sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Ensimmäinen adventti

Joulukuu on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja heti ollaan jo ensimmäistä kynttilään sytyttämässä. Tänä vuonna meillä on ensimmäistä kertaa sähköiset, siis paristoilla toimivat adventtikynttilät, kun aidot kynttilät ahdistavat perheen allergikkoa. Laitan niistä kuvaa kunhan ehdin.

Tänään saan avata adventtikalenterini ensimmäisen paketin:



Ja sieltähän paljastui:


Ihana väri!. Lanka on Adelia Fibersin Merino Sock, 75% Superwash merino, 25% nylon. Paino 50 grammaa, 212 metriä. Värin nimi on Talvimarja. Käsinpesu haaleassa vedessä.

Kaunis kuin mikä. Vielä kun keksisin mihin tuon käyttäisi; ehkä huivin raitana vai onko hyviä ehdotuksia? Metrimäärä ei ole kuitenkaan aivan vähän. 


12 kommenttia:

  1. Tosi kauniin väristä lankaa ja varmaan laadukasta. Kyllä sille käyttökohteen keksit ajan kanssa. Yksinään siitä ei mitään suurta saa aikaiseksi, eli raitalankana varmaan tulee käytettyä. Mutta mitä mahtaa seuraavista adventtikalenterin luukuista löytyä, ehkä kaveri tämän päivän langalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä olisikin ideaa, että olisi jotenkin yhteenkuuluvia lankoja. Saa nähdä.

      Poista
  2. Wau, miten hieno lanka! Pian keksit kyllä, mitä siitä teet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kaunis. Huivi nyt ensimmäisenä tuli mieleen, kun on niin pehmeän tuntuinen.

      Poista
  3. Nättiä! Vyyhdillä olevasta langasta tulee aina sellainen tunne, että se on tavallista hienompaa ja sille pitäisi keksiä jotain erityisen ihanaa käyttöä. Toivottavasti sinäkin keksit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nättiä on. Sukkiakin mietin, mutta en tiedä raskinko.

      Poista
  4. Viime vuodesta oppineena odotan kaikki luukut ja sitten otan vasta puikoille. Näkee kokonaisuuden, jos voi vaikka yhdistellä. Itsellä ei ole vielä mitään ideoita lankakalenterin langoille, mutta kyllä niitä varmasti tulee, kun näkee sen kokonaisuuden. Sukat on aina varma valinta, mutta haluaisin omista jotain suurempaakin.

    Kaunis lanka ja olisi varmasti kaunis huivina jonkin toisen kanssa yhdistettynä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännityksellä odotan, liittyvätkö pakettien langat toisiinsa jotenkin. Viikon kuluttua sitten seuraava.

      Poista
  5. Adelia fibersilla on kyllä raikkaista värejä! Sukkiinkin voi käyttää kun neuloo varpaista varteen, jakaa langan valmiiksi kahteen osaa, neuloo kärjen, kantapään ja tarvittaessa resorin toisella värillä, tai sitten joku ohje, jossa on vaikka pitsiraitoja ja muita raitoja toisella värillä. Esim Sari Norlundin kesäsukkamalleissa tänä vuonna. T: Saukkis

    VastaaPoista
  6. Oih - nyt nostatit ihania muistoja... minä jo levittelin täällä käsiäni vyyhtiä varten...
    olisin pidellyt mielelläni, että sinä olisit voinut keriä!! Mummin kanssa ihania muistoja eräänkin vyyhdin kerimisestä... kukas pitelee sinulle lankoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä en ole vyyhdinpuita hankkinut, niin vyyhti pitää aina saada jotenkin levitettyä. Usein olen saanut mieheltä apua, mutta aika usein hommasta vastaavat kaksi keittiön tuolia.

      Poista