torstai 23. maaliskuuta 2023

Valovuosi Strömsöstä

Usein ihmettelen, kun podcastien pitäjät kertovat purkaneensa joskus aivan kokonaisen, valmiin, isokokoisenkin neuleensa. Ja joku saattaa vielä aloittaa uudelleen saman työn. Ei taitaisi meitsiltä kyllä onnistua. Nyt olen kuitenkin saman edessä, vaikka suurensuuri työ ei olekaan kyseessä.


Veera Välimäen Stay Soft -huivi on tuossa tekeillä. Silmukkamääriä tosin muokkasin. Tuo oranssiosuus tehdään viimeiseksi ja sen jälkeen samalla langalla vielä I-cord-reunus. Mutta niin kuin kuvasta näkyy, lanka ei tule siihen riittämään.

Nyt pitäisi purkaa koko oranssi osuus ja tehdä siitä kapeampi, jotta lanka riittää. En mitenkään viitsisi. 

Vaihtoehto 1) Jätän tämän lepäämään. Kun harmitus joskus lakkaa, ryhdyn siihen uudestaan. 

Vaihtoehto 2) Otan lusikan, eikun puikot kauniiseen käteen, puran oranssin osuuden ja jatkan sitä kapeampana.

Sanomattakin on selvää, kumpi näistä olisi järkevämpää, mutta kun...
------

Unohtakaa, mitä yllä lukee.

Olipa hyvä että otin kuvan. Nyt vasta tajusin, että olen alkanut oranssia osuutta väärälle puolelle huivia. Sen olisi pitänyt tulla tuohon kuvassa ylempänä olevaan reunaan. Johan olisi lankakin riittänyt! Voi ei! Nyt ei todellakaan ole muuta vaihtoehtoa, kuin purkaa oranssi osuus.

No, onneksi en tehnyt loppuun asti.
20 kommenttia:

 1. Tuttu tunne. Purkaminen on kyllä kamalan tylsää hommaa, yritän välttää sitä kaikin keinoin. Mutta toisaalta, silloin kun se on järkevä ratkaisu ja sen tekee, vaikka ärsyttääkin, niin mieli on hyvä, sitä on kuin isonkin urotyön tehnyt. Kyllä sinä siitä selviät.

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvä kun kuvasit huvin . Virhe löytyi ,eikä tarvitse ihmetellä miksi lanka ei riitä. Näin ei purkaminen harmita niin paljon. Kaunis huivi tulossa vastoinkäymisistä huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Onpa tylsä juttu että se on väärällä puolella mutta onneksi huomasit sen nyt. Huivissa purkaminen on helppoa kun voi vaan vetää puikot pois eikä tarvitse yksitelle silmukoita purkaa. En tykkää purkaa mutta isommissa töissä se on helpompaa. Joten, pura vaan, se käy nopeasti ja äkkiäkös tuon neuloo uudelleen, ei ole ainakaan monimutkaisia pitsikuvioita. Tsemppiä purkamiseen!

  VastaaPoista
 4. Katsoinkin ensin kuvaa, että kivaa peittoa olet neulomassa. Onneksi lanka kävi vähiin, purkaminen olisi harmittanut enemmän, jos olisit ehtinyt tehdä sen reunuksen. Huivista tulee kaunis. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä toisen kerran tarkempi. En tullut ollenkaan ajatelleeksi katsoa kummalle puolelle reunus tulee.

   Poista
 5. Välillä on hyvä pysähtyä. Purkaminen on aina tosi ärsyttävää, mutta lopulta palkitsevaa.
  Ihmettelinkin tuota muotoa, mutta ajattelin, että se johtuu vain siitä puuttuvasta osiosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aloin ihmettelemään muotoa vasta kun näin sen kuvassa ja aloin vertaamaan ohjeen kuviin. Niin sokea sitä voi olla.

   Poista
 6. Huivista tulee joka tapauksessa hieno ja väreiltään kaunis. Kannatti ottaa tuumaustauko.
  Purkaminen on turhauttavaa. Toisaalta olen huomannut, että mieluummin kannattaa purkaa ja tehdä työ uudelleen. Valmiissa työssä virhe ärsyttää purkamistakin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että valmiissa työssä virhe vasta ärsyttääkin. Tässä tapauksessa se onkin ainoa vaihtoehto, jos meinaa huivin muotoisen tekeleen saada aikaan.

   Poista
 7. Minä en huomannut mitään. Meinasin jo ehdottaa, että jatka jollain muulla ihanalla yhteensopivalla sävylllä. Nyt kun täsmensit, että kolmiohuivi siis piti olla, ymmärrän turhautumisen. Purkaisin, koska nopsaan teet uuden oikeaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, kolmiohuivi pitäisi olla lopputulos. Purin oranssin nyt pois ja kerään rohkeutta aloittaa sitä alusta. Tulee paljon kapeampi kuin tuo epätoivoinen yritys.

   Poista
 8. Kaunis huivi 🧡En kyllä hoksannut, että siinä olisi jotain pielessä. Ajattelin vain, että kun vähän osuutta kaventaa, hyvä tulee. Mutta tosiaan, ei kun purkamaan, syvään hengitys, muutama motivaation keräämishetki ja sitten uusiksi toiseen reunaan :) Lopputulos palkitsee kyllä 🧡 Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta. Reunasta tulee aika kapea niin eiköhän huivi vielä valmistukin.

   Poista
 9. Wau - lankakin näyttää niin-niin ohuelta, että tekemistä riittää... sinnikkyyttä purkamiseen, mun luonteella ei onnistuisi, joten nostan hattua, eikun huivia!!

  VastaaPoista
 10. Kaikesta huolimatta hauska postaus ja hyödyllinenkin, kun huomasit virheen! Toivottavasti purkaus meni sutjakasti ja pääsit jo etenemään huivin teossa. Hieno huivi tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Todellakin huomasin virheen, kun katsoin kuvaa ja vertasin sitä ohjeen kuvaan. Olen purkanut ja aloittanut oikeasta kohdasta. Toiveissa on, että valmiistuu.

   Poista