torstai 16. toukokuuta 2024

Kolme kuvaa toukokuussa

Kun tätä kirjoitan, on todella lämmin - lähes kuuma päivä. Olin ajatellut aloittaa toukokuun T-gallerian takatalvipostauksella, ja otsikolla Tahtomattamme täällä. Nyt ei huvita se asia enää ollenkaan, mutta kun on kerran kuvattu, laitan kuvan tuohon alle viimeiseksi. Hävetköön siellä!


Linnanmäki on tältä vuodelta korkattu. TAIGA-laitteessa en ollut, eikä myös mukana ollut 12-vuotias - sen verran hurja se oli. Linnanmäellä on monta oikein kivaa laitetta, joissa ei mennä kovaa, ympäriämpäri ja pää alaspäin. Vuoden uutuus Swingi oli järkyttävän pelottava, mutta tosi suosittu ja monet varsinkin nuoret juoksivat heti edellisestä ajosta irti päästyään uudelleen jonoon.  



Tulevana lauantaina on taloyhtiössämme TALKOOT. Ilmoituksessa ei tällä kertaa mainita, mutta talkoisiin kuuluu myös tarjoilua ja talkoosauna. Tarjolla on grillimakkaraa, salaatteja, kahvia, pullaa/keksejä, olutta, siideriä, mehua ja limsaa. 


Kuten sanottu, tänään on lämmin eli kuuma päivä ja TULPPAANIT aukeavat vähän liikaa. Melkein toivoisi kevyempiä kelejä, etteivät kupsahda aivan liian aikaisin.  




22 kommenttia:

  1. Linnanmäellä suosikkini oli joka kerta vuoristorata. :) Mihinkään kieputtimiin en kyllä menisi.
    Tässä talossa on talonmiespalvelu, joka hoitaa kaiken. Toisaalta harmi, sillä yhteisöllisyys puuttuu. Kukaan ei tunne toisiaan. En itsekään ole koko aikana, melkein kahteen vuoteen, edes nähnyt naapureitani.
    Minulle riittäisi koko kesäksi +18ºC varjossa. Inhoan hellettä!
    Mukavaa loppuviikkoa! RP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoristorataan en ole uskaltautunut enää vuosikymmeniin. Onneksi löytyy kivoja vaihtoehtoja. Minäkään en ole helteen ystävä. Vähempi riittää.

      Poista
  2. Kivoja kuvia. Minun pää ei kestä Linnanmäellä varmaan muuta kuin karusellia ja possujunaa. Vuoristorataa en uskalla edes ajatella, saatikka maailmanpyörää korkeakammo kun on.
    Pihatalkoot on kivoja. Siinä tutustuu naapureihin kivasti. Ennenvanhaan talkoita oli useinkin maaseudulla. Kyläläiset pitivät heinien seivästystalkoot, jos joku talonisännistä vaikka sairastui. Samoin rakennuksia pystytettiin talkoilla. Olin usein talkoolaisille ruokaa ja juomista viemässä ja olipa hyvä mieli, kun joku kerran sanoi, että minusta saa joku hyvän eukon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en pelkää korkeita paikkoja ja maailmanpyörä on yksi lempilaitteistani. Kovaa meneviin ja pyöriviin en uskalla mennä. Possujuna on kiva.
      Sinulla on kiva kokemus talkoista ja mukavia ne ovat. Onneksi niitä on näin kaupungissakin - yhteisöllisyys on niissä tärkeintä.

      Poista
  3. Lämmintä riitti tälläkin suunnalla tänään mutta tulppaanit eivät vielä kuki, onpas teillä mojovat tarjoilut talkoissa, toivottavasti riittää osanottajia. Viimeinen lumikuva tälle keväälle...toivotaan! -)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi viikolla pitäisi lämpötilan laskea. Toivotaan todella, että kevään viimeiset lumet on jo nähty.

      Poista
  4. Linnanmäki on varmaan paljon uusiutunut sitten minun käyntini vuonna 1989! Talkoot, varsinkin pihasellaiset ovat kevättä parhaimmillaan.
    Lämmintä riitti meille saakka. Pihan lumivallit sulivat ainakin puolet, jospa huomenna loput. Minulle riittää just ja just yli 20 astetta lämmintä, silloin jaksaa vielä touhuta.
    Piristävän näköisiä tulppaaneja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnanmäelle tuntuu tulevan uusia härveleitä vähän väliä ja aina edellisiä hurjempia. 20 astetta riittää minullekin varsin hyvin. Pidetään se.

      Poista
  5. Onneksi ei tuota takatalvea tullut, eikä ehkä enää tulekaan. Talkoot kuulostavat mukavilta ja sauna talkoiden jälkeen olisi aivan ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talkoot on kiva traditio ja meillä on riittänyt porukkaakin. Paljon on juttelua, mutta tulee siellä aina hommiakin tehtyä.

      Poista
  6. Talkoot olivat kyllä kivoja tapahtumia aikoinaan juurikin tuon yhteisöllisyyden vuoksi ja kyllähän kahvi ja pulla aina maistui, kun oli pihalla touhunnut. Onneksi meillä on täällä myös mukava naapuritilanne, että aina näkee jonkun, kunhan itse ulos pääsee.
    Hui, Linnanmäellä en olekaan vuosiin ollut enkä hirveästi kaipaakaan niitä vemputtimia😅😇

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talkoissa tulee myös tutustuttua uusiin asukkaisiin ja juteltua erilaisten ihmisten kanssa.

      Poista
  7. Kivat t-sanat. Omani sain myös juuri valmiiksi mutta julkaisuun tulee ensi viikolla.

    VastaaPoista
  8. Hyvät kuvat toukokuulle, ajankohtaiset ihan parhaasta päästä. Kesän vietto alkaa mukavasti huvipuistossa ja talkoot sekä tulppaanit kuuluu kevääseen. Jokin aika takaperin odoteltiin lumisateen kourissa lämmintä ja nyt sitä sitten on, suorastaan hellettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Suomen sää on viime vuosina ollut todella vaihteleva ja on ollut runsaasti niin kutsuttuja ääri-ilmiöitä.

      Poista
  9. Vai että Linnanmäellä olet ollut hurvittelemassa! Wau! Koskahan siellä olisi tullut viimeksi käytyä.....hmmmm, siitä on toooodella pitkä aika. Mutta ehkä lähivuosina voisi tyttärentyttären kanssa vaikka mennäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojantyttären 12v. kanssa olin liikkeellä. Siellä on nykyään kivoja laitteita ihan pienillekin. Omien lapsien aikaan ei ollut niin suurta valikoimaa kuin nyt.

      Poista
  10. Talkoot olivat Toiminnallisia Tapahtumia kerrostaloaikoinamme.
    Niissä Tutustui uusiin ihmisiin ja Tapasi vanhoja.
    Taiga mulle Tuntematon Tapaus, Tahdon pysyä Tasapainossa. 😀
    Tulppaaneita Täällä, mutta naapurin puolella.

    VastaaPoista
  11. Ihan uskomatonta, että samaan toukokuuhun mahtui myös tuo takatalvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä toukokuu jää historiaan näiden ääri-ilmiöidensä ansiosta. Ei pitäisi valittaa, kun Delhissä on mitattu 50 asteen lukemia, mutta kyllä 27 astetta on meille pohjoismaalaisille aika paljon .

      Poista