perjantai 3. marraskuuta 2023

Lanka loppuun vaikka väkisin

Taas kerran shoppailin Kässä Kirpussa. Tummaa keltaista lankaa oli myynnissä nimellä 7 veljestä Pohjola. Kun lähetys tuli totesin, että ei liene 7 veljestä ainakaan: paksumpaa ja aivan eri tuntuista. Olisin tietenkin voinut palauttaa, mutta en viitsinyt. Tuhota se piti kumminkin.


Keltainen lanka oli paksuudeltaan ja muutenkin tuntui olevan samaa luokkaa kuin Schachenmayrin Extra Merino Big Premium, josta olin juuri tehnyt pannan. Näistä siis lapaset. Mokomaa jäi vielä, joten lopusta tuli Anelmalle kaulahuivi. 

Lapaset ovat kokoa nainen, paino 61 grammaa. Kaulahuivi painaa 13 grammaa. Puikot resorissa 4 mm ja muuten 4,5.

Ajattelin laittaa lapaset vielä Lankavan keräykseen, mutta kun en ole varma lieneekö tuo villaa ollenkaan, niin taidan jättää itselleni. 

Miksi ihmiset eivät säilytä vyötteitä? Osaako joku selittää?

8 kommenttia:

  1. Lapasista tuli kivan näköiset, mukava värikin. Oli Anelman onni, kun lankaa jäi pieni rippunen, nyt sai nukke kaulahuivin. Kiertoon lähtevissä langoissa olisi kyllä syytä olla vyöte mukana tai muuten tiedot langan koostumuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Joo, en ymmärrä miksi ihmiset heittävät vyötteen pois. Minä ainakin säästän niin kauan kuin kyseistä lankaa on jäljellä.

      Poista
  2. No koska tottumus ja tapa ja koska sitä on helppo ajatella ettei sitä vyötettä enää tarvitse eikä usein tarvitsekaan :D

    Ennen en säästänyt vyötteitä ollenkaan, nyt säästän ehkä joissain harvemmissa langoissa joiden nimeä en muista ulkoa ja käsivärjätyissä vyyhdeissä mutta lankavaraston muissa langoissa (eli novitan nallet, 7v:t, dropsit yms) en säästä. Mutta harvemmin myöskään myyn lankoja, enkä myy vajaita keriä.

    Nojoo, tarkemmin kun ajattelee, voisihan sen säästää mutta harvemmin kuitenkaan tarvitsen niitä, niin ovat jääneet vain pyörimään jonnekin niin tulee heitettyä sitten ne pois etteivät jäisi pyörimään minnekään. Mutta myytävissä langoissa pitäisi olla kyllä täysin varma, että mitä lankaa se on ja jos ei ole varmuutta niin ei sitten myy. Onneksi keksit kuitenkin käyttöä langalle vaikkei ollut sitä, mitä piti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutuissa langoissa on ymmärrettävää, että vyötettä ei jatkossa ajattele tarvittavan. Tälle langalle olisi tietty voinut tehdä polttotestin, mutta en ole varma sen toimivuudesta, jos on sekoitelanka.

      Poista
  3. Koska vyötteet katoavat hissukseen ajan mittaan lankamassoja punkaessa. Minulla on paljon vyötteettömiä nyssäköitä, Mutta minähän en lankojani myy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ongelmaa ei ole, niin kauan kun itse tuntee omat lankansa. Myytäessä/ostettaessa olisi kyllä kiva tietää mitä lanka sisältää.

      Poista
  4. Minä yritän säilyttää vyötteitä langan kanssa ja toisaalta yritän muistaa heittää pois vyötteen jonka lankakerä on jo neulottu, tai lahjoitettaviin neuleisiin yritän ommella tai solmia mukaan langan vyötteen. Tosin jotkut seiskaveikat ovat omassa hyllyssään ja osassa ei ole vyötettä säilynyt. Mutta summa summarum, nätit lapaset. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minä säästän vyötteitä niin kauan kuin kyseistä lankaa on jäljellä ja heitän sitten pois. Kukin taplaa tyylillään, vai miten sen nyt sanoisi. Myydessä/ostettaessa olisi kyllä hyvä tietää, mitä lanka on syönyt.

      Poista