sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Kolmas adventti

Huh, miten tämä joulukuu menee niin nopeasti. Vielä äsken oli aikaa vaikka kuinka, vaan kohta alkaa lähtölaskenta. Kolme kynttilää, eikun lediä palaa.


Muu rekvisiitta on varhaiselta huovutuskaudeltani. Kunnianhimoinen suunnitelma oli tehdä huovutettuja sydämiä enemmänkin, mutta kolmeen jäi. Tonttu-ukko on myös huovutettu ja ohje oli jostain postimyynnistä, olisiko ollut Knitting room tai Ateljee Margaretha tms. 

Kolmannen adventin lankakalenterin sisältö on tässä: 

Adelia Fibersilta tällä kertaa tällainen. Väri on nimeltään Kultainen joulupallo. Lankapohja on samaa kuin edellisissäkin: 75% superwash merino ja 25% nylon. Lankaa on 50 grammaa, 212 metriä. Olen enemmän vahvempien värien ystävä, mutta ehkä tällekin jonkun paikan keksii. 


14 kommenttia:

  1. Aika menee tosiaan kuin siivillä, päivät hupenee pelottavan nopeasti. Kolme sydäntä on parempi kuin sydämettömyys. Ja tontusta tuli kivan näköinen, mukava huovutuskausi siis. Lanka on varmaan laadukasta ja löytää vielä paikkansa jossain vaiheessa, vaikka vahvemman värin rinnalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaalea beige on langan yleisväri, joten varmaan on helppo käyttää vaikka raitoihin tms. Ihanan pehmeää on, eikä kutita. Käy siis vaikka huiviin.

      Poista
  2. Mahdottavan kivannäköinen tuo tonttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Aina vahingossa jotain onnistuu. Ihan ohjeen mukaan tein ja sitten huovutin ja täytin.

      Poista
  3. Kiva tonttu, nämä on niin symppiksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pitää varmaan ottaa seuraavana adventtina vähän valoisampi kuva, että tonttukin pääsee esiintymään paremmin.

      Poista
  4. Kivoja joulukoristeita ja lanka on kauniin hempeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hempeä on oikein hyvä sana kuvaamaan kyseistä väriä.

      Poista
  5. Mun huovutuskerta jäi yhteen... vai sanoisinko puolikkaaseen.... käteni olivat niin tulessa (punaiset ja näppylöitä kasvoi ihan silmissä) kämmenistä yli kyynärvarren... silloin opin tietämään, että olen villalle allerginen. Jalkani kestävät seiskaveikkaa... paksumpi nahka, kutoenkin onnistuu, mutta kaulalle ja päähän on turha kuvitella edes 20%villaa ja ikävä kyllä ei edes merinovillaa mihinkään kehonosaan... ne olisi meille vaeltajille niin ihania.
    No - jopas multa tuli vuodatus kolmanteen adventtiin... kauniisti odotatte joulua!! Ja kiitos Clasu-vinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoinen reaktio ja selvää on, että villa on tuossa syypäänä. Minä olen herkkä kutiamaan, mutta oikein hienoa merinoa kestän iholla. Sukkina, lapasina tai käsineinä menevät sitten vaikka 7-veikat.

      Poista
  6. Kauniin jouluista ja ihanat koristeet olet jo laittanut.
    Huovuttaminen on varmasti hauskaa. Olen ostanut villoja jo valmiiksi, josko kesällä teiniksi kasvaneen Mimosan kanssa tekisimme ulkona tasohuovutusta ja saunahattuja. Olen jo teko-ohjeitakin selaillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Muita huovutustapoja en ole kokeillut, kuin kuvassa olevien sydänten ja tonttu-ukon huovuttamisessa käytettyä pesukonetekniikkaa. Neulottiin paljon isompi tekele, kuin lopputuloksesta on tarkoitus tulla. Pestiin pesukoneessa ja kiskottiin sitten käsin muotoonsa. Voisi kuvitella, että tasohuovutuksessa pääsee paremmin säätelemään kokoa.

      Poista
  7. Huovuttamiskokeiluistani (lähinnä neula- ja pesukonehuovutusta tuli kokeiltua) on aikaa, mutta muistan, että sydämiä tuli tehtyä ehkä pari kappaletta ja tonttuja useampi :)
    Tuo kalenterilanka voisi toimia vahvemman värin kanssa kuvio- tai raitalankana :)
    Mukavaa joulun aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon myös, että lanka toimii jonkun selkeämmin ja vahvemman kaverina

      Poista