torstai 30. maaliskuuta 2023

52 x villasukat - Osa II

Laine Publishingin uusin julkaisu 52 x villasukat - osa II tuli juuri postista. Olin ennakkotilannut ja maksanutkin ennen paaston alkua, joten ei pilaa paastoani.
           


Alla muutama makupala. Kuvat ovat vähän haaleita, kun nyt juuri ei ole tilaisuutta ottaa parempia (lapsi nukkuu). Mukana on 47 suunnittelijaa, joista nopeasti laskien ainakin neljä suomalaista. Olisi oikeastaan mielenkiintoista tietää, mistä maasta suunnittelijat ovat. Kuvan ruskeat sukat alla ovat Veera Välimäen suunnittelemat. 


On paljon erilaisia toteutuksia; on pitsineuletta, palmikoita, nyppyjä, raitoja, röyhelöitä ja kirjoneuletta. On myös helmillä koristellut sukat ja yhdet joogasukat. Suurin osa on ohjeista on ohuille langoille, mutta ainakin islantilaisen Sveina Björk Jóhannesdóttirin ohje näyttää olevan paksummalle langalle. 

Vielä on muutamat tossut, sekä erikoisuutena kantapäästä aloitettavat sukat (harmaat sukat alla) ja sivuttain neulottava malli (siitä pinkki/vaalean vihreä kuva alla) 


Sekä kaikenlaista kuviota, palmikkoa ja vaikka kirjaimia. 

14 kommenttia:

 1. Tuo on minulle ihan vieras. 52 parista luulisi löytyvän aika monta kivaa neulottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on koko sarja: 52 x villasukat, 52 x huivit, 52 x helpot neuleet. Tämä on sitten sukat nro 2.

   Poista
 2. Kivoja poimintoja kirjasta! Minulla on se huivikirja, enkä ole siitä neulonut, kun ollut muita ohjeita, T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin kirjoja riittää ja kuitenkin aina innostuu uusista teoksista.

   Poista
 3. Onpa jännän kuuloisia toteutuksia. Voi kyllä olla etten tätä kirja hanki edes kirjastosta, ykkösosan kanssa kävi niin että aloitettu sukka meni purkuun eikä sieltä oikein sitten lopulta inspiroinut mikään. :D

  VastaaPoista
 4. Olipas mielenkiintoisia sukkia ja varsinkin tuo helmillä kirjailtu näyttää kiinnostavalta! Aina jotakin näistä jää käteen, jos ei muuta niin ideoita ja ehkä uusia tekniikoita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Tuskin kaikkia 52 teen, mutta jos edes muutaman.

   Poista
 5. Nyt on kyllä ohjeita joka lähtöön. Sivuttain neulottava sukka kuulostaa aika eksoottiselta, samoin kantapäästä aloitettava malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua lähti kiinnostamaan juuri se kantapäästä aloitatettava.

   Poista
 6. Jestas, kylläpä sen sukan voi sitten neuloa suunnasta jos toisesta... mulla ei ole tullut mieleenkään muu kuin perinteinen... mut hei... sain pääsiäissukkani pääteltyä.... tosin ilman "härpäkkeitä" - mutta menkööt tämän pääsiäisen ihan "luomuna"! Saa sitten "uudet sukat" seuraavaan pääsiäiseen... hih...

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Joopa joo. Siitä on oikein haaste olemassa Laineen sivuilla, eli kaikki mallit sukiksi.

   Poista