perjantai 18. elokuuta 2023

Häkkyrä!

Kirpputorilta tarttui mukaan hintaan 1,50 € neuleiden kuivausteline. Teline oli muovipussissa, jonka koko oli 24 x 26 cm. Pussissa oli tällainen etiketti mukana:


Otin härpäkkeen pussista ja huomasin, että sen ympärillä oli kuminauha. Vapautin kuminauhan ja esiin pomppasi kuvan mukainen häkkyrä. Häkkyrässä on kaksi kerrosta, se on ilmeisen käyttämätön ja sen halkaisija on 62 cm, eli aika iso, kuva alla.Ongelma on, että emme ole keksineet, miten häkkyrän saa takaisin mahtumaan pieneen pussiinsa. Etiketissä on kuva jonkinlaisesta taittamisesta, mutta ei ole ainakaan vielä onnistunut, kun aivan väkisinkään ei viitsisi vääntää.

Internetistä ei löytynyt apua. Onko hyvät ystävät, kenelläkään kokemusta kuvan mukaisesta häkkyrästä? Saako sitä enää koskaan mahtumaan pussiinsa?16 kommenttia:

 1. En oo tuollaista nähnyt. Jos ei löydy villaisia kuivateltavia tuohon, niin varmaan jotain muuta voi kuivattaa? jotain syömäkelpoista? Nokkosta, marjoja, omenoita jne?
  Uusi sukkaboksi taas näemmä ilmestynyt. Valkoinen näytti erehdyttävästi vaaleanpunaiselta kuvassa. Minulla oli taas äskettäin ihan musta aukko, että mitä seuraavaksi`? Löysin Dropsilta yhdet kirjoneulesukat, niitä nyt värkkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aivan noin isoa olisi tarvinnut, kun teen lähinnä pienikokoisia neuleita. Toki siinä olisi hyvä valuttaa sukat, lapaset tai pipot.
   Sukkaboksin kuva ei ole paras mahdollinen. Vaaleanpunainen kannen sisäosa varmaan heijastaa; kyllä lanka luonnonvalkoista on.

   Poista
 2. Mulla on tuo häkkyrä yksikerroksisena. Sitä en ole edes yrittänyt taivuttaa, kun mahtuu mun mankelin viereen kuivaustelineen kanssa. Ja ei haittaa siinä. Olen kuivattanut sukat, pipot yms pienet neuleet siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Kiitos tiedosta. Yritän varman keksiä tuolle jonkun paikan.

   Poista
 3. Kätevännäköinen laite, enpä ole koskaan nähnyt tuota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sen sopivan tarkoitukseensa hyvin. On vaan aukinaisena vähän iso.

   Poista
 4. Kaikkea sitä löytyy. Varmaan ihan kätsy, jos on tasokuivatettavia neuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa. Mielelläni säilyttäisin vähän pienemmässä koossa.

   Poista
 5. Kaikkea ne insinöörit keksii. Onkin kätevä ja näppärä kuivattaa neuleita ilmavasti. Hauska löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hieno. Vähän pienempänä olisi kuitenkin helpompi säilyttää.

   Poista
 6. Tuollaista härveliä en ole koskaan nähnyt. Ensin katsoin vain kuvaa pikaisesti ja luulin, että kuvassa oli jokin yrttien kuivaamiseen tarkoitettu teline, mutta sehän olikin neuleita varten.

  VastaaPoista
 7. Kuivurina en ole moista nähnyt - mutta muistuttaa paljon golf-liikkeestä ostamaani kaksiosaista verkkoa, johon voi pussittaa palloja. Avautui yli puolet suuremmaksi ja sitten vain kiinni molemmin käsin renkaista ja kierretään vastakkain; oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle, niin menee pieneen kokoonsa (johon samannäköinen pussi)
  Joutuu vääntämään/kääntämään tiukasti, mutta ei mene rikki... pitääkin tuoda se töistä ja kuvata sulle - sillä luulen, että tuossa sama systeemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta. Tuo kuulostaa järkevältä. Yritämme tuota.

   Poista
  2. Kerrohan onnistuiko?
   Ei ollutkaan mun häkkyrä varastossa - lainattu varmaan johonkin luokkaan (ja niinhän niitä saakin lainata) - joten "opetuskuvia" ei tullutkaan ainakaan "tähän hätään!"

   Poista
  3. Kiitos neuvosta, kyllä onnistui, kun uskalsi tarpeeksi reilusti ottaa kiinni. Nyt härpäke menee takaisin pussiinsa.

   Poista