ei ollut vai? Olis voinut olla.😉

    VastaaPoista