lauantai 4. maaliskuuta 2023

Terveisiä Kädentaidot messuilta 2023

Tänä viikonloppuna järjestetään kädentaitomessut Helsingin Katajanokan Wanhan Sataman -tiloissa. Olin mukana ensimmäistä kertaa. 


Paastossa kun ollaan, kiersin lankatarjoukset kaukaa. En edes pysähtynyt, vaikka kaikenlaista ihanaa oli esillä ja tarjouksiakin oli.

Yksi lankaostos oli pakollinen. Sain nimittäin tilauksen: lapsenlapsi pyysi tekemään Risto Räppääjä -elokuvissa olleen Alpo-kissan. Googlettamalla löysin kuvan ja eiköhän joku ohje siihen jostain löydy. Alpo-kissa on beige- ja ruskearaidallinen virkattu, pitkäkoipinen, etäisesti kissaa muistuttava otus. Beigeä puuvillalankaa oli omassa varastossa, mutta ruskeaa ei. 

Nyt lähtee siis nöyrä pyyntö paaston emäntä Olifantille:  Voiko tässä tapauksessa armo käydä oikeudesta? Mitään, en siis yhtään muuta lankaa ostanut messuilta, enkä mistään muualtakaan.

Voiko tämän poikkeaman korvata jonkinlaisilla katumusharjoituksilla?

Mitä siellä haahuillessani sitten ostin? 

*  Kaksi pientä ametistikiveä. Olen kala horoskoopissa ja ametisti on minun horoskooppikiveni. Kivet menevät takkien taskuihin.

* Aleksi Lydmanin kortteja. Osa on onnittelukortteja, merkkipäiville, uuteen kotiin, kihlajais- tms. ja vielä muutama joulukorttikin tuli mukaan.

* Mary's Art -kortteja.

* Ja se lanka:  Scheepjes Bamboo Soft Premium Blend, 50 g/150 m, väri: Smooth Cocoa.


* Sitten se kaikista ihanin ostos. Syntymäpäivälahja minulle, mies lupasi maksaa. Boutique Heeben on turkulainen yritys ja tämän mekon/tunikan valmistaja. Materiaali on puuvillaa, kestää 40 asteen konepesun ja värit kuulemma pysyvät. Tämä oli varsinainen heräteostos; en tuntenut yritystä ennestään.



20 kommenttia:

  1. Systeri just soitti, oli käynyt joogamessuilla. Mutta Systeri ei olekaan käsityöorientoitunut. :)
    Messut ja muut tapahtumat ovat aina tosi kivoja ja innostavia - harmittaa vaan, että muutkin ovat samasta aiheesta kiinnostuneita - väenpaljous, tungos ja ruuhka ovat asioita, joita pyrin välttelemään. Kivat ostokset olet tehnyt, äläkä kärsi huonosta omastatunnosta, tärkeään tarpeeseen tulee lankakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wanha satama on paljon pienempi paikka kuin joku jättiläismäinen messukeskus. Ei ollut niin kova tungos, että olisi alkanut ahdistamaan. Ihan kivat messut oli ja olen oikein tyytyväinen ostoksiini. Kiitos kannustuksesta.

      Poista
  2. Vitsit, kun teillä on sielläpäin ihania kässämessuja! Täällä ei mitään, Etelä-Suomeen kyllä selvästi keskittyvät enemmän. Minä en olisi päässyt eteenpäin ilman, että olisin lankoja ostanut, joten hatunnosto sinulle, kun selvisit👍😊t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta taas on tuntunut, että täällä päin ei ole juuri mitään. Tampereen messut taitaa olla se keskeisin kässätapahtuma.. Tämä oli kivasti järjestetty messuilu, kun ei ollut mikään järjettömän suuri.

      Poista
  3. Selvisit hyvin maltisilla hankinnoilla. Tuollaisissa tapahtumissa tahtoo monesti innostua vähän liikaa, ainakin minulle käy välillä niin. Tosin käsityömessuilla en ole edes käynyt, ahdistaa se tungos, joka niissä taitaa olla riesana. Kauniin tunikan sait lahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen itsekin aivan ihastunut tunikaan. Wanha satama ei ole kovin iso paikka, niin siellä ei ole niin ahdistavaa, kuin jossain hehtaarihalleissa.

      Poista
  4. Kivat on ostoksesi ja yllätyin, kuinka paljon siellä oli kuin olikin lankoja (kun oletuksena pidin että pari lankakojua). Mitään tarjouksia ne nyt eivät olleet suurimmassa osassa, mutta kiva oli päästä näkemään livenä tietyt käsinvärjätyt vyyhdit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Yhdessä kioskissa oli 3 kerää kympillä, esim. Nako Bohoa. Siihen näkyi olevan vähän jonoakin, mutta kävelin urheasti ohi.

      Poista
  5. Kerran käyneenä näillä messuilla, pidin paikasta. Toki lähellä on ne iiisot messuhulinat, pidän niistäkin.
    Aina kiva valita hyvästä tarjonnasta kotiinviemisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wanha satama on aika pieni paikka, eikä minua ainakaan alkanut siellä ahdistamaan. Messukeskus on taas niin valtava, että siellä väsyy jo heti alkumetreillä.

      Poista
  6. En ole koskaan käynyt tuolla messuilemassa. Tuo paita on ihastuttava malliltaan, minä vaihtaisin sinisen toiseen väriin, mutta muuten on ihan minunkin näköiseni vaate.
    Katumusharjoituksia kannattaa tehdä ihan varmuuden vuoksi, jos vaikka niistä jotain hyötyisi lopputulemassa ;D Kannattaa kokeilla esim. jämälankojen tuhoamista erityisen tehokkaasti, ehkä jopa hieman yötä myöten. voit myös harkita vanhempien lankojen lahjoittamista (kuka nyt niin raaskisi tehdä!) neulovalle naapurille.
    Toisaalta säännöt olivat erityisen armolliset ja voit luultavasti hakea toisenkin kerän ilman isompia tunnontuskia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käypä Boutique Heeben (Turku) sivustolla tutustumassa - siellä on vaikka minkä värisiä ihanuuksia. On muuten avainlippumerkin saanut yritys.
      Katumusharjoituksena voisin hyvinkin lahjoittaa lankaa vaikka seurakuntamme työtupaan. Katsotaan nyt, mitä paaston emäntä sanoo.

      Poista
  7. Oih - ilmankos hesan hotellit oli niin täyteen buukatut. Kässämessutkin joogafestareiden (jossa minun ja ukkokultani olisi pitänyt Kapuan puitteissa olla töissäkin la-su) lisäksi. Vaan meilläpä oli muuta hulinaa. Melkoista sinnikkyyttä ja luonteenlujuutta kyllä osoitit aletkin ohittaen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että hotelleja on paljon, mutta niin vaan täyttyvät kun on useampi tapahtuma samaan aikaan.

      Poista
  8. Uskomatonta mielenlujuutta, joten yksi lanka tarpeeseen ei kaipaa mitään katumusharjoitteluja. Tosin paaston lopputuloksesta pitänee tuo grammamäärä vähentää?
    Hyvää Naistenpäivää sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle ei varmaan kerry paljoakaan metrejä, mutta kuitenkin sen verran, että vähennän ostetun lopullisesta määrästä.
      Hyvää naistenpäivää sinullekin.

      Poista
  9. Kauniin tunikan olet löytänyt 💙 Onneksi olkoon näin jälkikäteen 💙💙💙 Käsityömessuilta en olisi millään selvinnyt ilman lankaostoksia ;) Mukavaa alkavaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Olen innoissani tuosta tunikasta, en malta odottaa, että pääsen käyttämään sitä.

      Poista
  10. Aivan ihana tuo tunika ja mikä upea herkkuväri. Onnittelut jälkikäteen synttärien johdosta.
    Minäkin olen kivi-ihminen ja takin taskuassa on aina kivi. Olen kuullut, että tuo onnea kantajalleen. Ihania myös tämmöiset messutapahtumat. Sieltä kyllä löytyy aina kaikkea tarpeellista ja langoista aina ne ihanimmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Synttärit ovat tällä viikolla, menemme ulos syömään ja tunika pääsee ensimmäistä kertaa päälle.
      Kivissä on voimaa, sen uskon ehdottomasti.

      Poista