maanantai 3. huhtikuuta 2023

Alpo-kissa


Risto Räppääjä -elokuvista tuttu Alpo-kissa nyt  tällaisena versiona. Lapsenlapsi toivoi Alpo-kissaa itselleen, joten netistä löydetyn kuvan mallin mukaan virkkaamaan.

Vinkkiä hain kuvan lisäksi kirjastosta. Veikeät virkatut eläimet -kirjassa olikin hyviä vinkkejä kissan kokoamiseen.

Mutta kunnia sille, kelle kunnia kuuluu. Sormi meni nimittäin suuhun kokoamisen suhteen ja piti pyytää apua. Päätä virkattiin puolet  ja sitten piti aloittaa täyttäminen. Seurakunnan työtupatuttuni, joka on virkannut täytettäviä pehmoja ennenkin, tuli ystävällisesti apuun, virkkasi pään loppuun,  täytti ja kokosi kissan osat yhteen. Omaa ansiota on siis puolet päästä ja muiden ruumiinosien virkkaus.

Lankana Svarta Fåret Tilda, 50% puuvilla, 50% akryyli, väri beige 36 grammaa ja Scheepjes 100 % Bamboo Soft, väri Smooth Cocoa, 14 grammaa.

Alpo on 30 cm pitkä. 

18 kommenttia:

  1. Hauska Alpo-kissa. Lapsenlapsi ottaa Alpon varmasti mielellään kainaloonsa.
    Mukavaa, että sait apua. Seuraava kissa valmistuukin varmasti jo omin voimin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kelpasi lapselle. Enpä tiedä tuleeko seuraavaa, sen verran konstikasta oli.

      Poista
  2. Yhteispelillä se sujuu ja yhteispelillä se onnistuu, vai kuinka sitä ruukataan sanoo. Kivan näköinen kissa! Hyvä kun sait apua työn loppuun saattamiseen, niin lapsi sai kissansa.

    VastaaPoista
  3. Nuo leluvirkkaukset ja amigurumit on yllättävän hankalia. Minulla ei meinaa riittää niihin kärsivällisyys ;)
    Koskahan minulta pyydetään jotain leluja tai mitä vaan tehtäväksi...vielä on liian pieni pyytelijä. Olen nähnyt monia virkattuja ruokia yms. juttuja ja pyysin äitiäni virkkaamaan sellaisia aikansa kuluksi, kun välillä kyselee, mitä voisi seuraavaksi tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on aika jäykät sormet, niin tuollainen pienen esineen väkertäminen ei tahdo luonnistua. Aiemmin on pyydetty vaatteita nukeille ja nalleille. Niiden kanssa ei ollut ongelmia. Kyllä se teidänkin pieni pian kasvaa ja keksii vaikka mitä ommeltavaa tms.

      Poista
  4. Alpo on oikein hauskan ja iloisen näköinen kissa, ilme on kyllä onnistunut! T Saukkis

    VastaaPoista
  5. Hieno kissa! Onneksi lapset tykkää aina vaikka itsellä olisi rima korkealla. Se (Laineen piakkoin ilmestyvä) Mouche & Friends kirja on neulottuja eläimiä ja siten ettei siinä ole osia erikseen eli neulotaan yhtenä kappaleena. Se vaikuttaa kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Katsoin myös tuota kirjaa ja hetken jopa harkitsin.

      Poista
  6. Oi oi miten ihana Alpo-kissa. Nään jo sieluni silmin, miten Alpo puristetaan syliin ja halataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Kyllä se iloisesti otettiin vastaan.

      Poista
  7. Yhdessä se onnistuu ja pääasia, että lapsonen sai mieluisen lelun <3

    VastaaPoista
  8. Hurmaava Alpo-kissa 🤍 Minusta lelujen virkkaaminen on kivaa, mutta tosiaan yllättävän työlästä ja usein näen lopputuloksen mielessäni, mutta en osaa sitä ihan toteuttaa. Mutta yhteistyöllä kaikki sujuu ja lopputulos palkitsee. Aurinkoista pääsiäistä 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Alpo on jo ollut unileluna, joten uskon sen olleen mieleinen. Minulla on jäykät sormet, niin kovin pienen esineen virkkaaminen tai ompeleminen on aika hankalaa. Onneksi sain apua.

      Poista