keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Lapasboksi2024 -haaste - kesäkuu

Sweets&Socks -blogissa ja Instagramissa on meneillään Lapasboksi 2024 -haaste. Kesäkuun aihe on raitalapaset. Aina yhtä kiva lapashaaste ja toteutin samalla meiningillä kuin aiemminkin. Tarkoituksena oli myös saada lanka mahdollisimman loppuun käytettyä ja niin niitä syntyi kaksi paria:


Malli: Ei itse keksitty, matkittu jostain
Koot:  vasen 152 cm, oikea 110 cm
Langat: teetee Pallas, värit 8 lila ja 16 pinkki
Puikot: vasen 3,25 mm, oikea resorissa 3 mm, muuten 3,25 mm
Silmukat: vasen resorissa 40 s, muuten 44 s, oikea 36 s
Paino valmiina: vasen 41 g, oikea 33 g.

Pienemmässä koossa tein kärkeen nauhakavennuksen ja kaduin välittömästi. Isompiin lapasiin tein sitten sädekavennuksen ja onhan sillä ehdoton etu: 1) peukalo löytää paikkansa ja 2) lapasia voi käyttää kummassa kädessä vaan. Kiitos taas Olifantti, joka on minulle tämän neuvonut. 

Lapasohjeissa tarjotaan enimmäkseen nauhakavennusta, enkä oikein ymmärrä miksi. On se mielestäni jotenkin kauniimpi, mutta istuvuuden kannalta huonompi ratkaisu kuin sädekavennus. 

Mutta kiva haaste tässäkin kuussa, kiitos Maarit O, Sweets & Socks -blogissa.


18 kommenttia:

 1. Lapasia taitaa pian tarvita, kun ilmat muuttuivat viileämmiksi. Meillä oli niin viileää, että jouduin kaivamaan toisen peiton yöksi päälle ;)
  Ei vaan... sitä on tehtävä, mitä mieli tekee, on sitten kesä, tai talvi. Uutta puikoille vaan! Minulla villasukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun neuleeni edistyvät niin hitaasti, että en pysy aivan vuodenaikojen vaihtelussa ajan tasalla.

   Poista
 2. Kiva kun olet mukana! Oikein kivat kesäkuun lapaset ja vieläpä kaksin kappalein.

  Palmikko- ja pitsilapasissa nauhakavennukset näyttävät vain paremmilta kuin tuo pyöreä kärki. Olen yrittänyt saada joihinkin omiin ohjeisiin pyöreää kärkeä ja se ei vaan esim. palmikoiden kanssa kivalta, aina totean saman kun yritän :D Onneksi voi tehdä raita- ja muihin lapasiin pyöreän kärjen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asialla on siis puolensa ja puolensa. Voin hyvin kuvitella, että palmikoiden kanssa nauhakavennus on parempi ratkaisu. Ihmettelen vaan, miten esim. Novitan peruslapasohjeissa tarjotaan nauhakavennusta, vaikka pinta on sileää oikeaa. Lasten lapasissa on etua siitä, että lapaset sopivat kumpaan käteen vaan.

   Poista
 3. Ihanat värit lapasissa!🥰 Minä olen viime aikoina tehnyt lapasiin tuota nauhakavennusta; aloitin sädekavennuksella ja jossakin vaiheessa olin siirtynyt nauhakavennukseen. Johtui ehkä siitä, että olin välillä tehnyt sukkia😁 Sädekavennuksessa on kyllä tuo etu, että lapasia voi käyttää kummassa kädessä vaan👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuossa yllä Maarit kirjoitti, että palmikkolapasissa nauhakavennus sopii paremmin. Asia ei siis ole niin yksiselitteinen, kuin mitä aluksi lähdin miettimään.

   Poista
 4. Upeita on taas lapasesi ja kivan väriset. Minun piti lapaset kaivaa esille eilen aamulla. Ulkona oli kylmä ja ukkelin piti ihan takkauuni lämmittää. Vesisateet saa ilman koleaksi ja helteisiin taisin jo tottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Meilläkin on viileää ja tuulee. Päivällä auringossa on lämmintä, mutta varjossa ja tuulenpuuskan sattuessa ei enää olekaan niin kovin lämmintä. Nyt illalla on 15 astetta.

   Poista
 5. Fantastiset värit, makeat kuin karamellit ja tikkarit 💜💗💕

  VastaaPoista
 6. Kivan näköisiä lapasia! Tein joskus vuosia sitten lapasia enemmän kuin nykyään ja silloin käytin yleensä tuota nauhakavennusta, mutta sen tyylin olen hylännyt jo vallan. En ole asiaa edes ajatellut, mutta nyt huomasin kun katselin lapastesi kärkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Varsinkin lasten lapasissa on hyvä, että lapaset sopivat kumpaan käteen vaan.

   Poista
 7. Nättejä lapasia ole tehnyt. Mulla ei nappaa lapasten teko ollenkaan - tai voisin kyllä tehdä, jos ei tarttis tehdä ollenkaan peukaloita :) Peukaloiden teko on sellasta ikävää näpertelyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan ne peukalot näpertelyä, varsinkin lasten peukalot. Onneksi niitä on vain yksi per lapanen.

   Poista
 8. Kauniisti raidat somistavat lapasia. Näppärä tapa käyttää langat loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitaneuleet ovat omiaan jämien loppukäyttöön. Näiden jälkeen luulen siirtyväni palkkiraitoihin.

   Poista
 9. Hauskoja haasteita liikkeellä taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä. Pitää vaan malttaa olla tarttumatta joka houkutukseen.

   Poista