sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Tilinpäätöstä

Lankaostoista annoin itselleni jo synninpäästön, mutta silti vähän harmittaa, miten pakkasen puolelle on mennyt lankatilastointi. Olen ilmeisesti nopeampi ostelemaan kuin kuluttamaan lankoja ja siltä tilastokin näyttää.




Viime 2022 vuoden lopussa olin saanut loppusaldon pienemmäksi, kuin mitä se oli alkuvuonna. Tänä vuonna - hui hai - ei sinne päinkään. Alkusaldo oli 9,730 kiloa. Nyt vuoden viimeisenä päivänä lankoja on 11,776 kiloa - siis melkein 12 kiloa! 

Kunhan uusi vuosi tuosta pyörähtää käyntiin syöksyn kyseisen 11,776 kilon kimppuun ja tavoitteeni on vuoden loppuun mennessä saada saldo edes 10 kilon paremmalle puolelle. - Ei luulisi olevan mahdoton tehtävä.

Mitä sitten olen saanut aikaan, muuta kuin hankintoja:

26 paria sukkia
8 paria lapasia
6 pipoa tai myssyä
6 sisustusjuttua
4 huivia
4 nukenvaatetta tai lelua
kolmet ranteenlämmittimet
kahdet säärystimet
yhden pannan
yhden pussukan

Miten sinulla on kulunut vuosi mennyt? Pysyykö lankaveneesi tasapainossa vai kallistuuko jompaankumpaan suuntaan?

 

20 kommenttia:

  1. Minulla lankamäärä on kasvanut, mutta siksi, kun hankin muutaman paitamäärän lankaa esim matkamuistona ja luottovärjärin loppuunmyynnistä. Kuitenkin järkevämpää näin kuin satunnaiset yksittäiset kerät, joista sitten ihmettelee, mitä niistä saa. Olen myös neulonut paljon ja isoja töitä. Lankamäärän arvio on silmämääräinen. Hyvää Uutta Vuotta! T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuriin töihin tarvitaan tietysti enemmän lankaa. Minä olen vielä pysynyt pienten töiden puolella; nyt on kyllä suunnitteilla villatakki itselleni ja langatkin on jo hankittu. Se olisikin sitten suuritöisin tähän saakka.
      Olen vähän listanörtti, tai sitten olen edellisessä elämässä ollut kirjanpitäjä kun tykkään kaikenlaisista tarkoista listauksista.

      Poista
  2. Minun silmiini tuloksesi näyttää oikein hyvältä. Lankavarasto on hieman kasvanut, mutta olet myös neulonut paljon pois. Joten tämä vuosi pakettiin vain, ja sitten kohti uusia neulomuksia ja lankahankintoja. Oikein hyvää tulevaa vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta ja hyvää alkavaa vuotta sinullekin.

      Poista
  3. Paljon olet neulonut. Lankavarastosi ei ole mitenään mahdoston vielä. Omaani en kyllä uskalla laskea . Tilastojen teko on kivaa ja erilaisten listojen teko myös. Toinen vävyistäni sanoi seurusteluaikana, ettei ole koskaan tavannut perhettä, jossa tehdään listoja niin paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta. Ai sinäkin tykkäät listoista; kiva löytää hengenheimolainen.

      Poista
  4. Huomenta ! Lankavarastosi on maltillinen, ei mitään syytä huoleen. Oma tavoitteeni oli kuluttaa viisi kiloa ja tavoite täyttyi, kulutus 6,689 kg. Uutta tuli 6,9 kg joten oikeasti määrä ei siis pienentynyt yhtään, mutta olen kuitenkin tosi tyytyväinen. (Koko lankavarastoni tarkkaa määrää en tiedä, vain sen että sitä on aivan liikaa.) Hyvää alkanutta uutta vuotta 2024 ! t. Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta. Sinulla on pysynyt hyvin kulutuksen ja hankintojen tasapaino. Hyvää tätä uutta vuotta sinullekin.

      Poista
  5. Viime vuoden ostot on noin 5 kiloa enemmän kuin kulutus. Lanka lisääntyi täälläkin mutta ehkä se on vain neulojan elämää. Pidän kirjaa vain kulutuksesta ja ostoista eli koko lankavaraston määrän laskeminen tuntuu työläältä. Blogiin laitan ehkä jotain numeroita jossain vaiheessa mutta tarkkoja määriä en ehkä laita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan niin, langat kuuluvat neulojan elämään, eikä lankojen ostaminen ole syntiä. Olen todennut olevani listanörtti tai sitten olen edellisessä elämässäni ollut jonkinlainen kirjanpitäjä; listaan lankojen tulot ja menot grammalleen ja se on yksi osa tätä harrastusta ja tuottaa omituista mielihyvää.

      Poista
  6. Ihailtavaa tarkkuutta. Idearikasta neulevuotta sinulle!

    VastaaPoista
  7. Hyvää uutta vuotta sinulle! Ja hei, hienot tilastot sinulla :) Minäkin tykkään listoista. Langatkin mulla on excel-taulukoitu, mutta nyt on vähän livennyt sen päivitys, pitänee taas ryhdistäytyä. Kovin paljon en ole ostellut uusia lankoja, vain muutaman "pakollisen". Tilastoin myös kaikki neulomukset, lankoineen, painoineen :) Mulla on vihko, jossa on valmistumispäivä, koko, langankulutus, ja kuva kaikista töistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvää uutta vuotta sinullekin. Ihanaa löytää hengenheimolainen tässä listausasiassa. Se on osa tätä harrastusta, vaikka olen välillä epäillyt olevani vähän outo. Minullakin on vihko - Bullet Journal - johon kirjaan kaikki tiedot käsitöistäni kuvineen ja päivämäärineen päivineen. Viimeisin villitys on ollut kirjata myös käytetyn langan värinumeron lisäksi sen eränumero. Mitähän sitä vielä keksisi?

      Poista
  8. En ole sen tarkemmin kirjannut lankojen hankkimista tai niiden kulutusta. Valmiit työt yleensä kuvaan ja kirjaan. Tykkään kaikenlaisista listoista ja taulukoista, joten voisin hyvinkin aloittaa jonkinlaisen lankaseurannan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töiden kuvaaminen on hyvä juttu varsinkin, kun ne usein matkaavat jonnekin muualle. Minulla on langat Excelillä. Siitä on helppo katsoa, mitä löytyy ja kuinka paljon.

      Poista
  9. Ihan hyvin sinulla on nuo lanka-asiat tasapainossa. Minulla ei näin ole ja siksi ajattelinkin yrittää olla ostamatta lankaa tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta. Tsemppiä sinulle tavoitteeseesi.

      Poista
  10. Kaltaisiasi taitaa olla aika paljon, eli ostaminen sujuu paljon nopeammin kuin lankojen kuluttaminen. En ole pitänyt tilastoa lankavarastostani tai kulutuksesta, mutta näppituntumalla sanoisin, että melko hyvin on varasto pysynyt tasapainossa, eli lankaa riittää. Paljon olet saanut vuoden mittaan valmista aikaan! Hyvää alkanutta vuotta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta. Hienoa, että sinulla tasapaino säilyy; siihen minäkin pyrin. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin.

      Poista