torstai 30. toukokuuta 2024

Terveisiä värianalyysistä

Kun tänä vuonna täytin vuosia päätin, että nyt se tehdään, nimittäin värianalyysi. Tavallaan siis syntymäpäivälahja itseltä itselle.

Tutkin tarjontaa ja koska en tullut hullua hurskaammaksi, valitsin vaan lähimpänä sijaitsevan paikan, ja se sattui olemaan Beauty Colors -värianalyysi.


Kovasti jännitti, olenko ollut aivan väärässä sen suhteen, mistä väreistä olen pitänyt ja minkä värisiä vaatteita olen valinnut. Helpotuksekseni en ollut aivan väärässä. 

Uutta tietoa:

1) olen TALVI. En olisi uskonut. 
2) minun sävyni ovat kirkkaat, kylmät ja voimakkaat kontrastit
3) korut mieluummin näyttäviä ja kookkaita kuin pieniä ja sieviä 

Tuttua tietoa: 

1) värini ovat selkeitä ja vahvoja
2) puuterimaiset pastellit voi unohtaa, kuin myös murretut ja sameat sävyt
3) perusvärini ovat: sähkönsininen, kirkas vihreä, männynvihreä, kirkas viininpunainen, sinisävyinen- ja tumma punainen
4) sävyni ovat: sitruunan keltainen, purppura ja fuksia, aniliini, kirkas ja voimakas pinkki, mutta myös hento pinkki, kirkas turkoosi

Vältettävä: 

Oranssia, kultaa, ruosteenpunaista, persikkaa, kellanvihreää ja ruskean sävyjä. Keltaista varovasti, vain selkeä sitruunan keltainen käy.

************

Osan siis tiesin ja sain vahvistusta omille ajatuksilleni ja osa oli uutta. Oli kiva käydä ja otan kätevässä muovikotelossa saamani värikartat mukaan seuraaville vaateostoksille.

Petyin siihen, että ruskeaa pitäisi välttää. Juuri edellisessä postauksessa esittelin lempimekkoni talven juhliin ja se on niin ruskea kuin ruskea voi olla ja siinä on kullan värisiä kuvioita - molemmat kieltolistalla! Apua!

Tuo korujen, kellojen ja silmälasien kokoasia oli uutta. Olen aika (lue: tosi) lyhyt, 152 cm ja olen ymmärtänyt, ettei tällaisten hukkapalojen pitäisi käyttää kookkaita laukkuja, koruja, kelloja tai silmä-/aurinkolaseja. Väärin! Ainakin tämän analyysin mukaan. Aurinkolasini ovatkin kookkaat ja niissä on voimakkaat/paksut kehykset. Ne saivat hyväksynnän, paitsi että voisivat olla kokonaan mustat. Silmälasini olivat oikean sävyiset, mutta saisivat olla järeämmät. Tässä kuva, mitä mieltä:


Alla vähän netistä kelaamaani asiaa värianalyyseistä. Minun valintani oli tuo Beauty Colors -värianalyysi.


  1. Caps Colors® -värianalyysi:
    • Tämä menetelmä perustuu ihon pohjasävyn tunnistamiseen. Ihon pohjasävy jaetaan karkeasti kylmiin ja lämpimiin sävyihin.
    • Kylmän pohjasävyn kanssa harmoniassa oleva värivuodenaika on Kesä, kun taas lämpimän pohjasävyn kanssa se on Kevät.
    • Värianalyysissä otetaan huomioon myös silmien ja hiusten luonnollinen sävy.

    Beauty Colors -värianalyysi:
    • Tämä menetelmä on kehitetty jo 1960-luvulla Pohjois-Amerikassa ja tuli Suomeen 1985.
    • Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan: Kevät, Kesä, Syksy ja Talvi.
    • Jokaiselle löytyy oma värivuodenaika, joka määräytyy ihon, silmien ja hiusten alkuperäisen värin perusteella.
    • Oikeat värit korostavat kasvojen hyviä puolia ja saavat aikaan raikkaan ja terveen vaikutelman.

    Colourful Harmony -värianalyysi:
    • Tämä menetelmä tarjoaa Suomen laajimmat ja tarkimmat värianalyysit 16 värivuodenajan menetelmällä.

26 kommenttia:

  1. Voi vitsi, tässäpä olisikin yksi hyvä idea kun pähkäilen vielä millä lahjoisin viikon päästä ammattiin valmistuvan nuoren naisen. Tutkin ainakin olisiko täälläpäin tarjontaa. Aika mielenkiintoinen juttu! -)

    VastaaPoista
  2. Kävin aikoinaan 90-luvun lopulla värianalyysissä ja olin myös talvi. Kulta ja oranssi jäivät pois, murretuista en ole koskaan tykännyt, ruskeaa inhoan, lempiväristäni keltaisesta jäi sitruunankeltainen. Mukaani sain tilkkunäytekansion ja siitä valitsen omat värini. Paitsi musta/valkoiset. Eivät ole minua, vaikka sopisivatkin sävyihini.
    Nyt tekisi mieli mennä päivittämään meikkivärit, nekin kun muuttuvat ikääntymisen myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet sitten selvä talvi, kun nuo samat värit mainittiin minullekin, talvi kun ilmeisesti olen. Mene ihmeessä päivittämään meikkivärit - tällaisista jutuista tulee hyvä mieli.

      Poista
  3. En ole värianalyysissä käynyt, mutta kovasti kiinnostaisi mennä. Luulisin olevani syksy, mutta en ole varma. Hyvä lahjaidea tuo olisi kenelle vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan on hyvä lahjaidea, joko toiselle tai itselle.

      Poista
  4. Kiinnostava asia korujen yms. koosta. Sitä pitää miettiä.
    Rakastan värejä, tämä kaikki on mielenkiintoista.
    Mielessäni tapaus kun eräs ystäväni kävi värianalyysissa vuosia sitten, ja järkytyin siitä mitä värejä hänelle "määrättiin". Ne olivat minun värisilmäni mukaan ihan vääriä ja tosi rumia sävyjä. Sinulle annettiin ihania värejä. Kamalaa jos oranssi kiellettiin 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruskeaa ja oranssia jään kaipaamaan. Maalaisjärki lienee tässäkin asiassa sallittua. Lisäksi pätee sama 80/20 %:n sääntö kuin terveellinen/epäterveellinen ruoka. Eli jos 80% on omaa väriä, niin voi sietää 20% prosenttia ei-omaa väriä.

      Poista
  5. Mielenkiintoinen juttu. Olen kyllä lukenut värianalyyseistä, mutta en ole koskaan ajatellut mennä enkä liioin ole kuullut analyysissä käyneeltä mielipidettä, mitä käynnistä jäi käteen. Ihmetyttää tuo korujen ja silmälasien koko. Olen myös ajatellut, että pienikokoiselle ei kovin hyvin sovi isot ja näyttävät lasit ja korut, eivät ole suhteessa kantajansa kokoon. Varmaan siinä asiassa kannattaa luottaa omaan silmään ja katsoa peilistä, miltä oma kuva näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan niin. Maalaisjärki käteen ja peili kertoo totuuden. Minusta kokemus oli positiivinen ja olen tyytyväinen käyntiini.

      Poista
  6. Voihan sitä silti käyttää niitä värejä, joista tykkää. En ole itse käynyt eikä oikeastaan ole mitään mielikuvaa mikä tyyppi olisin, mielenkiintoista olisi kyllä käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista se todella oli. Olen tyytyväinen, että kävin.

      Poista
  7. Voi vitsit, miten ihana lahja itselle!🩷🩷Minähän niin pidän väreistä ja kuulostaa ainakin minun korviini oikealta tuo talven värianalyysi. Luulen että tuo korujen koko liittyy myös luustoon; yleensä siroluustoisille suositellaan isompia ja näyttävämpiä. Itse olen tehnyt itselleni joskus värianalyysin(minulla on sellainen kirja) ja sain tulokseksi viileän kesän. Olisipa kiva testata, pitääkö paikkansa😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen oikein tyytyväinen lahjaani. Vähän suren ruskean ja oranssin menetystä, koska pidän niistä väreistä. Toisaalta omaan palettiin tuli monta väriä, joista pidän jo ennestään.

      Poista
    2. Luulisin, että mustaan taittava ruskea käy talvelle ja eikös sinun mekkosi ollut juuri sellainen? Ja voihan sitä välillä vähän hullaantua ja laittaa oranssiakin🥳🤭

      Poista
    3. Kiitos rohkaisusta. Mekosta en luovu; se on niin mieluinen.

      Poista
  8. Värianalyysin käyminen ei tarkoita, että olisi väkisellä käytettävä jotain väriä, josta ei ole koskaan pitänyt. Analyysin jälkeen voi kiinnittää huomiota värin sävyyn ja saa varmuutta, minkä värin kanssa on eniten edukseen. Terveisin Kevät-Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryppyotsainen ei kannata olla tässäkään mielessä. Pidin kyllä niistä väreistä, jotka ovat omassa paletissa. Puuttumaan jäivät ruskean ja oranssin lisäksi limen vihreä, johon olen jotenkin tykästynyt ja luulenpa pitäväni siitä vastakin.

      Poista
  9. Netissä on pilvin pimein ilmaisia värianalyyseja ja ainakin tämä tuntuu oikealta. https://kotiliesi.fi/terveys/tee-itse-varianalyysi-ja-selvita-mitka-varit-saavat-sinut-hehkumaan-tata-varia-kannattaa-lahes-jokaisen-valttaa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tutustua ennen kuin laitan vaatekaappini aivan uusiksi.

      Poista
  10. Ja tässä toinen hyvä: https://rivaclothing.com/blogs/yleinen/tee-varianalyysi

    VastaaPoista
  11. Olisipa jännää. Kun katsoin profiiliasi, mietin, että talven värit sinulle sopisivat.
    Minä luulen olevani syksy, koska en muissa väreissä tunne olevani kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se jännää. Ja kyllä, olen oikein kotonani ehdotettujen värien kanssa.

      Poista
  12. Wautsi - jännää... taisi olla 90-lukua kun töissä oli TyHy-päivänä "värianalyysi" - ei muistaakseni noin kattava kuin tämä sinun... mutta "sen aikainen" - en edes muista mikä olin... syksy en ainakaan... vaikka tykkäsin jo silloin(kin) oranssista, punaisesta, ruskeasta jne. No - olen sellainen riikinkukko ollut aina (paitsi teininä/nuorena - silloin oli pastellit pop!) - rakastanut värejä... heh heh... siksiköhän tuli tuo värihaastekin keksittyä. Mutta mielenkiintoista, todella mielenkiintoista...

    VastaaPoista