maanantai 17. heinäkuuta 2023

Festariterveisiä

Joensuun Ilosaari Rock 2023 viikonloppuna 14-16.7.2020 keräsi 68 000 kävijää. Sää oli vähän liiankin aurinkoinen, eli kuumaa oli. 


Yritin ottaa kuvaa pääportin sisäänkäynnin luota ihmisten takaa, mutta eiköhän joku ollut kuitenkin kääntänyt päänsä ja kasvot olisivat näkyneet kuvassa, niin jouduin typistämään kuvaa. No, portti ainakin näkyy. 

Totta puhuakseni ja myös kirjoittaakseni: en ole ikinä ollut festareilla, en neule-, enkä musafestareilla, eli minulla on suuri aukko sivistyksessä. 

Nytkään en päässyt portin edustaa pidemmälle. Olin lapsenlapsen henkisenä tukena kun hän keräsi pulloja ja tölkkejä festarikävijöiltä. Keräsin siinä häntä rohkaistakseni itsekin. Lasten vanhemmat olivat festareilla kaikkina kolmena päivänä ja me mieheni kanssa olimme lastenvahteina. 




14 kommenttia:

  1. Ei ole festarikokemusta minullalkaan. Neulefestarit kiinnostaisivat, mutta ovat jääneet väliin nekin toistaiseksi :) Mutta upea tapahtuma näyttää teillä siellä kuitenkin olleen ja varmaan mukana olijoilla on ollut mukavaa. Kivaa heinäkuista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole varma nauttisinko tuollaisesta väenpaljoudesta. Joku pienempi tapahtuma voisi olla kiva.

      Poista
  2. Itsekin olen vain muutamilla festareilla käynyt, jotenkin en ole edes kaivannut päästä festareille. Mutta neulefestarit kyllä kiinnostaisivat; tiedä sitten lasketaanko Reposaaren neulepäivät oikein neulefestareiksi.😊 Tulipa niin vanhemman pojan esiteiniaika mieleen, kun hänkin oli aikoinaan pulloja keräämässä ja ovathan nämä tapahtumat kyllä oivia paikkoja keräillä pulloja ja tölkkejä👍t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulloja ja tölkkejä tuli neljä jätesäkillistä, vaikka myös kerääjiä oli paljon.

      Poista
  3. Huh huh mikä väenpaljous... samanmoisia kuvia nuoremme lähettivät Ruisrockista.
    Festarineitsyys on minullakin tallessa.... ainakin sellainen mihin liittyy musiikki ja esiintyjät. Toisaalta olin kyllä Kapuaa edustamassa MaailmaKylässä festareilla...Piti oikein wikipedioida mitä festivaalista sanotaan: Sana on peräisin latinan sanasta festīvus, joka tarkoittaa ”juhlallinen”. Festivaali on yleensä säännöllisesti pidettävä juhla, kuten elokuva- tai musiikkifestivaali. Hih... mutta te ja nuorenne olette olleet reippaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä viikonloppunahan oli oikea festarisuma, kun oli monessa paikassa samaan aikaan. Ilosaaressa oli kyllä upea kattaus artisteja aina Käärijästä alkaen, Anna Puu, Apulanta, JVG, Stamina jne ja myös ulkomaisia bändejä.

      Poista
    2. Rankkaa esiintyjille, samat kiertävät - joskin covidin aikaan kun ei töitä ollut, niin varmaan keikat "maistuu"! Ilosaari on kaunis paikka - nuorimmaisemme opiskeli Joesuussa ja siellä oli ns. "lomakoti" kesät meilläkin tuolloin. Tuli käytyä usein Kolillakin... vaan ei enää pariin vuoteen...

      Poista
    3. On Joensuu oikein kiva kaupunki. Nuorempi poikamme asuu siellä perheineen, niin tulee käytyä, ainakin kun tarvitsevat lapsenvahtia.

      Poista
  4. Minulle on riittänyt pienemmät festaritapahtumat, näillä suurilla Ilosaari-, Provinssi-, Ruis- tai Kuus ja mitä niitä onkaan, en ole koskaan käynyt. Saitte varmaan maistiaisannoksen kuuntelua siellä portin ulkopuolellakin? T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, hyvin kuului. Pojan perheen koti on aivan lähellä festarialuetta, niin että kuului sisälle asti.

      Poista
  5. Neulefestarit kiinnostaisi mutta mietityttää se väenpaljous ja tungos ja löytäisikö sieltä neuleseuraa. Ehkä joskus osallistun jos sopiva ajankohta tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös harkinnut neulefestareita, mutta en oikein osaa yhdistää neulomista seurusteluun. Haluaisin keskittyä kumpaankin, mutta erikseen.

      Poista
  6. Täällä toinen samanlainen, joka ei ole koskaan käynyt festareilla. Ilosaaresta muistui mieleeni entinen työkaverini, joka suunnitteli menevänsä Ilosaarirokkiin, kun sinne pääsi, ainakin siihen aikaan, yli kuusikymppiset puoleen hintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava tarjous, yli kuusikymppiset puoleen hintaan! En ole kuullut olisiko tarjous vielä voimassa. Lisää näitä!

      Poista