torstai 6. kesäkuuta 2024

SukkalankaKAL nrot 1 ja 2

Pipotusta-kanavan Johanna (Youtube, Instagram ja Raverly) aloitti sukkalankojen yhteisneulonnan (KAL = knit along) Ideana on valita sukkalangat ja arpoa niiden joukosta käsittelyyn otettava lanka. 

Ensimmäinen arpa osui vihreään teetee:n Pallas-lankaan. Toisesta nousi joulunpunainen Maija-lanka. Tämän kaveriksi otin muita saman kasan lankoja. Nämä niistä syntyivät:


Koko: 34                            
Lanka: teetee Pallas            
Väri: 24 vihreä
Puikot: 3,25 mm
Paino valmiina: 63 g

Koko: 37-38
Langat:
Maija, väri 209 joulun punainen
Maija, väri 239 kirkas oranssi
Pallas, 28 viininpunainen
Puikot: 3,25 mm
Paino valmiina: 79 g

Vihreissä sukissa kokeilin erilaista resoria: viisi kerrosta 2o 2n, sitten 1n 2o 1n jne. Perus 2o2n siis siirtyy askeleen eteenpäin aina viiden kerroksen jälkeen. 

Raitasukat jäävät itselleni ja ajattelin kokeilla aina-oikea-resoria: miten toimii perus joustinneuleresoriin verrattuna. 

21 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä sukkia. Vihreät on soman hempeät, keväiset ja raidalliset näyttää reippailta. Välillä on mukava tehdä sukkia ihan omaankin käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sukkia on kiva ja helppo tehdä ja samalla saa lankoja hyötykäyttöön.

   Poista
 2. Noista raidallisista minulle tulee jostain syystä mieleen Peppi Pitkätossu. Kauniit ovat nuo vihreätkin ja kiva kun on hiukan erikoisempaa resoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Peppi pitäisi raitasukkia varmaan mielellään. Perusresori on välillä vähän tönkkö, siksi yritän löytää muita tapoja.

   Poista
 3. Kivoja sukkia. Minäkin osallistun tähän kaliin kun on muutamat langat olleet odottamassa sukkien neulomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta. Olen myös miettinyt, pitääkö niistä tehdä sukkia. KALin nimihän on SukkalankaKAL. Voisiko tehdä vaikka peiton, kunhan siihen käyttää sukkalankaa?

   Poista
 4. Kivoja sukkia olet taas tehnyt. Mulla ei ole ollut puikoilla mitään ainakaan kolmeen viikkoon, pitääkö olla huolissaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei pidä olla huolissaan. Käsityöt, puikot, koukut ja varsinkaan langat eivät mihinkään katoa, vaikka niihin ei hetkeen koske.

   Poista
 5. Olipas jännä resori noissa virheissä; oikein pitää kokeilla, että tajuaa mitä siinä tapahtuu👍😁 Ensi silmäyksellä katsoin että punaiset ovat kaksiväriset, mutta ohjetta katsoessa huomasinkin, että kolmella värityksellä. Tosi hyvin sopivat yhteen nuo värit😊🥳

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon resorin minulle neuvonut henkilö sanoi, että noin tehden resori pysyy paremmin kuosissaan.

   Poista
 6. Hienot sukat molemmat! Pitääpä kokeilla tuota resoria, vaikuttaa pätevältä. Mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Perus 2o 2n -resori menee käytössä jotenkin makkaralle. Saa nähdä toimiiko tuo paremmin.

   Poista
 7. Ihania sukkia. Nuo raidallisetkin todella pirtsakat ja onpas jännä tuo vihreiden sukkien resori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vihreiden sukkien resori pysyy kuulemma paremmin kuosissaan kuin se perusresori. Pitää kokeilla omiinkin sukkiin, että pitääkö paikkansa.

   Poista
 8. Kivoja sukkia. Mulla postaamatta, kun ollut lapsenlapsia koulujen loppumisesta saakka.

  VastaaPoista
 9. Kyllä tulee kivan kodikas olo kun katselee noita sympaattisia sukkia 💚❤️

  VastaaPoista
 10. Kauniita sukkia sinulla. On taas näköjään kaikenlaisia haasteita neulemaailmassa. Joskus minäkin niistä innostuin. Nyt innostukset ylipäänsä on vähissä. Kitkutan päivästä toiseen. Jotain sukkaa sentään syntyy hissukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteita riittää ja hyvä, että osaa olla kaikkeen tarttumatta, vaikka innostaisivatkin. Sukkahaasteessa on motiivina saada pitkään odottaneita lankoja hyötykäyttöön.

   Poista